Komu pomohl Prednison?

Anonymní
9.2.14 14:49

Komu pomohl Prednison?

Prosím o zachování anonymity.
Je tu někdo, komu pomohl po letech snažení Prednison? Našli mi hraniční pozitivitu na protilátky proti manželovi a reaktivní změny v oblasti buněčné. Byl mi nasazen Přednison 1-0-0 na 3 měsíce nebo na minimálně 6 týdnů před IVF. Nějak se mi to zdá málo taková maličká tabletka :-/ Doufám, že od toho můžu čekat pozitivní výsledek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3276
9.2.14 14:54

Mně možná pomohl a možná taky ne :mrgreen: po 5 letech a dvou potratech jsem donosila zdravé miminko. Brala jsem ho do 15.tt teď jsem těhotná znova i bez prednisonu. Pokud máš hraniční pozitivitu tak to určitě stačí neboj všechno dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.14 15:01

@medun aha, a taky jsi měla tak malé dávkování? Třeba ty protiláky zmízí při těhotenství… Mě spíš než ta hraniční na sperama trápí to oblast buněčná (proti embryu), ale na to mi právě dala ten Prednison.

• Citovat
  • Upravit
3876
9.2.14 15:43

Taky jsem brala 1 denne po dvou potratech, zjistili mi alergii na sperma a protilatky proti vlastnim bunkam, ale kdo vi jestli mam mimi opravdu diky nemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.14 15:44

@brumik7 možná jo, povedlo se ti to po něm nebo ne :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.14 15:53

Taky mi předpsali prednison. Zrovna dneska jsem si ho byla vyzvednout v lékárně :). Nevím, jestli to pomůže, ale je to alespoň naděje. Jsem zvědavá na příspěvky ostatních.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.14 15:57
@Anonymní píše:
Taky mi předpsali prednison. Zrovna dneska jsem si ho byla vyzvednout v lékárně :). Nevím, jestli to pomůže, ale je to alespoň naděje. Jsem zvědavá na příspěvky ostatních.

a co ti je? Tak máš jen jeden ráno? Na jak dlouho ti ho dali a co vám našli?

• Citovat
  • Upravit
1238
9.2.14 16:12

Já mám taky mírnou pozitivní buněčnou imunitu, ale jen na sperma, viz. metřík. Prednison jsem brala jeden denně tři měsíce, zlepšilo se mi to téměř k normálu, tak jsem asi na čtyři měsíce vysadila a teď beru asi měsíc, mezitím proběhla laparka. Celou dobu praktikujeme sex bez kondomu jen v době ovulace, jinak s, abych to nedráždila a stejně pořád nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.14 16:15

Ta endimetrioza je fakt mrcha :-(, taky ji mám :-( a právě jsem myslela, že by zabral ten Prednison a asi teda taky nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.14 16:22
@Anonymní píše:
a co ti je? Tak máš jen jeden ráno? Na jak dlouho ti ho dali a co vám našli?

Mám malé ložisko endiometriozy. Taky budu brát jednu tabletku ráno. Ptala jsem se doktorky, jestli bych po tomhle léku měla šanči počít přirozeně a na to mi řekla, že tohle není lék na dlouhodobé užívání. Dala mi ho jen na měsíc.
B. B.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.14 16:32
@Anonymní píše:
Mám malé ložisko endiometriozy. Taky budu brát jednu tabletku ráno. Ptala jsem se doktorky, jestli bych po tomhle léku měla šanči počít přirozeně a na to mi řekla, že tohle není lék na dlouhodobé užívání. Dala mi ho jen na měsíc.
B. B.

já ho mám na tři… myslím, že s tou endo…nám stejně nepomuze nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.14 16:36
@Anonymní píše:
B. B.

Ale je. Je tolik diagnoz, na který se Prednison bere roky, i celá desetiletí… Je to ale svinstvo. Já ho okamžitě po zjištění těhu vysadila. Odmítla jsem dopovat to svoje maličké takovým hnusem. Taky záleží jakou na dávce. Tabletky jsou různě silné. Takže jedna tableta může být to, co 4 v jiném balení…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.14 16:40
@Anonymní píše:
Ale je. Je tolik diagnoz, na který se Prednison bere roky, i celá desetiletí… Je to ale svinstvo. Já ho okamžitě po zjištění těhu vysadila. Odmítla jsem dopovat to svoje maličké takovým hnusem. Taky záleží jakou na dávce. Tabletky jsou různě silné. Takže jedna tableta může být to, co 4 v jiném balení…

takže tobě pomohl na tu zákeřnou endomrchu :-(. Já jsem z toho už zoufalá, ta nemoc tak znepříjemnuje život a ještě kvuli ni nejde otěhotnět.

• Citovat
  • Upravit
874
9.2.14 17:29

Taky jsem ho brala na protilátky proti embryu a výsledek - 3 potraty :think: :nevim: Před tím prvním potratem prý protilátky v normálu. Teď naposled jsem ho brala 2 tablety (10 mg) a kdyby to vydrželo, tak jsem ho brala až do 13. týdne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
9.2.14 17:39
@Anonymní píše:
@medun aha, a taky jsi měla tak malé dávkování? Třeba ty protiláky zmízí při těhotenství… Mě spíš než ta hraniční na sperama trápí to oblast buněčná (proti embryu), ale na to mi právě dala ten Prednison.

Myslim, že jsem to měla stejně nebyl problém otěhotnět, ale pak se moje tělo zbláznilo a bojovalo proti embryu. A ano měla jsem stejné dávkování 1× denně na 3 měsíce + zákaz sexu bez kondomu pak jsem šla na kontrolní odběry a mohli jsme se začít snažit, ale jen v plodné dny a to už jsem myslim brala dokonce jen půlku až teda do toho 15.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.