Konec insolvence

Anonymní
7.4.19 09:09

Konec insolvence

Ahoj, přítelovi konci v květnu insolvence bude muset k soudu nebo poslat dopis na soud? Nevíme jak postupovat dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
7.4.19 09:26

Nejlíp asi řekne insolvenční správkyně jeho. Ale myslím že musí proběhnout soud, od přítele známy v práci to tak měl loni, na soud čekal ještě si 4m, dále mu strhávali peníze, které mu vrátili po soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.19 09:43

Nam ted koncila insolvence v breznu. Volala jsem spravkyni a ona ze my nic zarizovat nemusime. Uz se ani nedava zadost o prominuti zbytku dluhu na soud, od noveho roku je pry novela, ze se to dela automaticky.Jen me stve to, ze je duben a spravkyne jeste na soud nedala ani vykaz o tom ze je konec, ale penize uz manzelovi strhavat nebdou,sama spravkyne volala na mzdovku do prace at od dubna uz zadne srazky nedelaji.

• Citovat
  • Upravit
40
15.1.20 12:27

Dluh po konci insolvence

Ahojky, snad na svůj dotaz zde najdu odpověď. Mému expříteli v březnu končí insolvence a bojím se, že po jejím konci přestane platit výživné na dceru. V tuto chvíli mi ho přeposílá jeho insolvenční správce, ale jelikož už to v minulosti udělal, mé obavy jsou na místě. Pokud mu po skončení insolvence vznikne dluh třeba na právě zmíněném výživném, co bude dál? Moc děkuji za případné reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.20 12:41

Pokud nebude platit vyzivne sam, potom se poradte s pravnikem (jsou i charitativni pravnici) jak postupovat.
Nekdy staci, kdyz muzi pohrozi pravnik dopisem, ze pokud nedojde k uhrade vyzivneho, predava zalobu (ci stiznost, nevim jak moc silne dokumenty se zde pouzivaji), soudu.

Vetsinou to funguje co vim od svych kamaradek. Vetsinou maji nahnano po dopise tak plati :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.1.20 09:30

@Ghanaian Princess
moc děkuji za odpověď :) doufám, že se tak nestane, ale musím být připravena. Z minulosti vím, že na PČR mohu jít až po 4 neuhrazných platbách. Tak snad u právníků to půjde i dřív. Pochybuji, že by pak dal celou sumu najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.20 23:40

Konec insolvence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje dál, když mi končí insolvence v květnu 2020 a splácím na 50%? Po ukončení se ještě 5let objeví zápis v rejstříku? Lze si v tomhle období vzít třeba menší hypotéku s manželem ( budeme se brát až po ukončení mojí insol.)

• Citovat
  • Upravit
40
26.1.20 10:06
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje dál, když mi končí insolvence v květnu 2020 a splácím na 50%? Po ukončení se ještě 5let objeví zápis v rejstříku? Lze si v tomhle období vzít třeba menší hypotéku s manželem ( budeme se brát až po ukončení mojí insol.)

Bohužel, tím že jste ještě 5 let po ukončení v insolvence v rejstříku, tak Vám žádná banka neschválí uvěr ani hypotéku. I když figurujete jako spolužadatel, tak si Vás musejí proklepnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.20 19:49
@Anonymní píše:

Záleží na bance. Hned to samozřejmě nepůjde, ale pokud budeš mít dobrou historii na účtu ve stejné bance a třeba nějaký dobře splácený úvěrový produkt (kreditka, kontokorent), tak to určitě půjde i dřív. Zjisti si u hypotéčního poradce, která banka je nejvstřícnější u ukončených insolvencí a tam si pak udělej účet, nech si tam posílat výplatu, nějaký spořící účet u stejné banky, kde trochu odkládej a po čase nízký kontokorent a mezitím se staneš dobrým klientem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.8.20 02:18

Konec Insolvence.

Zdravím mám dotaz jsem v inscenaci a již minuli měsíc jsem jsem měl celých 100% dluhu uhrazeno ale i tento měsíc mi bylo strženo. Správci jsem volal již minuli měsíc
A že to musí vše poslat ty peníze těm věřitelům. Jak dlouho to tak trvá než bude nějaké rozhodnutí. O úspěšném oddlužení
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20891
8.8.20 06:26

@Lubio773 záleží na všem IS, řešte to s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel