Kontrakce či poslíčci

30
11.3.12 05:07

Kontrakce či poslíčci

Ahoj holky,
Můžete mi některá poradit? Od včerejší deváté večer mi tvrdne bříško a bolí mě na menzes … celou noc jsem nespala a bolest se trochu i zvýšila. Cítím pnutí tam dole. Můžou to být kontrakce? Voda mi neodtekla. Jsem 37+5 tt.
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenkaamimi
11.3.12 05:43

je možné, že to konečně vypukne :-) tak buď v klidu, pokud se bolest zesílí, hezky si to prodýchávej a sleduj čas. pak zas napiš :-)

• Citovat
  • Upravit
16631
11.3.12 06:28

Je to mozny.Hod si horkou vanu nebo sprchu bud to uspisi a nebo v pripade poslicku zastavi a ty se dospis..neni dobre extra pred porodem ponocovat.Setri sily bude jich treba.Pokud se kontra.zpravidelni ujizdej do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.3.12 06:53

děkuji za info :) usnula jsem tak na hodinku, ale bolest neustala … počkám až se manžel v klidu zbudí a uvidím zda bolest přetrvává. jediná poloha co mi nepříjde, že to bolí je v sedě, ale to mi zase víc tvrdne bříško …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.3.12 07:10

kdybych měla ten únik jako Ty, tak bych jela do porodnice 100% já bohužel nic takového nemám, tak vyčkávám až ta bolest bude opravdu velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.3.12 07:23

budeš mít jistotu, že je vše ok :) budu držet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
11.3.12 08:20

ahoj, zkoušela jsi tu sprchu? mě takto začínal porod u obou dětí. vodu mi praskali až na porodním sále. takže pokud jsou po sprše pravidelné kontrakce po 5 minutách, jela bych do porodnice. druhé dítě jsem rodila v 37+4tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
11.3.12 08:42
Já jsem měla výtok jako vodu ;) ,vždycky ze mě vyteklo dost vody,ale plodovka to nebyla.Každipádně si tam určitě zajed at víš,že je vše ok.Hlavně kvůli infekci,není to legrace.
andrea555 píše:
Ahoj,no to jsem zkoušela ale vždy když jdu do vody tak mě začnou bolesti někdy je to nesnesitelne a tetka už dobrý 2 hodiny mě bolí pod břichem pořád cítím jak kdybych pomalu počurávala jde to po troškách ale dneska už mě to drží od rána výtok to není tohle je bezbarvé a je to spíš jak voda
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
11.3.12 08:42
andrea555 píše:
Ahoj,no to jsem zkoušela ale vždy když jdu do vody tak mě začnou bolesti někdy je to nesnesitelne a tetka už dobrý 2 hodiny mě bolí pod břichem pořád cítím jak kdybych pomalu počurávala jde to po troškách ale dneska už mě to drží od rána výtok to není tohle je bezbarvé a je to spíš jak voda

holka ujíždějte do porodnice. nechci strašit, ale mohl by to být pomalý odtok plodové vody. vem si porodnickou vložky (jestli máš doma)-takové úplně obyčejné negelové, aby ti tam mohli udělat test na plodovou vodu. jsi ještě v malém týdnu, plodovka se pomalu doplňuje, takže by tě mohli teoreticky dát na kapačky a ještě mimčo nechat chvilku „dopéct“. fakt nechci děsit, možná je to jen karastrofický scénář… ale radši jet zbytečně a panikařit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.3.12 08:51
nozu píše:
ahoj, zkoušela jsi tu sprchu? mě takto začínal porod u obou dětí. vodu mi praskali až na porodním sále. takže pokud jsou po sprše pravidelné kontrakce po 5 minutách, jela bych do porodnice. druhé dítě jsem rodila v 37+4tt.

ahoj, jj dala jsem si sprchu. uvařila maliník a počkám cca hodinu a jestli i ted budou bolesti pojedu do porodnice. nejvíc cítím bolest když ležím na boku. když sedím tvrdne mi jen bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.3.12 09:02

já jsem měla to samé a bylo to zhruba 4 dny před porodem, každé ráno, byla jsem taky prvorodička a sestřička mi říkala že je to únik moči, ale já pořád tvrdila že ne a tak jsem si projistotu vyřvala že chci chodit co 2 den na poslech srdíčka až jsem klidná, a ejhle, šla jsem tam jen jednoua aza 2 dny na fifejdy, tam mi řekli že je to jen planý poplach, ať jedu domů, ale já pořád tvrdila to samé a stála si za svým, tak mě tam měly asi 2 hodiny než přišla doktorka na směnu a ta když mě vyšetřila tak říkala že jsem na 3 cm otevřená, tak si mě tam nechaly a za 5 hodin byla malá na světě. Jinak fifejdy doporučují, je tam fajn porodní persolnala hlavně perfektně proškolená porodní asistentka, alespoň u mě to tak bylo. Tak budu držet palce a hlavně se nenechávej nikým odbít, je to tvoje těhotenství a tvoje mimi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
11.3.12 10:42

jak častější a trvalejší bolesti? jak často ti teď tvrdne břicho? je to víc jak 15× za 24 hodin? pokud ano, tak to není dobré. a nechceš si aspoň zavolat na pohotovost a domluvit se tam s nimi telefonicky? v počátcích ti mohou rozbíhající se porod zastavit. pokud to bude rozjeté moc, tak už ne… fakt chceš riskovat porod nedonošeného dítěte s nevyvinutými plícemi?
jinak registrace je v každé porodnici jinak. v Praze se registruje v 14tt. ale to je myslím spíš rarita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.3.12 10:43
andrea555 píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat kdy se mám jít registrovat do porodnice rodit budu v chrudimske porodnici jsem ve 33týdnu těhotenství poradíte mi někdo? a mám si tam zajít osobně nebo stačí jen zavolat? děkuji

já jsem si do porodnice volala, zda je nutno se tam nahlásit a oni že né, že mám rovnou přijet, ale projistotu před tím než v den porodu pojedu, ať si zavolám pro jistotu že je sál volný, že se může stát že bude vše obsazené a budou mě muset poslat do jiné porodnice, ale že se to stalo asi jen 2× ze 100, ale jistota je jistota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
11.3.12 11:09

Uháněj už kvůli tomu úniku vody. :roll: Jsi teprve ve 33tt? To je ještě na porod brzo. Nečekala bych na nic.

• Citovat
  • Upravit
5453
11.3.12 11:24

Já bych taky nečekala 8o .Může to být výtok,únik moči,ale taky nemusí.A už čekáš dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí