Konec kojeneckých ústavů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Konec kojeneckých ústavů
http://www.novinky.cz/…estounu.html docela mě tenhle článek zaujal. Šly by jste některá do pěstounské péče jako zaměstnání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přijde mi to s prominutím jako naprostá krávovina a zajímalo by mě, kterej chytrák tohle vymyslel
. Zajímalo by mě kam budou dávat děti, které potřebují odbornou péči. Pokud půjdou do pěstounské péče, tak bych chtěla vidět tu péči o zbytek dětí. Jinak jako nápad by to byl dobrý, pokud by se kojeňáky nezrušily úplně. Ono se uvažuje i o zrušení DD,už to funguje (spíš teda nefunguje) na Slovensku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm, na to chce mít teda povahu. Jako mooožná bych šla do adopce, ale dělat pěstouna s tím, že mi to dítě kdykoli daj a kdykoli vezmou
Musí se to asi brát jako každá jiná práce, citově do toho investovat stejně jako ti lidé, co pracují v kojeňákách.
Takže já bych na to neměla, ale bratranec když mu bylo 20 dělal ve Švýcarsku něco jako au-pair a podomka právě u takové rodiny, která měla své 2 děti, pár adoptovaných na trvalo a nějaké si takto brala jen na čas. Vždycky psal - teď máme miminko od jedný feťačky a za pár týdnů: to miminko už šlo zas zpátky, byla na odvykačce. Prý ty lidi byli děsně v pohodě a brali to jako, že sem tam vypomůžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad píše:
Přijde mi to s prominutím jako naprostá krávovina a zajímalo by mě, kterej chytrák tohle vymyslel. Zajímalo by mě kam budou dávat děti, které potřebují odbornou péči. Pokud půjdou do pěstounské péče, tak bych chtěla vidět tu péči o zbytek dětí. Jinak jako nápad by to byl dobrý, pokud by se kojeňáky nezrušily úplně. Ono se uvažuje i o zrušení DD,už to funguje (spíš teda nefunguje) na Slovensku.
To kritizují i odborníci, jako ten systém, že nejdřív ty domovy zruší a pak budou vytvářet nějakou náhradní rodinnou péči. Tzn měli by DD zrušit, až ti pěstouni začnou fungovat a ne naopak. To zas bude bordel
radši si to ani nepředstavuju.
Jinak by se mi také víc líbila pěstounská péče, jsem pro zrušení DD, ale nelze to přece dělat jak u blbejch na dvorečku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ano šla.Nebrala bych to tak že je to mé dítě co mě vemou ale že je to zatim dítě teré je na mě závislé a já mu mohu zajistit pěkný start do života.Jinak si taky myslím že jako nápad pěkně blbej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vidim to jako terrad, to je zas „píp“ co vymyslel nějakej úředník od stolu absolutně neznající praxi
takže radši no coment ......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to jako naprostý nesmysl…myslím že nikdy nebnude tolik, pěstounů aby to pokrylo odložené děti !!! Nehledě na to že jak sem koukala na ty částky tak to moc na uživení dítěte neni !!! Ja treba dam jen za nutrilon pro malou i 5000,– mesicne take 8000,– neni malo ale je to opravdu jen na zakladni peci…
A jinak co s detmi na ktere proste pestouni nezbydou ??? Je hodime do Vltavy ??? Proste se zas ti kaspari nudi tak vymysli voloviny !!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zvědavá kde ty děti dají.I když nikde ve světě tolik kojeňáků není jako u nás-ale tam je systém vedený ůplně jinak.
Na adopci se čeká x let a teď kojeňáky zavřou.To zas vymyslel nějaký chytrý
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
trochu nechápu
ale poslední dobou už jsem si na to i zvykla. sice pěkný, že chtějí rušit kojeňáky, ale dál to už moc nedomysleli, kluci ušatí
no, nápad blbej, jak zákon káže ![]()
ale je pravda, jak píší holky, musí se to brát, jako že tomu miminku jen pomáháš překlenout nějaké období … ale já bych na to neměla, já už bych jim to mimčo pak vrátit nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.facebook.com/pages/stop-rušení-kojeneckých-ústavů-a-dětských-domovů/252111608175054
- načítám...
- Citovat
- Zmínit