Konizace a pohyb

611
22.5.12 16:50

konizace a pohyb

ahoj holky, jsme druhý dne po konizaci, doktorka mi řekla, že nemám chodit ven na delší procházky, ale nevím kolik dní, mám 3 měsíční miminko, zítra byvh už ráda šla ven, nemáte někdo zkušenost s tímto? můžu už normálně fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
22.5.12 16:56

Jdi jen na krátkou procházku a nepřemáhej se, můžeš ještě krvácet.
Mně bylo doporučeno dodržet šestinedělí (i ve sportu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
22.5.12 17:11

děkuji, já právě vůbec nekrvácím, tak nevím, jeslti to teprve řijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
22.5.12 17:11

Myslim ze chodit muzes jen netahej tezky veci a nesportuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
22.5.12 17:18

Mě doktor doporučil klid na lůžku dva týdny a další měsíc se šetřit. Chápu, že s miminkem se to asi dodržet nedá, ale moc se nepřepínej. Je opravdu důležité nezvedat nic těžkého - mohla bys začít krvácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
22.5.12 17:50

Souhlasím s Housa, takovýto režim jsem měla nařízený taky..dva týdny na lůžku a následující dva týdny se šetřit..já se ani ne po dvou týdnech vydala na první krátkou procházku a začala jsem strašně krvácet, udělala se mi sraženina a musela jsem znovu do nemocnice na přešití..takže opravdu se šetři, jen tak to neříkají :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
611
22.5.12 17:54

aha, tak to mě nenapadlo, že je to tak vážný, já doma lítám pořád,peru, vařím atd., a zítra chcu jít na procházu s malou, tak to se vážně budu šetřit.díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
22.5.12 18:14

já po konizaci nejdřív dobrý, jen jsem ležela, ale i přesto jsem v noci ve 2 zničehonic začla děsně krvácet a musela jsem na pohotovst na zastavení…nepodceňovala bych to!!! (já byla na konizaci 2×, teď už nevím po které to bylo, ale byla jsem doma 2 měsíce v klidu, ani do schodů jsem nesměla)
Přeji brzké uzdravení!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
22.5.12 18:29

díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
13.4.13 20:05

Ahojte dámy… prosím pěkně-jsem 3den po konizaci, hysteroskopii a kyretáži. A víceméně ani nešpiním, jen občas pár růžových kapek ale bolí mě podbřišek, asi jako kdybych to měla každou chvilku dostat. Volala jsem samo do nemocnice (gynda o vík nefunguje) a tam mi sestra řekla že je to na moje uvážení, bud hned na pohotovost nebo v pondělí na gyndu protože po telefonu mi neporadí. v pondělí se na gyndu chystám ale jen mě zajímalo jestli se mám extra nervovat nebo je taková slabší bolest normální? Pořádně se nezvednu, jako kdybych měla natažený vazy a kašlat je taky zajímavý…

prostě-přijde vám normální a běžné že po takovém zákroku mě bude bolet podbřišek? :oops:

• Citovat
  • Upravit
11896
14.4.13 08:27

Ahoj, jsem po konizaci 6 týdnů a podbřišek mě bolel večer po zákroku a trochu následující den. Taky jsem nakonec skončila na pohotovosti, ale proto, že jsem začala hodně krvácet a musela jsem na zastavení. Jinak po zákroku mi bylo řečeno, že bolesti v podbřišku být mohou i pár dní po zákroku, ale neměly by se stupňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
14.4.13 13:36

Taky mě po konizaci bolel podbřišek, ale je to hodně od toho jak tam byly drény a jak nás nafukovali. Já na pohotovosti skončila v noci, ve spánku (čili v klidu) jsem začla krvácet jasně červenou krví a to dooost hodně, zastavili to a pak už bylo všechno v pořádku. Hodně odpočinku, žádná námaha ani schody¨, žádné procházky…já měla doporučeno ležet…

Ale upozorňuji, že mě sebrali na 3× celý čípek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
18.4.13 13:05

Nooo, tak můžu doplnit. nakonec jsem nelenila a odjela na pohotovost, pro jistotu že… a hnedle si mě tam nechali a vrátila jsem se dnes :( zánět dělohy. od toho to bolení! teď mám spousty atb, doléčovacích léků a všemožných věcí na uzdravení. musela jsem nejdřív na kapačku-atb nitrožilně a ted už jen tablety. Takže díkybohu že jsem jela!

• Citovat
  • Upravit
12717
18.4.13 13:37

@nevsik tak to je dobře, že jsi jela!!!Tak ať se brzy dáš dohromady, držím pěstičky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.4.14 07:51

Ahoj tak ja byla na konizaci ve stredu, jeste ten den me pustili domu, krvacela jsem opravdu slabe, a ve ctvrtek jsem sla normalka na prochajdu, pomalu ale takovej kilak to byl;) a dnes jdu (patek) normalne do prace, nic me neboli, nekrvacim, jen trosku spinim ale jsem uplne v poho, asi kazdej musi vedet jak se citi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí