KP- kyčle dítěte po přirozeném porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14500
11.1.10 12:13

Ahoj, já rodila císařem pro KP - první dítě. Upřímně bych měla strach rodit přirozeně, i kdyby to bylo druhé. Co kdyby byla omotaná šňůra kolem krku? Může se stát cokoli. Měla jsem celkovou anestezii a bylo to v pohodě, druhý den jsem si na JIP musela stoupnout a s léky proti bolesti to bylo dobrý, než jsem šla domů, už mě to vůbec nebolelo (týden). Sice o té jizvě vím ještě dneska občas, ale jinak fakt v pohodě. Tělo se s tím srovnalo úplně v pohodě. A kyčle naprosto v pořádku, malý si tam seděl jak na trůně. Jen ještě nemá jadýrka, ale už chodí kolem nábytku, tak se snad nějak dotvořily. Ale to s porodem asi nesouvisí.. Držím pěsti, abyste to zvládli na 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
11.1.10 14:07

Taky jsem měla malou KP a rodila jsem císařem,o ničem jiném jsem ani neuvažovala.Byla jsem teda prvorodička,ale i kdybych rodila podruhé,nešla bych normálně pokud by to byl KP.My jsme měli nožičky v pořádku,ikdyž malá je měla taky až někde za hlavou a vypadala ještě měsíc jak žabka,když jsem ji rozbalila.Dávali jsme preventivně široké balení,ikdyž jsme nemuseli,ale říkali nám,že naškodu to určitě není.Já jsem stejně používala látkové pleny,takže mi to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
11.1.10 15:30

Ahoj, malej byl také KP a rodila jsem císařem. Sice byl malinkej, ale měl šňůru kolem krku a ještě naléhal patičkou, tak to ani jinak nešlo. Jinak po císaři žádné komplikace, majel je naprosto v pořádku. Jak naléhal patičkou, tak ji měl po narození trošku zkroucenou, takže jsme nožičku masírovali, ale na kontrole kyčlí ve 3 týdnech nám řekli, že už to nemusíme dělat, že se mu srovná sama, jen ať má prostor, aby mohl kopat nožičkami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolete
11.1.10 17:59

Ahoj, porod císařem je pro kyčle to nejlepší, co může být a porod KP je pro kyčle to nejhorší, protože se nikdy neví a dost často dochází k vykloubení.Jsem zdravotní sestra na ortopedii, kde se dělá novorozencům sono kyčlí po narození. My doporučujeme i u zdravých kyčlí široký balení,tj. dvě pleny, pak jsou kyčle i s jadýrky většinou hotový kolem 4 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
55
23.1.10 11:24

Ahoj ja jsem pred par dni rodila koncem panevni normalne. Mala je poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
26.1.10 18:37

taky sem mela malou kp a nikdy bych nerodila prirozenym bala bych se ze ji ublizi dneska na dr nespoleham a po sekci si to radsi vytrpim nez abych ji ohrozila.to je muj nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
26.1.10 18:44

Já měla KP a ačkoliv jsem zastánkyně přirozeného porodu nikdy bych nerodila KP normálně…Čekáš chlapečka nebo holčičku? U chlapečka se můžou poškodit varlátka…
Na přijmu se mě i doktorka ptala jeslti to chci zkusit normálně, že ona by si na to troufla, ale nechce na mě naléhat. Já se přesto rozhodla pro císaře a do dneška děkuju bohu, že jsem se tak rozhodla. Malý měl nízkou porodní váhu, díky čemuž měl nestandartně velikou hlavičku, takže by byl problém jí vytlačit… navíc měl pupečník omotaný natřikrát kolem krku a jednou kolem nožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7926
27.1.10 09:45

Ahoj, já taky rodila císařem, malej byl KP, s kyčlema nic neměl, ani preventivně jsme nic nemuseli dávat. Ale asi týden po porodu měl pořád nožičky jako žabák, bylo to dost brutus, ale pak se to samo srovnalo a nožičky se postupně natahovali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
17.3.10 21:05

ahoj holky, tak se musim pochlubit, jak to u nás nakonec dopadlo. Přez všechny nevole lékařů jsem si vydupala císaře a nelituji. Dneska jsem 100% fit a moje holčička je zdravá jako řípa. Dokonce jsme dneska na kyčlých dopadly na 1 a tak nemáme opravdu žádné komplikace. Císař nic moc, ale v celku si myslím, že jsem na tom teď lépe než po přirozeném porodu. Kdybych byla někdy ve stejné situci, volím opět císaře. Není nad to mít zdravé dítě na jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
8.1.12 16:43

Rodila jsem KP přirozeně, za 7,5 hod. bylo hotovo. Sice byly ke konci komplikace, ale všechno jsme s Adélkou zvládly. Jen měla chuděrka trošku natrhlou prcku-za 14 dní zcela zhojeno. Kdybych měla rodit podruhé zas KP, jdu do toho zase..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
23.1.12 18:47

My byli taky KP a díky tomu jsme museli automaticky podstoupit plánovaný císařský řez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
24.1.12 23:06

Tak my mame KP v rodine a s tim i souvisejici problem s kyclemi.Kdyz to spocitam, tak celkem 5 deti i s mym prckem byli KP. A ti, co sli normalne maji problem s kyclemi a ti, co sli cisarem jsou v pohode. Jen za sebe-me mamka musela rodit, ac prvorodicka a KP, normalne…bohuzel, porod byl tezky a odnesly to kycle. Mela jsem decku, trminky i strojek. Do 18 let jsem co pul roku jezdila na Bulovku na ortopedii, mela jsem omezeni ve sportovani a do budoucna me cekaji operace. jen kvuli tomu, ze tenkrat na vyber nebylo…Pred tremi mesici jsem rodila ja sve prvni dite, taky KP, nastesti doba pokrocila a ani se me neptali, zda chci rodit normalne, automaticky cisar. Kdyz jsem sla s malou na kycle, mela jsem sileny strach, ze bude muset podstoupit to co ja, ale diky cisari ma kycle v pohode a dokonce uz nemusime nikdy na zadnou kontrolu. Osobne bych ty kycle neriskovala, protoze se to neda bohuzel uplne spravit…a je pro me nepredstavitelne, ze by dite melo dozivotne poskozene kycle, jen kvuli memu pohodli a predstave prirozeneho porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.12.17 16:55

@pansy kde jsi, prosim te, rodila? Mam tez mimi KP anojim se, ze me budou na Bulovce nutit do prirozeneho porodu… :zed: Uz me donutili jit na obrat zevnimi hmaty, ktery se bohuzel nepovedl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
20.12.17 17:39

Ja jsem musela, nikdo se me neptal. a to jsem udelala pekny divadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.12.17 17:47

@ivulineček a kde jsi rodila? :? :,(