Zdravé hubnutí v těhotenství

Anonymní
22.5.12 09:15

Zdravé hubnutí v těhotenství

Hezký den holky. Píši anonymně, protože sem chodí rodina a kdyby se náhodou těhotenství nedařilo, tak aby nebyly nějaké dotazy.
Začala jsem hubnout a zatím se daří. Původní váha 91kg, nyní 85. Vím, že to není nějak dokonalé, ale pomalými krůčky to jde.
Příští měsíc se chceme začít snažit o miminko a s tím přichází i můj dotaz. Jde zdravě hubnout i v těhotenství? To znamená, nejíst o moc víc, než teď (5× denně - řekla bych že zdravě a výživně). A hlavně mi jde o sport. Nedělám nic jiného, než že denně tak 1,5-2 hodiny svižněji chodím. Lze to i v těhotenství? Někde jsem četla, že by se těhotná žena neměla nadměrně potit, což já se potím jako dveře od chléva :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
22.5.12 09:19

MYslím, že „zdravě hubnout“ lze i v těhotenství.Jen nemůžeš asi počítat, že hubnout budeš.Protože přibýrání k těhotenství prostě patří.Svižná chůze se naopak v těhot. velmi doporučuje.A potom cvičení pro těhotné - gravidjoga,kalanetika,plavání.
Nemělo by se behat a skákat(aerobic…)-otřesy.

• Citovat
  • Upravit
162
22.5.12 09:21

Hubnout v těhotenství se nemá, proč bys jako chtěla hubnout zrovna v těhotenství, to si nech na kdykoliv jindy. Ovšem zdravě a vyváženě jíst 5× denně a chodit tak hodinu a půl dvě je ideální pro kohokoliv, v těhotenství lze jen doporučit :) A jak to má těhotná udělat, aby se nadměrně nepotila, top bych chtěla vědět, když je třeba 35°C a člověk má třeba deset kilo navrch 8o Člověk nesmí věřit všemu, co čte na internetu, že. Žena v těhotenství nemá pouze vzhledem ke svému věku překračovat určitou tepovou hodnotu, ale to je zase z jiného soudku. Jak budeš přibírat v těhotenství moc neovlivníš, ale jíst zdravě pětkrát denně a hýbat se je dobrej začátek. Tak ať se daří. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
22.5.12 09:22

Zrovna včera jsem četla na tohle téma článek, takže určitě to možné je ;) http://www.novinky.cz/…ezpecne.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
22.5.12 09:22

Souhlas se @zichisek :-) a pak se nemá v těhotenství výrazně měnit životní styl, samozřejmě krom alkoholu a kouření… ale jinak pokud někdo sportuje, tak při bezproblémovém těhotenství není důvod přestávat a naopak pokud je někdo pecka, tak není dobré stažit se v těhotenství nějakou výraznější sportovní aktivitu vytvářet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
22.5.12 09:23

V těhotenství bych se „hubnout“ nesnažila. Hlídej si racionální výživu. Nevím, za jak dlouho jsi shodila těch 6 kilo, abys nejedla jak vrabčáček. Možná bych pak trochu jídla přidala. Jinak svižná chůze určitě v těhu jde, pokud ty nebudeš pociťovat nějaké potíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.12 09:25

Napsala jsem to špatně, nechci hubnout, ale nechci mít na konci těhotenství 120kg :) Zajímal mě konkrétně pohyb. Děkuji za reakce :)

• Citovat
  • Upravit
101754
22.5.12 09:32
@Anonymní píše:
Napsala jsem to špatně, nechci hubnout, ale nechci mít na konci těhotenství 120kg :) Zajímal mě konkrétně pohyb. Děkuji za reakce :)

Tak určitě se nepřejídat a rozumně se hýbat… na druhou stranu, ono to kolik přibereš je částečně dané i geneticky a jsou lidi, kteří přiberou hodně i při zdravém životním stylu a pak lidi (jako třeba já) kteří mohou jíst za dva a přiberou nějakých 7 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
22.5.12 09:37

rychlejší chůze je určitě vhodná i v těhotenství,existuje spousta cviků pro těhotné.. dokonce i hubnutí, pokud je to s rozumem a budete jíst zdravě nemůže miminku uškodit..i v pořadu Jste to co jíte byla těhotná paní, která hubla.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
22.5.12 09:40

tak s pohybem je to těžce individuální. Např mně bylo na začátku tak zle, že běžný pohyb po domě mi bohatě stačil, abych byla večer naprosto grogy. teď mi zase tvrdne břicho, mám nízký tlak. Takže pro mě cvičit už fakt ne :mrgreen:
Jako vhodné cvičení v těhotenství vidím třeba tu chůzi, procházky. Záleží taky kdo jak byl zvyklý před otěhotněním. pokud cvičíš pravidelně a dlouhodobě už teď, tak jen trochu omezit podle stavu. Pokud teď necvičíš vůbec, tak v těhotenství bych s tím nezačínala v žádném případě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
22.5.12 09:48

Asi mám štěstí, ale vždycky vše vykojím. Děti mě vycucnou i z ponožek. Myslím si, že pokud se nebudeš přejídat, budeš se normálně hýbat, plavat, chodit, tak se miminkem dost vyřeší, po porodu je to nápor. Mám hodně kamarádek, které po mimi zhubly. Nemáš problém se štítnou žlázou? Držím palečky ať se mimi zadaří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
22.5.12 10:51

myslím že pokud nebudeš „hubnout“ ale upravíš svůj jídelníček na vyvážený a budeš dál dělat přiměřený pohyb (chůze plavání naprosto ideální) tak si myslím že to vůbec neva. Nejedla bych nízkotučná jídla (ale ani vysokotučná nejsou potřeba) a neměl by být problém. Zrovna nedávno byla v Jste to co jíte Czáková a otěhotněla během natáčení takže to tam řešili. že většina ženský v těhu nadměrně přibere protože se bojí že přibere a moc nejí. Takže doporučují jíst 6× denně a hýbat se. Já těsně před těhu „hubla“ s manželem podobně - úprava jídelníčku hlavně a taky jsem něco shodila aniž bych to teda potřebovala. A teď jsem zatím přibrala jedno kilo a to jím fakt hodně, jen prostě vyváženě. A to se starší dcerou už jsem měla určitě 3-4 kila nahoře. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
22.5.12 10:53
@dorinka01 píše:
Asi mám štěstí, ale vždycky vše vykojím. Děti mě vycucnou i z ponožek. Myslím si, že pokud se nebudeš přejídat, budeš se normálně hýbat, plavat, chodit, tak se miminkem dost vyřeší, po porodu je to nápor. Mám hodně kamarádek, které po mimi zhubly. Nemáš problém se štítnou žlázou? Držím palečky ať se mimi zadaří :mavam:

a já se třeba na původní váhu dostala až někdy po roce a nejvíc když jsem přestala kojit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
16.2.13 16:53

Ahojte. Chcela by som obnoviť túto tému. Zdá sa, že som tehotná, ale už asi mesiac sa snažím zhodiť pomocou skladby jedálneho lístku na strankach STOBu. Šport, powerjogu, budem musieť zmeniť, ale tá strava mi celkom vyhovuje. Myslíte, že je to problém? Nemáte s tým niekto skúsenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.2.13 16:59

@Bubinna88 nevím jaká je to strava ale pokud jde o vyvážený jídelníček, ve kterém nic nechybí, jíš podle něj aspoň 5-6× denně, tak proč ne, nikde není psáno, že v těhotenství musíš jíst nějak víc, „za dva“, jak se říká. Jen bych přidala více ovoce a zeleniny, ať nechybí vitamíny, ono miminko z tebe něco vytáhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí