Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zda je nutné bay mi město do kterého se budu stěhovat vyplácelo mateřskou, nebo to můžu nechat tak, jak to je ![]()
@Anonymní píše:
Zda je nutné bay mi město do kterého se budu stěhovat vyplácelo mateřskou, nebo to můžu nechat tak, jak to je
No tak jelikoz v byte musis mit trvale bydliste, tak vsechny urady pak budes mit v miste trvaleho bydliste.
Na mateřskou a rodičovskou nemá vliv město. To ti posílá ČSSZ na tvůj účet.
@Lenka512 To já vím, ale jelikož budu žádat o příspěvky, tak aby v tom nebyl problém…
@Lenka512 píše:
Na mateřskou a rodičovskou nemá vliv město. To ti posílá ČSSZ na tvůj účet.
takže když mám rodičák a jsem přestěhovaná čerstvě do jinýho města (i kraje), tak nemusím co se týče rodičáku nic?
@dani24687 asi jen nahlásit změnu trvalé adresy, jako na dalších X institucí…ale jinak nic… ![]()
@Lenka512 píše:
@dani24687 asi jen nahlásit změnu trvalé adresy, jako na dalších X institucí…ale jinak nic…
To uz docela funguje, ze si to urady predavaji samy. Ale kdyby pak potrebovala zakladatelka hlasit nejakou zmenu, tak to uz nebude na ten puvodni urad (pokud je jiny kraj), ne? To uz bude na ten novy.
@Cuddy píše:
To uz docela funguje, ze si to urady predavaji samy. Ale kdyby pak potrebovala zakladatelka hlasit nejakou zmenu, tak to uz nebude na ten puvodni urad (pokud je jiny kraj), ne? To uz bude na ten novy.
jojo, ten nový ![]()
Dobry den, vsem zenam mam dotaz ohledne materske mam pritelkiny na materske a ctir mesicni holku, vse je docela v pohode az na to ze moje draha polovicka je po operaci ze zadama takze vubec nemuze nosit holku a to jeste bydlime v patem patre bez vytahu, mne by zajimalo zda egzistuje neco jako domaci pece o rodine prislusniky nebo neco takoveho,,sdce mi to muze utrhout kdyz vidim jak draha trpy muzete mi nekdo poradit?
Ahoj maminky,
bohužel patřím k těm, kterým zrovna zkončil vztah, bylo to už k nevydržení a s přítelem jsme to po vzájemné dohodě ukončily, nyní si hledám bydlení. Ale k otázce, budu bydlet sama se svým synem, tudíž budu potřebovat přídavky na bydlení a pod.Ale mateřskou mi vyplácí jiné město, než do kterého se teď hodlám stěhovat. Tím, že budu žádat o příspěvky se to komplikuje…
Děkuji za rady