Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@medun @Lin25
Proč v době brání Prednisonu je nutné používat kondom? O tom se mi doktorka nezmínila.
B. B.
Chodila jsem na imunobiologii v Podolí a pan doktor nám řikal, že je lepší, když moje tělo v době léčby nepřijde do styku se spermatem, když na něj mám alergii, aby se to zbytečně víc nedráždilo. Tak přijde mi to vlastně i logický navíc mě to teda pálilo. Tak nám to nevadilo musim říct, že manžel je v tomhle rozumnej a dodržovali jsme to. Když má někdo alergii na prach tak si taky nedá do bytu koberce a další zbytečný lapače…
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity.
Je tu někdo, komu pomohl po letech snažení Prednison? Našli mi hraniční pozitivitu na protilátky proti manželovi a reaktivní změny v oblasti buněčné. Byl mi nasazen Přednison 1-0-0 na 3 měsíce nebo na minimálně 6 týdnů před IVF. Nějak se mi to zdá málo taková maličká tabletka :-/ Doufám, že od toho můžu čekat pozitivní výsledek.
ahoj. povzbudím tě…mně pomohl. brala jsem ho sice dlouho(hodně špatná BI),až se mi imunita dala do normálu, mohla jsem na další ivf…a dopadlo to.
@Anonymní píše:
@medun @Lin25
Proč v době brání Prednisonu je nutné používat kondom? O tom se mi doktorka nezmínila.
B. B.
Přesně tak, co píše @medun, aby sliznice nepřišla do styku s alergenem a zbytečně se nepodněcovala imunitní reakce, takže sex s kondomem by měl v případě BI být používán už navždy, i když prednison zrovna nebereš
@medun @Lin25
Dobře, chápu..zbytečně tělo nedráždit něčím, na co je alergické, ale nevím o jiné motodě početí než je IVF. Nebo jak by se v tomhle případě dalo počít přirozeně?
@bila.bavlnka tak já kdybych tu alergii taky neměla hraniční tak mi nepomůže ani IVF - nebyl problém počít, ale donosit. Já už si nepamatuju jak se to jmenuje, ale bylo to něco s mojí imunitou, že moje tělo bralo embryo jako něco cizího co se musí vypudit. Ale už jsem psala nevim jestli to bylo prednisonem nebo ještě jsem teda měla a mám problém s myomama prostě jsem jedno mimi s prednisonem počala a donosila a teď čekám druhý bez prednisonu. Co se týká kondomu tak to dodržujeme pořád.
@medun neměla jsi zvýšené NK bunky, ty jsou proti embryu, na to mám právě taky Prednison.
Já mám sice trochu jiný problém - zvláštní druh krevních destiček, ale v těhotenství jsemmprave kvůli tomu brala Prednison. Je to humus, šíleně mi tekla krev z nosu z toho… Ale vydržela jsem to a ted mám (po postiženém synovi) zdravou holčičku:-)
@Anonymní píše:
@medun neměla jsi zvýšené NK bunky, ty jsou proti embryu, na to mám právě taky Prednison.
už si fakt nepamatuju jak se to jmenovalo pamatuju si jen laicky jak nám to doktor vysvětloval už je to tak 5 let let si myslim.
Uvidíš, že to dobře dopadne, když jsem tam viděla v čekárně na nástěnce ty hromady fotek rodičů s miminkama co se jim pak narodily a hromady děkovných dopisů tak jsem si taky řikala - proč bych nemohla být úspěšná i já?
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity.
Je tu někdo, komu pomohl po letech snažení Prednison? Našli mi hraniční pozitivitu na protilátky proti manželovi a reaktivní změny v oblasti buněčné. Byl mi nasazen Přednison 1-0-0 na 3 měsíce nebo na minimálně 6 týdnů před IVF. Nějak se mi to zdá málo taková maličká tabletka :-/ Doufám, že od toho můžu čekat pozitivní výsledek.
Ahoj, není to málo já beru před ivf jen půlku. Nemam nic prokázaného ale mám za sebou 2neúspěšné Et. Chci od caru udělat imuno před Ket ale doktor mi řekl že pokud bych měla něco špatně na imuno stejně se to řeší prednisonem. Tak uvidíme snad mi alespoň zvedne tu dávku na ten jeden co máš ty.
Ahoj
čeká mě transfer posledního embrya
, první transfer skončil SP v 7.týdnu, druhý nevyšel
, dr mě chce zkusit dát desátý den cyklu infuzi intralipidu- preventivně. Mám autoimunitní zánět štítné žlázy. Je tu některá, které intralipid pomohl k miminku? Nebo braní prednisonu?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Já mám předepsaný Prednison s 5ti mg v jedné tabletce. V těhotenství doufám, že už ten lék nebude potřeba.
B. B.