Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, jsme druhý dne po konizaci, doktorka mi řekla, že nemám chodit ven na delší procházky, ale nevím kolik dní, mám 3 měsíční miminko, zítra byvh už ráda šla ven, nemáte někdo zkušenost s tímto? můžu už normálně fungovat?
Jdi jen na krátkou procházku a nepřemáhej se, můžeš ještě krvácet.
Mně bylo doporučeno dodržet šestinedělí (i ve sportu).
děkuji, já právě vůbec nekrvácím, tak nevím, jeslti to teprve řijde.
Mě doktor doporučil klid na lůžku dva týdny a další měsíc se šetřit. Chápu, že s miminkem se to asi dodržet nedá, ale moc se nepřepínej. Je opravdu důležité nezvedat nic těžkého - mohla bys začít krvácet.
Souhlasím s Housa, takovýto režim jsem měla nařízený taky..dva týdny na lůžku a následující dva týdny se šetřit..já se ani ne po dvou týdnech vydala na první krátkou procházku a začala jsem strašně krvácet, udělala se mi sraženina a musela jsem znovu do nemocnice na přešití..takže opravdu se šetři, jen tak to neříkají
![]()
aha, tak to mě nenapadlo, že je to tak vážný, já doma lítám pořád,peru, vařím atd., a zítra chcu jít na procházu s malou, tak to se vážně budu šetřit.díky za rady
já po konizaci nejdřív dobrý, jen jsem ležela, ale i přesto jsem v noci ve 2 zničehonic začla děsně krvácet a musela jsem na pohotovst na zastavení…nepodceňovala bych to!!! (já byla na konizaci 2×, teď už nevím po které to bylo, ale byla jsem doma 2 měsíce v klidu, ani do schodů jsem nesměla)
Přeji brzké uzdravení!!
Ahojte dámy… prosím pěkně-jsem 3den po konizaci, hysteroskopii a kyretáži. A víceméně ani nešpiním, jen občas pár růžových kapek ale bolí mě podbřišek, asi jako kdybych to měla každou chvilku dostat. Volala jsem samo do nemocnice (gynda o vík nefunguje) a tam mi sestra řekla že je to na moje uvážení, bud hned na pohotovost nebo v pondělí na gyndu protože po telefonu mi neporadí. v pondělí se na gyndu chystám ale jen mě zajímalo jestli se mám extra nervovat nebo je taková slabší bolest normální? Pořádně se nezvednu, jako kdybych měla natažený vazy a kašlat je taky zajímavý…
prostě-přijde vám normální a běžné že po takovém zákroku mě bude bolet podbřišek? ![]()
Ahoj, jsem po konizaci 6 týdnů a podbřišek mě bolel večer po zákroku a trochu následující den. Taky jsem nakonec skončila na pohotovosti, ale proto, že jsem začala hodně krvácet a musela jsem na zastavení. Jinak po zákroku mi bylo řečeno, že bolesti v podbřišku být mohou i pár dní po zákroku, ale neměly by se stupňovat.
Taky mě po konizaci bolel podbřišek, ale je to hodně od toho jak tam byly drény a jak nás nafukovali. Já na pohotovosti skončila v noci, ve spánku (čili v klidu) jsem začla krvácet jasně červenou krví a to dooost hodně, zastavili to a pak už bylo všechno v pořádku. Hodně odpočinku, žádná námaha ani schody¨, žádné procházky…já měla doporučeno ležet…
Ale upozorňuji, že mě sebrali na 3× celý čípek…
Nooo, tak můžu doplnit. nakonec jsem nelenila a odjela na pohotovost, pro jistotu že… a hnedle si mě tam nechali a vrátila jsem se dnes
zánět dělohy. od toho to bolení! teď mám spousty atb, doléčovacích léků a všemožných věcí na uzdravení. musela jsem nejdřív na kapačku-atb nitrožilně a ted už jen tablety. Takže díkybohu že jsem jela!
@nevsik tak to je dobře, že jsi jela!!!Tak ať se brzy dáš dohromady, držím pěstičky!!!
Ahoj tak ja byla na konizaci ve stredu, jeste ten den me pustili domu, krvacela jsem opravdu slabe, a ve ctvrtek jsem sla normalka na prochajdu, pomalu ale takovej kilak to byl;) a dnes jdu (patek) normalne do prace, nic me neboli, nekrvacim, jen trosku spinim ale jsem uplne v poho, asi kazdej musi vedet jak se citi ![]()