Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, lečím kondylomata, která se mi vracejí, a bylo mi doporučeno nechat se naočkovat gardasilem, že by to mělo pomoci. jsem objednaná na očkování, ale stále váhám - mám ještě pár maličkých kondylomat, tudíž mám virus v sobě, má očkování smysl? v různých diskuzích jsem četla, že očkování pomohlo, ale chtěla bych znáš další zkušenosti, pomohlo někomu na kondylomata očkování a má smysl se nechávat očkovat, když kondylomata mám?
Očkování nemá žádný léčebný účinek na HPV, kterými jste se už nakazila, takže Vám pomůže jen před nákazou, kterou ještě nemáte. Jinými slovy efekt proti virům, které Vám způsobují bradavice bude nulový. Pokud střídáte sexuální partnery, pak to očkování má smysl, protože se patrně nakazíte dalšími viry, ale pokud ne a Váš partner je Vám věrný, pak už se ničím dalším nenakazíte a očkování smysl nemá. V každém případě očkování má největší smysl pro ženy (dívky), před začátkem sexuálního života nebo alespoň s malým počtem partnerů…
Ahoj, lečím kondylomata, která se mi vracejí, a bylo mi doporučeno nechat se naočkovat gardasilem, že by to mělo pomoci. jsem objednaná na očkování, ale stále váhám - mám ještě pár maličkých kondylomat, tudíž mám virus v sobě, má očkování smysl? v různých diskuzích jsem četla, že očkování pomohlo, ale chtěla bych znáš další zkušenosti, pomohlo někomu na kondylomata očkování a má smysl se nechávat očkovat, když kondylomata mám?