Konec PPM a přechod na RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přechod z RD na PPM
Ahoj, prosím o radu ohledně přechodu z rodičovské na mateřskou. Termín porodu mám 14.8.2014 v současnosti pobírám rodičovský příspěvek na syna ten končí 3.6.2014 pobírání do dvou let věku dítěte. Nevím kdy mám nastoupit na mateřskou zda 19.6.2014 tj 8 týdnů před porodem a nebo 3.7.2014 tj.6 týdnů před porodem.Jde mi samozřejmě o finance tak aby to bylo výhodné. Mám dostat v červenci poslední rodičák cca 3500kč, k tomu bych dostala v případě nástupu na mateřskou 19.6.2014 částku za těch 12dní? Nebo se částka 3500kč rozpočítá na celý měsíc a dostala bych 18 dní rodičák+12dní mateřskou? Snad je to aspoň trochu srozumitelné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nastoupila 19.6. a v červenci bys dostala těch 3500kč plus 12 dní tu mateřskou..píšeš to správně..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leniczka23 jo tak pokud to je tak to by to bylo fajn díky tak nahlásím toho 19.6.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zacharova Já myslím, že jo, maximálně nedostaneš celých těch 3500kč, ale to si myslím je blbost..za těch 19 dní něco dostat musíš a od 19. mateřská jasná.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím to určitě, ale myslím, že nedostaneš celých 3500,–, ale jen poměrnou část, pokud v tom samém měsíci nastoupíš na mateřskou. Není možné čerpat současně na dvě děti. Já osobně bych nastoupila na mateřskou od 1.7. Nástup si můžeš volit na kterýkoliv den v rozmezí toho 32 - 34tt, nemusí to být přesně 32tt nebo 34tt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dr mi řekl že od 1.7 nelze buď 19.6. nebo 3.7. to mě taky napadlo že se ten rodičák bude krátit ale nevím o kolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zacharova píše:
Dr mi řekl že od 1.7 nelze buď 19.6. nebo 3.7. to mě taky napadlo že se ten rodičák bude krátit ale nevím o kolik.
To je fakt, můžeš nastoupit 1.7.doktor kecá, může ti to napsat kdykoliv v tom rozmezí 19.6.-3.7. hlavně jemu to může být jedno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zacharova dle mého bys rodičák brala do toho 19-tého, tedy 3500:30×18=2.099,– plus opět poměrnou část PPM. Ta je dle denního vyměřovacího základu krát počet dní. Ale je to jen má domněnka.
Finančně Ti rozhodně výjde lépe, když na PPM nastoupíš co nejpozději. O to déle ji budeš čerpat a měsíc červen budeš mít pokrytý rodičákem.
To s tím nástupem dr kecá. Mám to ověřené u pracovnice OSSZ, že den nástupu si můžeš volit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit