Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja taky odstrikavala a davala z lahve a diteti to bylo jedno. Zalezi na jedinci
Uprimne bych si koncert odpustila. I kdyz odstrikas dopredu (jestli ti pujde odstrikat tolik, aby to dalo dohromady tolik davek), tak:
Dite to nemusi z flasky chtit, pripadne mu nemusi chutnat rozmrazene (takze se to musi vyzkouset dopredu).
Prsa ti na koncerte budou slusne bolet a zrejme dost potecou.
Plus samozrejme riziko, ze uz nebude chtit prso. Ale to ti nikdo dopredu nerekne.
Zalezi na diteti. Pokud nemate s kojenim problemy tak to flaska ve 2 mes nezkazi. Ale pokud nemate vyzkouseno, je mozne ze z flasky pit nebude. Mam dva tove exemplare doma. Takze ja mela s koncertama a podobnyma vecma utrm.
Těžko říct. Stává se to. Já jsem to zkusila ve 4 měsících,když už kojení bylo ustálené a naučené,ale za 1) jsem nikdy moc neodstrikala a za 2) do 1 roku děcko flašku nevzalo. Nemělo ani dudlík. Holt jsem si na akce,navíc takhle dlouhé musela počkat. Vždyť o tolik nejde. Navíc řešit na koncertě nalitá prsa . paráda.
U nas to problem nebyl.. Poprve jsem musela pryc na cely den, kdyz mel syn mesic.. Odstrikala jsem, malej si vzal flasku v pohode, prso pak taky. Ale jak uz tu bylo psano, zalezi na diteti.
Já bych si to odpustila
vše zmíněno výše.. Stát se to může, stejne jako to že se z té flašky pravděpodobně nenaji …
@Myš32 Jestli o koncert hodne stojis, vyzkousejte si to nanecisto - jestli se ti podari dost odstrikat, jestli si to mimco vezme z flasky, jestli ho hlidajici osoba zvladne nakrmit. Flasku bych riskla, nam se tim kojeni nikdy nijak nepokazilo. Taky se da strikackou pres prst, tak dokrmovaly sestry v porodnici, aby nezkazily kojeni.
@Myš32 píše:
Ahoj maminky, ráda bych vás poprosila o radu. Chtěli bychom jít s manželem na koncert, ale nevím, jak to udělat s kojením. Našeho 2-měsíčního chlapečka plně kojím. Cesta na koncert a zpět by nám trvala 4 hodiny a samotný koncert asi 2-3 hodiny, takže to vychází na asi 3 kojení, kojím každou hodinu a půl až dvě hodiny. Kdybych mlíko odstříkala, zvýším tím produkci a co pak? A slyšela jsem, že se stává, že když miminko vyzkouší pít z lahvičky, prso už si nevezme a je konec s kojením. Za to by to tedy nestálo. Budu ráda za vaše názory a rady.
Já bych si koncert neodpustila už proto že potřebuješ taky žít jinak než kojením i psychika je pro maminku důležitá, trochu si odfrkno§ut a přeladit na jinou strunu..
Já bych to vyzkoušela nanečisto, ale i s tím, že u toho bude ta hlídající osoba. Aby všechno bylo tak, jako v ten daný den. A podle toho bych se zařídila. A osobně si myslím, že jedno krmení z lahvičky ti kojení nezkazí, pokud nemáte doteď žádný problém
Kluk mi pil z lahve i z prsa a bylo mu to jedno,ale chce to vyzkoušet no..Bez vyzkoušení bych určitě nejela.
Od dvouměsíčního bych na takhle dlouho dobu neodešla. Já byla na koncertě, když dvojčatům bylo 7m - taky poprvé takhle na delší dobu pryč. Ale šlo jen o nějaké 4h celkem a už to šlo večer bez kojení, protože jedli příkrmy. Každopádně, pokud se rozhodneš jet, nejprve vyzkoušej, jestli z lahve vůbec bude chtít pít. Jsou děti, které ji odmítají. A další věc je, co tvoje prsa? To bys tam minimálně jednou musela někde na záchodě odstříkat, jinak by ti za takovou dobu praskly ne? ![]()
ja bych vyzkousela dopredu jestli flasku vezme, moje deti si vzali vpohode. Bylo jim suma fuk jestli prso nebo flaska, hlavne ze bylo mliko
nekolikrat jsem byla na konzerte. Horsi je, co s nalityma prsama, rukou jsem nedokazala odstrikat nic, pritom odsavackou litry. A takovy nality prsa boli jak cert a z kontertu mas pak kulovy. Jak bys jela? Slo by odstrikat v aute treba pred konzertem a to pak vydrzis ![]()
Jednou jsme to zkusili, ale malej jak byl zvyklej jen na prso, tak z flašky to do něho manžel nemohl dostat, malej řval hlady, ale flasku nechtěl ani za nic. Ale to mu byli už 5 měsíců, už byl „chytrej“ a poznal že flaška není prso. Ve dvou měsících chtel i flašku, to se ještě přisaval na cokoliv.
My sli s muzem na hokej, kdyz bylo malemu neco pres pul roku a mohl mit I ruzna ta mlicka s kasi z krabicky…to byla akce na 3-4h I s cestou a I kdyz doma ho predtim z flasky vypil, tak u babicky nechtel a prijeli s muzikou, tak uz jsme pak sli az na konci dalsi sezony, kdyz uz se nekojil. Odstavil se cca v roce a pul. Potrebu odreagovat se, vypadnout uplne chapu, ale taky bych to zkusila radsi predem nanecisto, jit treba jen na veceri, do kina pobliz domova nebo proste mista, kde bude hlidani. Nasi male ted zkousim zacit davat flasku UM od 13 mes.a taky ne vzdy to mliko vypije, spis ji zahazuje. Ale ona hazi na zem vsechno co ji prijde pod ruku bez rozdilu jestli je to jidlo, piti, hracka, knizka nebo mobil. Jenze ji potrebuju odstavit ze zdrav.duvodu, kulturu zatim nejak neresim. Moje mami rekne,mas deti, tak mas s nima byt vecer doma a ne si nekde trajdat, tecka. ![]()
Všem vám moc děkuji
Je to koncert manželovo oblíbené kapely, která tu už možná nikdy nebude a koupila jsem mu lístky jako překvapení. Ale aby kvůli tomu mimi hladovělo nebo se odstavilo, za to to nestojí.