Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nahlásit se na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě…
@Anonymní píše:
Měla sem RD na 4 roky. Končí mi v dubnu a další dítě se má narodit v srpnu. Prac. smlouva mi skončila v době RD. Nevím kam dál na ty 4 měsíce. Na hledaní zaměstnaní ńejspíš ne tak tedy na úřad práce?Co se dá v téhle situaci vlastě dělat. Děkuji za rady a názory.
to si dost odporuje
jestli ti stačí být bez peněz, tak se přihlaš na zdr. pojišťovně, že pečuješ o dítě, jinak asi hledat práci a potažmo jít na ÚP
@Elishka1 píše:
to si dost odporujejestli ti stačí být bez peněz, tak se přihlaš na zdr. pojišťovně, že pečuješ o dítě, jinak asi hledat práci a potažmo jít na ÚP
No a není nárok na nějakou podporu v nezaměstanosti?? Proto je potřeba jít na ÚP?
@P4ja nárok je, ale čeká se, ze se bude hledat prace, případně i sami nejakou nabidnou
@Elishka1 ÚP tě práci nenabídne pokud uvidí že je těhotná, nedávno to řešila sousedka po rodičáku šla na ÚP a byla ve 4měsíci, jen jí vypláceli podporu
@Elishka1 píše:
@P4ja nárok je, ale čeká se, ze se bude hledat prace, případně i sami nejakou nabidnou
No te se určitě čeká, když je člověk po RD. Ale ne když je těhotný, když má ta pracovnice rozum a doneseš jí, že za 5ěsíců budeš rodit, tak pochybuju, že tě bude tlačit na pohovory. A když ano, tak to na firmách není problém. DAjí ti razítko a nazdar.
@P4ja slyšela jsem i opačné přístupy, je to o lidech - jako vsude ![]()
občas se ale člověk těm úřednicim už ani nedivi
@Elishka1 píše:
@P4ja slyšela jsem i opačné přístupy, je to o lidech - jako vsudeobčas se ale člověk těm úřednicim už ani nedivi
Jak jsem psala, když bude honit po pohovorech ve firmách nemají problém. Dají razítko, že tam člověk byl a nazdar. Nikdo nezaměstná těhotnou na dva měsíce, když navíc neví, že nepůjde na PN den po nástupu.
Měla sem RD na 4 roky. Končí mi v dubnu a další dítě se má narodit v srpnu. Prac. smlouva mi skončila v době RD. Nevím kam dál na ty 4 měsíce. Na hledaní zaměstnaní ńejspíš ne tak tedy na úřad práce? Co se dá v téhle situaci vlastě dělat. Děkuji za rady a názory.