Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, potřebuju poradit, už jsem zoufala a vyčerpana…
MaM doma 10 denní holčičku, už v porodnici jsem měla problem z kojením, neměla jsem ještě mleko, ale než jsme odchazely, tak jsme kojily…pry se to doma rozjede, jo rozjelo, ale najednou uplny utlum jako když mě někDo vypumpuje a prsa mam měkky. Jelikož jsem dostala bolesti, šla jsem k mudr. a mam zanět takže musim brat antibiotika. Jelikož se mala vyzaduje pořad k prsu mam ji tam snad 24 hod, v kuse.Ma prostě hlad. Musela jsem ji dat nutrilon.Tak mě to mrzí a štve…slzy tečou a ja nevím čim to muže byt.Ty rady mam všechny nadatlovany…přikladam co to jde..piju čaje a ja nevim co všechno..přide mi jak kdybych byla krkavčí matka, ktera neda svemu dítěti to co potřebuje..JÍDLO.
A Nutrilon jídlo není? Vím, jak to myslíš
Taky jsem ho měla první měsíc u prsa snad celý den, tak ještě přikládej a přikládej
Jediná rada je prikladat a prikladat, chvíli trvá než se vytvoří více mléka, my máme doma měsíční mimčo a už máme za sebou dva spurty ![]()
Zkus pískavici - řecké seno. Je to bylinka, která hodně pomiáhá nastartovat laktaci!
A nevzdávej to, snaž se ten Nutrilon nedávát, aby to tělo vnímalo, že je potřeba tvořit víc mléka. Doporučuji stránky www. poradkyneprikojeni. cz
Neboj, to se ustálí, pokud zvládneš ještě kojení psychicky, tak přikládej, řeš jen mimčo a svůj spánek, na ostatní prď.
Co se měkkých prsou týče, tak jsem měla taktéž, opakovaně, po týdnu měkké, pocit, že jsou prázdné ale dětičky vesele prospívaly a kojila jsem do aleluja.
Po šestinedělí se to spraví, teprve se sžíváte. Pokud prospívá a používá Tě jako dudlík, tak jí dudlíka strč, já ho dětem dala hned v porodnici, kojení to opravdu nijak nenarušilo, ani u mě, ani u kamarádek.
Ja vím, ale mam ještě starší dceru a tu jsem kojila aspon dva měsíce i když taky s příkrmem..jenže při druhym jsem si řekla, že to zvladnu a nic, mala plače a to jí mam nechat plakat a nebo jí dat flašku??Myslim že laktační do mě mleko nenaleje..
Řiď se hlavně tím, jestli má počurané plínky a jak vypadá celkově, ony ty malý píďata kvičej při spurtech a laktačních krizích jak kdyby jim někdo trhal nohu, ale zas tolik netrpěj (třetí dítě mi kvičelo při růstovém spurtu týden, i když se mi laktace zvedla skoro ihned, v mezidobí mezi kvičením blil, jak měl moc a furt ho to pudilo sosat, jsou zkrátka naprogramovaný na přežití
)
@Andrsenka píše:
Ja vím, ale mam ještě starší dceru a tu jsem kojila aspon dva měsíce i když taky s příkrmem..jenže při druhym jsem si řekla, že to zvladnu a nic, mala plače a to jí mam nechat plakat a nebo jí dat flašku??Myslim že laktační do mě mleko nenaleje..
kup odsávačku nebo půjči si jí, ale dražsi, a kup si homeopatika
a podívej se sem kojení. cz
@Gladys píše: Řiď se hlavně tím, jestli má počurané plínky a jak vypadá celkově, ony ty malý píďata kvičej při spurtech a laktačních krizích jak kdyby jim někdo trhal nohu, ale zas tolik netrpěj (třetí dítě mi kvičelo při růstovém spurtu týden, i když se mi laktace zvedla skoro ihned, v mezidobí mezi kvičením blil, jak měl moc a furt ho to pudilo sosat, jsou zkrátka naprogramovaný na přežití)
Taky si mýslím, že jsou nejlduelezitejsi pocurané pleny, a ne jestli děti řvou, my si myslíme, že hladem, ale ono hladem to taky být nemusí, že
@Andrsenka píše:
ne, dej jí k prsu
Pokud máš zánět, tak potřebuješ prsa co nejvíc vyprázdnit, takže zkrátka přikládej. Taky na mě zánět skočil takhle blbě, žádná zatvrdlina, nic, večer jsem šla spát v pohodě a v noci se vzbudila s horečkou, zimnící, bolavým prsem…
Přikládání bolelo jak čert, musela jsem být fakt důsledná, aby malej vzal bradavku do pusy správně, kojila jsem taky na fotbalistu, střídala prsa i několikrát…
V mezičasech jsem zavinovala podle Karpa, pouštěla šum, aby spal… Přežili jsme, laktace taky. Ale to kojení bylo celou dobu problémové, vydržela jsem 7 měsíců a pak odstavila, záněty se vracely, bolestivé retence, no nic moc ![]()
Hele, taky mam doma 10ti denni pidalku. K prsu se nechytla, mam plochy bradavky a kloboucky odmita, takze odsavam a dostava z lahve. Nejdriv jsem mela prsa jak kamen, klasika, furt jsem masirovala nejaky zatvrdliny, ted se to srovnalo, prsa mam mekky a stejne z kazdyho odsaju co tri hodiny 100ml! Takze to ze jsou mekky, neznamena ze tam mliko neni! Nejlepi by bylo malickou po kojeni zvazit, kolik vycucla.
Souhlas, měkký prsa se nerovná prsa bez mlíka. Ideální je měkkost prsou ignorovat, u druhého jsem se nechala zmást a nasadila zbytečný dokrm, u třetího jsem se tvářila, že jsem si toho nevšimla a dítě prospívalo skvěle.
Když jsem přišla domů z porodnice brečela jsem několik dní. Holčičku jsem měla velkou a žravou a mlíko skoro žádný. Největší můj problém byl v tom, že jsem měla prsa zorcumlaný do krve, ragády. Tak jsem jednou dala prso jednou odsála. Protože co přiložení my tryskaly slzy jak to bolelo. No mazala jsem a střídavě kojila a odsávala.
Byla jsem rozhozená. Nevzdala jsem to. Až když jsem se hlavně psychicky uklidnila a jedla jsem a pila. Mlíka se mi začalo tvořit tolik, že když jsem ráno vstala kapalo mi do pantoflí… Takže hlavně klid a nesmutni miminko to cítí když jsi nervózní tak se mu to nelíbí. Nejsem laktační ani Freud, mám to ze své zkušenosti. Třeba ti to trošku pomůže.
![]()