Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nejlíp asi řekne insolvenční správkyně jeho. Ale myslím že musí proběhnout soud, od přítele známy v práci to tak měl loni, na soud čekal ještě si 4m, dále mu strhávali peníze, které mu vrátili po soudu.
Nam ted koncila insolvence v breznu. Volala jsem spravkyni a ona ze my nic zarizovat nemusime. Uz se ani nedava zadost o prominuti zbytku dluhu na soud, od noveho roku je pry novela, ze se to dela automaticky.Jen me stve to, ze je duben a spravkyne jeste na soud nedala ani vykaz o tom ze je konec, ale penize uz manzelovi strhavat nebdou,sama spravkyne volala na mzdovku do prace at od dubna uz zadne srazky nedelaji.
Ahojky, snad na svůj dotaz zde najdu odpověď. Mému expříteli v březnu končí insolvence a bojím se, že po jejím konci přestane platit výživné na dceru. V tuto chvíli mi ho přeposílá jeho insolvenční správce, ale jelikož už to v minulosti udělal, mé obavy jsou na místě. Pokud mu po skončení insolvence vznikne dluh třeba na právě zmíněném výživném, co bude dál? Moc děkuji za případné reakce ![]()
Pokud nebude platit vyzivne sam, potom se poradte s pravnikem (jsou i charitativni pravnici) jak postupovat.
Nekdy staci, kdyz muzi pohrozi pravnik dopisem, ze pokud nedojde k uhrade vyzivneho, predava zalobu (ci stiznost, nevim jak moc silne dokumenty se zde pouzivaji), soudu.
Vetsinou to funguje co vim od svych kamaradek. Vetsinou maji nahnano po dopise tak plati ![]()
@Ghanaian Princess
moc děkuji za odpověď
doufám, že se tak nestane, ale musím být připravena. Z minulosti vím, že na PČR mohu jít až po 4 neuhrazných platbách. Tak snad u právníků to půjde i dřív. Pochybuji, že by pak dal celou sumu najednou.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje dál, když mi končí insolvence v květnu 2020 a splácím na 50%? Po ukončení se ještě 5let objeví zápis v rejstříku? Lze si v tomhle období vzít třeba menší hypotéku s manželem ( budeme se brát až po ukončení mojí insol.)
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje dál, když mi končí insolvence v květnu 2020 a splácím na 50%? Po ukončení se ještě 5let objeví zápis v rejstříku? Lze si v tomhle období vzít třeba menší hypotéku s manželem ( budeme se brát až po ukončení mojí insol.)
Bohužel, tím že jste ještě 5 let po ukončení v insolvence v rejstříku, tak Vám žádná banka neschválí uvěr ani hypotéku. I když figurujete jako spolužadatel, tak si Vás musejí proklepnout.
@Anonymní píše:
Záleží na bance. Hned to samozřejmě nepůjde, ale pokud budeš mít dobrou historii na účtu ve stejné bance a třeba nějaký dobře splácený úvěrový produkt (kreditka, kontokorent), tak to určitě půjde i dřív. Zjisti si u hypotéčního poradce, která banka je nejvstřícnější u ukončených insolvencí a tam si pak udělej účet, nech si tam posílat výplatu, nějaký spořící účet u stejné banky, kde trochu odkládej a po čase nízký kontokorent a mezitím se staneš dobrým klientem ![]()
Zdravím mám dotaz jsem v inscenaci a již minuli měsíc jsem jsem měl celých 100% dluhu uhrazeno ale i tento měsíc mi bylo strženo. Správci jsem volal již minuli měsíc
A že to musí vše poslat ty peníze těm věřitelům. Jak dlouho to tak trvá než bude nějaké rozhodnutí. O úspěšném oddlužení
Děkuji za odpověď
Ahoj, přítelovi konci v květnu insolvence bude muset k soudu nebo poslat dopis na soud? Nevíme jak postupovat dekuji