Konec sexu

Anonymní
1.2.25 22:44

Konec sexu

Ahoj, potřebovala bych se tu trošku vyzpovídat, popřípadě poradit. Můj život se nedavno změnil kvůli zdravotním problémům naruby. S tím souvisí i to, že mi doktor řekl, že dokud se neuzdravím tak je sex vyloučený. Do budoucna moji léčbu vidí minimálně na pár let, ale samozřejmě se může stát, že to bude do konce života.
Momentálně mám partnera (skoro 5 let spolu) už jsme začínali plánovat společný život atd.. o mém zdravotním stavu ví, ale to o sexu ještě ne :?
Bojím se co na to řekne a že mě opustí. :( Samozřejmě orálně atd bych ho uspokojovala, ale to podle mě není dlouhodobé řešení. Na děti budeme také muset počkat.
Jak by jste reagovali vy?
A pokud máte podobnou zkušenost nebo znáte někoho kdo má, jaká byla reakce?

Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě osobní

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Codalnevim
1.2.25 23:00

To by mne zajímalo, co je to za diagnózu

• Citovat
  • Upravit
18154
1.2.25 23:03

Úplně se mi nechce věřit, že existuje taková nemoc, u které ti na několik let zakáží sex. :nevim:
Napiš, o co jde, jinak je to nevěrohodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
1.2.25 23:24

Diagnóza na 5 let bez sexu :mrgreen: to ti neřekl gynekolog, ale matka představená v klášteře ne? :mrgreen: to je zase kravina. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
2.2.25 07:52

Blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.2.25 08:13

My tady zas nesežereme úplně všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
2.2.25 08:32
@Anonymní píše: Více

Taky neverim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
2.2.25 09:01

Hezký pokus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Codalnevim
2.2.25 11:11

Je pravda, že taková diagnóza není běžná, ale úplně nemožné to taky není. Napadá mě několik možností:

1. Závažné gynekologické problémy – například chronická pánevní bolest, endometrióza, těžké záněty nebo operace s dlouhou rekonvalescencí. Některé stavy mohou způsobovat takovou bolest při sexu, že ho lékaři prostě nedoporučí.

2. Autoimunitní onemocnění – třeba Lichen sclerosus, který způsobuje atrofii a jizvení genitální tkáně, nebo těžké formy Bechtěrevovy choroby či Lupusu, kdy by sex mohl vyvolat zhoršení stavu.

3. Kardiovaskulární problémy – u lidí s těžkým srdečním selháním, arytmiemi nebo po infarktu může být sex příliš velká zátěž.

4. Neurologické poruchy – například roztroušená skleróza nebo poranění míchy, pokud dochází k poruchám citlivosti nebo nekontrolovatelným bolestem.

5. Psychické důvody – pokud má dotyčná těžkou PTSD po nějakém traumatu, nebo extrémní formu vaginismu, kdy je pohlavní styk nemožný kvůli nekontrolovatelnému stažení svalů.

Takže ano, není to časté, ale vyloučit to nejde. Jestli si vymýšlí, to těžko říct – spíš bych se držel pravidla „když nevíš, tak nesuď“…

Tipuju ten vaginismus :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.25 11:47

Schovám se pod anonym, jestli dovolíte. Měla jsem kdysi celkem rozsáhlá zranění pánevních svalů, náběh na vaginismus se k tomu vázal, problémy s páteří, kteoru to také strhlo s sebou. Trvalo celkem dva roky intenzivních rehabilitací než jsem se vůbec odvážila.
V tu dobu je ten vztah prostě o objetí, důvěře, o tom, že ta vlastní těla prostě jen máte rádi, navzájem… Nechci se rouhat, ale tehdy ten vztah byl asi nejhlubší.
Sex je sex, jsem ráda, že se to spravilo, byť s omezeními a nějaká velká „šuka. čka“ nikdy nebudu, ale…
Nevím, co je příčinou u zakladatelky, ale já hůř než nemožnost sexování brala tu životní křivdu, že jsem něčím takovým musela být postižena zrovna já.
To těžce nesu i dnes.

• Citovat
  • Upravit
153
3.2.25 12:19

Zivotni krivdu od koho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
3.2.25 12:40

Je rozdíl nechtít nebo nemoct, protože se na to necítíš a mít vysloveně mnohaletý zákaz, jak tu tvrdí zakladatelka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 13:20
@Kockazvysocan píše: Více

Jasně, to je pravda. Jenže nevíme víc, jestli tam je i to fyzické omezení, tak by to prostě bolelo a to pak nemůže a nechce taky.
Zakladatelka se zatím dál neozvala.
@Derparex životní křivdu od osudu. Nikdy jsem nebyla veselá v rozkroku, v dětství zneužívaná. Když jsem našla po desítkách let života lásku, pomyslela na to, že bych mohla žít konečně normálně, stalo se tohle.

• Citovat
  • Upravit
22568
3.2.25 13:23

Znovu pisu, ze nechtit bebo nemoct kvuli bolesti je rozdil oproti viceletemu zakazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 14:03
@Kockazvysocan píše: Více

Tak psala, že tam šance na vyléčení je, tak bych se upnula na to.
A ptala se, jak to zvládnout, tak já říkám, že to je fakt zkouška vztahu a teoreticky je skvělá výzva. Byť to zní možná divně, tak vlastně na to období ráda vzpomínám. Vztah se prostě musel začít budovat na něčem jiném než na zásunu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky