Kontaktovat vymahače?

Anonymní
24.1.12 18:36

Kontaktovat vymahače?

Přeji krásný večer

V červenci loňského roku mi muž objednal z Aukro.cz mobilní telefon. Odeslal peníze a bohužel mobil nikde. Poslal necelých 5tis.
Kontaktoval prodejkyni. Zjistilo se, že i ta prodejkyně je podvedená a byla pouze zprostředkovatelem. Když muž začal věc řešit s aukrem, jasně mu řekli, že peníze může vymáhat po té prodejkyni, jelikož ona je zodpovědná za veškeré obchody, které jsou prováděny na jejím profilu. Muž je policista, tudíž ví, že jediná na koho může podat trestní oznámení, tak je ona „podvedená“ prodejkyně.
S prodejkyní spolu komunikovali přes mail. Muž ji nabízel splátkový kalendář. Paní psala, že koncem září nebo začátkem října ji příjde větší část peněz, tak mu to pošle. Muž tedy souhlasil. Paní se přestala ozývat, tak ji muž opět kontaktoval. Bylo někdy kolem 15.října. Paní psala, že 20. bere výplatu, tak mu veškeré peníze pošle. Byl konec října a peníze opět nikde. Paní opět nekomunikovala.
Začátkem listopadu byl předvolán na Policii, aby podal svědectví k dané věci (prodejkyně podala tr.oznámení na ženu, která ji podvedla). Muž tedy ten den psal té paní, že jde na Policii podávat svěděctví a zároveň na ni podá trestní oznámení, protože jen slibuje a nic se neděje. Načež mu paní opět psala, že týden předtím ztratila peněženku s velkou částkou, tudíž se přiznala, že peníze měla, ale nehodlala je poslat (i když ztraceným penězům nevěřím). Psala, že pošle splátkový kalendář, který vypracovala její právnička. Muž tedy tr.oznámení nepodal.
Někdy v prosinci ji psal, že stále čeká na splátkový kalendář. Paní se opět vymlouvala, že neměla přístup na PC, a že ho má uložen v práci na počítači, tak mu to pošle druhý den. Jako obvykle přestala paní komunikovat a žádný splátkový kalendář neposlala.
Já už jsem na svého muže tak naštvaná, že jsem jej donutila, aby už něco konečně začal řešit. Tak minulé pondělí psal paní. Ona mu poslala splátkový kalendář.

Navrhuji tento splátkový kalendář

od února splátka na váš účet ve výši 400,–.

Do konce tohoto týdne vám pošlu 200,–.

Ani ty 2blbé stovky zatím neposlala a já už ztratila trpělivost. Můj muž se k ní chová jak milius a přitom ona z něj dělá celou dobu blbce. Říkal, že i když půjde na Policii, peníze mu nevrátí. Tak jsem se rozhodla to vyřešit za něj.
Proto se ptám, zda má někdo nějaké kontakty na vymahačskou firmu a zda se to vyplatí??? I když už je mi to jedno, zda dostaneme celou částku zpět. Chci, aby si paní uvědomila, že ty peníze ji nenecháme jen tak pro nic za nic. A kdyby u mě zazvonili vymahači, tak se mi stáhne tak p*del, že jim dám všechno. Někde jsem i četla, že to bude mít zaznamenané v trestním řejstříku?!

Omlouvám se za takový elaborát, ale už toho mám opravdu plné zuby… :cert:

P.S.: Raději anonymně, chodí sem švagrová a nemusí vědět všechno :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.1.12 18:50

Nám dluží někdo 20.000 a vymahačská firma řekla, že to pro ně nemá smysl. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.12 18:54

Tak to je naprd. Já zase vím od známé, že jí kamarádka dlužila 10tis. a vymahači to z ní dostali… :think: :nevim:

Zakladatelka…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.12 18:57

Tak možná je to firma od firmy. Každopádně mě napsali, že dotyčný firmu prodal a že máme říct právníkovi atd… . Nevím tomu hlavy paty a budu taky zakládat diskuzi. :nevim:

Jako zkusit to můžeš, otázka kolik si za to vezmou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.12 19:01

Právě, zase 5tis. není velká částka. Ale mě jde o to, aby si paní uvědomila, že tím, že nebude komunikovat, si moc nepomůže. Protože i když bychom to předali na policii, tak ty peníze zpět nedostane…

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
24.1.12 19:08

Tak jí napište doporučený dopis, že pokud nezaplatí do xy dáte na ní žalobu k soudu na vydání bezdůvodného obohacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.12 19:08

Můžeš to zkusit, každopádně tady pomůže jedno. Jak řekl můj kamarád právník: „Pokud nemáš podklady, zavolej si pár tmavších kamarádů a dej jim adresu s tisícovkou.“
Mít takové kamarády, tak už jsem je poslala minimálně na dva lidi. :nevim: Jen je otřesné, že člověk nic nezmůže… a stát už vůbec ne. Já se smižuji s tím, že jsme o peníze přišli.

Ale potkat toho … věř, asi bych se neudržela. :x

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.12 19:11
mag píše:
Tak jí napište doporučený dopis, že pokud nezaplatí do xy dáte na ní žalobu k soudu na vydání bezdůvodného obohacení.

Myslíš, že to nějak pomůže?! Zkusit se to může :think:

Anonymní, ty to máš horší, 20tis. už je docela velká částka peněz. Mě totiž opravdu jde jen o to, že ty peníze té paní nenechám. Jinak bych nic neřešila, ať se z ní třeba muž pos*e! :roll:

• Citovat
  • Upravit
23847
24.1.12 19:20

Manžel je policajt a ty hledáš vymahače TADY 8o 8o 8o Však tam pošli jeho rovnou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.12 19:35

Jakože bych ho tam nahnala rovnou v uniformě?! :-D
Ani nevím, zda ji psal, že je mužem zákona :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23847
24.1.12 19:37
Anonymní píše:
Jakože bych ho tam nahnala rovnou v uniformě?! :-D
Ani nevím, zda ji psal, že je mužem zákona :think: :mrgreen:

No jasně, normálně ať na ní zazvoní, že jako vyšetřuje trestný čin zpronevěry :mrgreen: :jazyk: I když to by bylo asi zneužití uniformy, či co já vím, ale určo by to na bábu zabralo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.12 19:44

Tak jen pro zajímavost https://www.emimino.cz/…tazka-96233/

a třeba mi někdo z tady taky pomůže. ;)

• Citovat
  • Upravit
68
24.1.12 19:51

Hm, mě jedna paní dluží už skoro třičtvrtě roku 45.000,– a druhá paní mi dluží „zatím jen“ 20.000,– … Tyhle lidi naprosto nesnáším :zed: .. A ať zapomenou na to, že jim to jen tak odpustím :mrgreen: .. První paní dávám v únoru k soudu.. s druhou paní to zkusím ještě nějak dořešit, ale jestli se nebude mít k placení tak, jako ta první, tak ji dám taky k soudu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
24.1.12 20:32

tak toto téma mě taky zajímá, také jsme byli okradeni, smlouvu máme, uznání dluhu taky, zpět jsme nic nedostali, dali jsme na policajty, při výslechu se ten blb i přiznal, a prý a vo co gou? no dala bych mu na držku! Soud rozhodl dvouletá podmínka, při níž má vše zaplatit, nebo pak jde na tvrdo sedět…je to půl roku, co to nabylo právní moci, a nic se neděje, ani nečekám že se něco bude dít. Manžel byl minulý týden na policii zjistit zda něco nového, protože chlápek zmizel ze světa, tak prý okradl všude možně lidi, a je na něj pátračka…no jo ale co z toho? zavřou ho a co… manžel zjistil, že okradl i někoho kdo na to smlouvy nemá, a ty prý mají najaté ukrajince, takže bůhví jak skončí, tam prý jde o velký prachy…no a manžel začalmluvit o tom že ten dluh prodá, ať si to z něj vymůžou…taky by mě teda zajímali zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.1.12 22:26

kubykula Co jsem tak slyšela, tak soudní cestou je to na dlouho, ale většinou (když se zadaří), tak dostaneš všechno (nebo skoro všechno) zpátky.. a soudní výlohy jsou cca dohromady nějaký 4000,–, který po dlužnících můžeš chtít zpátky.. u soukromých exekutorů a vymahačů je to sice na kratší dobu (tím, že jim tu pohledávku prodáš), ale nedostaneš zdaleka všechno.. Berou si určitý procenta z dlužné částky.. Takže při nějakých pár korunách se to asi nevyplatí.. Já zkusím ty soudy a když mi soudy nepomůžou, tak to pak prodám vymahačům.. Stejně už mi v tom budou ty peníze ležet tak dlouho, že nějaký to procento nakonec oželím, hlavně, když budu mít zpátky aspoň nějaký peníze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová