Konec světa 2012
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ještě se zeptám mimo– před lety jsem viděla film na 98% bych řekla, že se jmenoval POSELSTVÍ BOHŮ nevíte kde ho sehnat?
Je to o starověkých malbách , které znázornují mimozemštany, popisují tam taky minarety jako rakty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala jsem na dokument o dnesnich Mayich a ti vysvetlovali, ze jejich cas je delen na etapy, z nich jedna konci letos v prosinci. Pak jen plynule nastane nova. S zadnym koncem sveta, katastrofou nebo jinymi projevy u zbytku kultur to pry nema nic spolecneho, je to jen jejich zmena v kalendari ![]()
- Citovat
- Upravit
prosinec 2012
I kdyz jsem uz stara zenska, nerada bych videla jak hruzne umiraji me deti, ma mala vnoucatka, a jen se uklidnuji tim, ze pred prechodem na na rok 2000 nas take desili 100% katastrofickymi predpovedmi o konci sveta, ale nestalo se nic. Kladu si tudiz jednu otazku;jakto, ze do te doby -a nikdo ani jeste nejaky cas pote, nezminil Maysky kalendar?
Jsem si jista, ze jednoho dne se to stat muze, ale,(jsem verici, nikoli vsak fanatik ),ze na rozdil od vsech tech „predpovidajicich“,vi jen Pan Buh kdy… A tak zanedlouho zacnete pect cukrovi a teste se se svymi detmi na Jeziska a do svych zivotu vneste hodne lasky. Preji vam, aby jste prozili stastny zivot se svou rodinou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Kritické myšlení
Každou chvíli tady narazím na diskuzi o konci světa, třech dnech tmy, planetě Nibiru a podobných pitomostech. Nechápu, jak můžou dospělé ženy, matky dětí, věřit takovým nesmyslům. Vždyť když jen trochu zapojíme kritické myšlení, zjistíme, že nikdo nemůže vědět, kdy a jak skutečný konec světa nastane. A nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo být právě 21. prosince letošního roku. Nějaký starý mayský kalendář, kterému stejně nikdo pořádně nerozumí, je naprosto irelevantní. Vždyť bychom měly být oporou svým dětem a ne je stresovat takovými pitomostmi. Pokud máte obavy týkající se údajného konce světa, chci vám to zkusit vymluvit (podobně jako se snažím u své malé dcery, synové jsou naštěstí rozumnější).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena píše:
Každou chvíli tady narazím na diskuzi o konci světa, třech dnech tmy, planetě Nibiru a podobných pitomostech. Nechápu, jak můžou dospělé ženy, matky dětí, věřit takovým nesmyslům. Vždyť když jen trochu zapojíme kritické myšlení, zjistíme, že nikdo nemůže vědět, kdy a jak skutečný konec světa nastane. A nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo být právě 21. prosince letošního roku. Nějaký starý mayský kalendář, kterému stejně nikdo pořádně nerozumí, je naprosto irelevantní. Vždyť bychom měly být oporou svým dětem a ne je stresovat takovými pitomostmi. Pokud máte obavy týkající se údajného konce světa, chci vám to zkusit vymluvit (podobně jako se snažím u své malé dcery, synové jsou naštěstí rozumnější).
Jsou to blbiny, jasně, že žádnej konec světa nebude, to stejně nikdo nemůže vědět. Já jsem křesťanka a Ježíš řekl, že mají být lidé bdělí, že nikdo nezná den ani hodinu jeho příchodu a ani není v Bibli psáno konkrétně o konci světa, takže fakt tyhle blbiny nechápu a neděsí mě to ani trochu a kdyby konec světa přišel, no tak co, stejně nic neudělám, tak se nebudu stresovat.Lidi od pradávna bavilo vymýšlet takovéhle báchorky a trošku se vzájemně strašit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carola píše:
Jsou to blbiny, jasně, že žádnej konec světa nebude, to stejně nikdo nemůže vědět. Já jsem křesťanka a Ježíš řekl, že mají být lidé bdělí, že nikdo nezná den ani hodinu jeho příchodu a ani není v Bibli psáno konkrétně o konci světa, takže fakt tyhle blbiny nechápu a neděsí mě to ani trochu a kdyby konec světa přišel, no tak co, stejně nic neudělám, tak se nebudu stresovat.Lidi od pradávna bavilo vymýšlet takovéhle báchorky a trošku se vzájemně strašit.
Jasně. A těch konců světa už bylo. Jen Svědkové Jehovovi jich vyhlásili za minulé století asi deset nebo co. Nikdy jim to nevyšlo, k jejich veliké lítosti…
Moc nechápu, jak si můžou dospělé ženské přečíst někde zprávu z neověřeného zdroje a hned ji spolknout i s navijákem. Asi by se mělo ve školách věnovat víc pozornosti výuce kritického myšlení - posuzování věrohodnosti informací. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena píše:
Jasně. A těch konců světa už bylo. Jen Svědkové Jehovovi jich vyhlásili za minulé století asi deset nebo co. Nikdy jim to nevyšlo, k jejich veliké lítosti…
Moc nechápu, jak si můžou dospělé ženské přečíst někde zprávu z neověřeného zdroje a hned ji spolknout i s navijákem. Asi by se mělo ve školách věnovat víc pozornosti výuce kritického myšlení - posuzování věrohodnosti informací.
Jasně, lidi prostě blbnou, pro některé je to senzace. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte i ja se pridavam celkem uz me stvou vsichni co o tom porad mluvi a akorat desi a strasi lidi. A pro jistotu jeste davaji katasrtoficky filmy a podobne pokud konec bude nikdo nemuze vedet kdy. Televize to lidem tak vnucuje ze to neni hezky a ti co jsou naivni tomu prost everi a vse jim zerou z ruky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě včera zastavila sestra paní sousedky (cca 70let), když jsem šla s dcerama ze školky dom, napřed mi říká slyšela jste o tom, že má být konec světa? Tak říkám ano, ale nevěřím, spíš si myslím, když se něco stane, tak maximálně vyplašení lidi ublíží sami sobě, tím že věří pověrám a že nějaký chytrák na tom bude chtít vydělat, tak paní přitakávala, že jojo a pak naprosto vyplašeně řekla, že si myslí, že se stejně něco stane
. No bylo mi jí líto, starší lidi asi tohle fakt víc prožívají nebo nevím
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena píše:
Moc nechápu, jak si můžou dospělé ženské přečíst někde zprávu z neověřeného zdroje a hned ji spolknout i s navijákem. Asi by se mělo ve školách věnovat víc pozornosti výuce kritického myšlení - posuzování věrohodnosti informací.
No to by se asi mělo. Mě spíš děsí, jak dospělé ženy bez jakéhokoli zamýšlení se skočí na všechny ty hovadiny z reklam a marketingu kolem dětí. Tady ty diskuse mě o tom přesvědčují denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě nejvíc děsí to, že tomuhle věří taková spousta lidí, protože to taky může vyústit v to, že ty lidi raději povraždí své rodiny a pak sebe. Aby nemuseli čekat jak je planeta zahubí 21. prosince sama. To mi na tom přijde nejhorší. Někdo ze srandy vymyslí mail údajně z NASA a vyděsí tím strašnou spoustu lidí, kteří se s tím nedokáží vyrovnat a srovnat si to v hlavě.
Já si z téhle „akce“ beru to pozitivní, pokud se má něco změnit k lepšímu, tak je to jedině dobře. A pokud lidé začnou víc inklinovat k duchovním věcem (a tím nemyslím náboženským) a k souladu s přírodou, tak je to taky jen dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky najeďte na seznam a napište do vyhledavače Konec světa2012 a dejte enter…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konec světa?
Nevím, v jakém mayském kalendáři se píše o konci světa, ale v tom, který znám já je předpovězen nový věk (věk pátého slunce). Ale všichni si pořád žvaní o konci světa, který mayové NIKDY NEPŘEDPOVĚDĚLI!!! Lidé jsou manipulováni médii. Tak se už všichni probuďte ![]()
- Citovat
- Upravit