Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Můžete mi některá poradit? Od včerejší deváté večer mi tvrdne bříško a bolí mě na menzes … celou noc jsem nespala a bolest se trochu i zvýšila. Cítím pnutí tam dole. Můžou to být kontrakce? Voda mi neodtekla. Jsem 37+5 tt.
Děkuji za rady.
je možné, že to konečně vypukne
tak buď v klidu, pokud se bolest zesílí, hezky si to prodýchávej a sleduj čas. pak zas napiš ![]()
Je to mozny.Hod si horkou vanu nebo sprchu bud to uspisi a nebo v pripade poslicku zastavi a ty se dospis..neni dobre extra pred porodem ponocovat.Setri sily bude jich treba.Pokud se kontra.zpravidelni ujizdej do porodnice.
děkuji za info
usnula jsem tak na hodinku, ale bolest neustala … počkám až se manžel v klidu zbudí a uvidím zda bolest přetrvává. jediná poloha co mi nepříjde, že to bolí je v sedě, ale to mi zase víc tvrdne bříško …
kdybych měla ten únik jako Ty, tak bych jela do porodnice 100% já bohužel nic takového nemám, tak vyčkávám až ta bolest bude opravdu velká.
ahoj, zkoušela jsi tu sprchu? mě takto začínal porod u obou dětí. vodu mi praskali až na porodním sále. takže pokud jsou po sprše pravidelné kontrakce po 5 minutách, jela bych do porodnice. druhé dítě jsem rodila v 37+4tt.
andrea555 píše:
Ahoj,no to jsem zkoušela ale vždy když jdu do vody tak mě začnou bolesti někdy je to nesnesitelne a tetka už dobrý 2 hodiny mě bolí pod břichem pořád cítím jak kdybych pomalu počurávala jde to po troškách ale dneska už mě to drží od rána výtok to není tohle je bezbarvé a je to spíš jak voda
andrea555 píše:
Ahoj,no to jsem zkoušela ale vždy když jdu do vody tak mě začnou bolesti někdy je to nesnesitelne a tetka už dobrý 2 hodiny mě bolí pod břichem pořád cítím jak kdybych pomalu počurávala jde to po troškách ale dneska už mě to drží od rána výtok to není tohle je bezbarvé a je to spíš jak voda
holka ujíždějte do porodnice. nechci strašit, ale mohl by to být pomalý odtok plodové vody. vem si porodnickou vložky (jestli máš doma)-takové úplně obyčejné negelové, aby ti tam mohli udělat test na plodovou vodu. jsi ještě v malém týdnu, plodovka se pomalu doplňuje, takže by tě mohli teoreticky dát na kapačky a ještě mimčo nechat chvilku „dopéct“. fakt nechci děsit, možná je to jen karastrofický scénář… ale radši jet zbytečně a panikařit…
nozu píše:
ahoj, zkoušela jsi tu sprchu? mě takto začínal porod u obou dětí. vodu mi praskali až na porodním sále. takže pokud jsou po sprše pravidelné kontrakce po 5 minutách, jela bych do porodnice. druhé dítě jsem rodila v 37+4tt.
ahoj, jj dala jsem si sprchu. uvařila maliník a počkám cca hodinu a jestli i ted budou bolesti pojedu do porodnice. nejvíc cítím bolest když ležím na boku. když sedím tvrdne mi jen bříško.
já jsem měla to samé a bylo to zhruba 4 dny před porodem, každé ráno, byla jsem taky prvorodička a sestřička mi říkala že je to únik moči, ale já pořád tvrdila že ne a tak jsem si projistotu vyřvala že chci chodit co 2 den na poslech srdíčka až jsem klidná, a ejhle, šla jsem tam jen jednoua aza 2 dny na fifejdy, tam mi řekli že je to jen planý poplach, ať jedu domů, ale já pořád tvrdila to samé a stála si za svým, tak mě tam měly asi 2 hodiny než přišla doktorka na směnu a ta když mě vyšetřila tak říkala že jsem na 3 cm otevřená, tak si mě tam nechaly a za 5 hodin byla malá na světě. Jinak fifejdy doporučují, je tam fajn porodní persolnala hlavně perfektně proškolená porodní asistentka, alespoň u mě to tak bylo. Tak budu držet palce a hlavně se nenechávej nikým odbít, je to tvoje těhotenství a tvoje mimi ![]()
jak častější a trvalejší bolesti? jak často ti teď tvrdne břicho? je to víc jak 15× za 24 hodin? pokud ano, tak to není dobré. a nechceš si aspoň zavolat na pohotovost a domluvit se tam s nimi telefonicky? v počátcích ti mohou rozbíhající se porod zastavit. pokud to bude rozjeté moc, tak už ne… fakt chceš riskovat porod nedonošeného dítěte s nevyvinutými plícemi?
jinak registrace je v každé porodnici jinak. v Praze se registruje v 14tt. ale to je myslím spíš rarita…
andrea555 píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat kdy se mám jít registrovat do porodnice rodit budu v chrudimske porodnici jsem ve 33týdnu těhotenství poradíte mi někdo? a mám si tam zajít osobně nebo stačí jen zavolat? děkuji
já jsem si do porodnice volala, zda je nutno se tam nahlásit a oni že né, že mám rovnou přijet, ale projistotu před tím než v den porodu pojedu, ať si zavolám pro jistotu že je sál volný, že se může stát že bude vše obsazené a budou mě muset poslat do jiné porodnice, ale že se to stalo asi jen 2× ze 100, ale jistota je jistota ![]()
Uháněj už kvůli tomu úniku vody.
Jsi teprve ve 33tt? To je ještě na porod brzo. Nečekala bych na nic.
Já bych taky nečekala
.Může to být výtok,únik moči,ale taky nemusí.A už čekáš dost dlouho.