Konec pracovní smlouvy a neschopenku - úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Konec pracovní smlouvy a neschopenku-úřad práce
Holky prosím o radu. Od 1.1. Jsem nezaměstnana a od 31.12.mam neschopenku, musím i na pracák? Nebo až po ukončení neschopenky? Nerada bych něco promeskala nebo udělala špatně.
Děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lenka001 píše:
Holky prosím o radu. Od 1.1. Jsem nezaměstnana a od 31.12.mam neschopenku, musím i na pracák? Nebo až po ukončení neschopenky? Nerada bych něco promeskala nebo udělala špatně.
Děkuji moc
S neschopenkou na pracák nemůžete, nezaevidují vás, dokud ji neukončíte. Předpokládám, že jste měla pracovní smlouvu. V tom případě jde o nemoc v ochranné době po skončení zaměstnání- máte nárok na nemocenskou, ale až od 15. dne neschopenky; zdravotní pojištění platí stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pracák, až skončí neschopenka, ale musíte dát vědět zdravotní pojištovně, že zaměstnání skončilo, ale jste stále na neschopence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diskuze je starší, tak se ptám, jestli se něco nezměnilo. Jsem na neschopence víc než 14 dní, koncem měsíce mi končí pracovní smlouva a na neschopence ještě budu. Musím se na úřad práce přihlásit po skončení smlouvy nebo po ukončení neschopenky?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Po ukončení neschopenky. Jen na zdravotní pojišťovně nahlas, že ti skončil pracovní poměr a pokračuje neschopenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit