Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim maminky, prosim uz od 12 hodin mam po 15 minutach boleni v podbrisku, prichazi to presne po 15 minutach a trva to asi 20vterin ta bolest.Od 13.30 mam bolest po 10 minutach, take presne a trva to 20vterin.Byla jsem na zachode a na vlozce mam takove naruzovely sliz a pri utreni take. Nevim jestli jet do porodnice nebo jeste pockat. Doktorka mi rekla ze mam jen hned jak budou kontrakce ze je mala hrozne nizko ten cervix mam 10 z 10ti ale nechci byt za plasanku a jet do porodnice predcastne abych tam zbytecne nelezela. Prosim poradte
Jela bych při bolestech 5 min (při trvání aspoň 2 hodiny), uží si ještě pohodu domova než být vystreslá v porodnici s tím, že to bude trvat ještě několik hodin. To, co z tebe vyteklo může být hlenová zátka (odešla tím, jak se otevíráš). Přeji pohodový porod
! Jak máš porodnici daleko?
No tak já bych radši jela. Jistota je jistota a ikdyž by to k porodu nebylo, tak aspon mimčo natočí, nebo na uzv zjistí, zda je vše ok. Ikdyž to spíš ukazuje, že se blíží porod. Radši být za plašana než porodit sama doma.
Jinak jestli je to porod, tak at vše dobře dopadne a je to brzo za váma. ![]()
Vlezu si teda do horke vany a pokud me to neprejde tak pojedu
@micelinka porodnici mam asi 15minut ale vylekala me doktorka ze je mozne ze to ani nestihnem tam dojet ze to bude rychli ten porod.Jsem otevrena na 2 prsty a mala je uplne u cipku, pry par kontrakci a muze byt venku. Jinak uz 6 dni prenasim
@lenama18 se mnou se dr. od 33.tt loučila, že porodím. Porodila jsem 41+0. Dej na svojí intuicu, rozhodni se podle sebe
.
Jeď do porodnice a nečekej. Ten růžový sliz je zádka a po odejití zádky by měla odtéct i plodová voda, ale také nemusí. Pokud ti doktorka řekla že máš pak hned jet kvůli cervixu, tak ji poslechni at nerodíš nakonec doma jako moje kamoška.
@lenama18 píše:
Jsem otevrena na 2 prsty a mala je uplne u cipku, pry par kontrakci a muze byt venku. Jinak uz 6 dni prenasim
Takhle nějak jsem to měla taky. Vyrazili jsme při kontrakcích po 3 min., do té doby mi více méně nic nebylo, a po dojezdu do porodky jsem se jen stihla svlíknout a hupsnout na kozu. Ale to byl můj už třetí porod, tak bych asi zvládla i porod doma nebo po cestě. Ty, jako prvorodička a s tvým nálezem radši jeď do porodnice (teda jestli už nerodíš
).
Na nic bych už nečekala a jela. ale myslím, že zakladatelka je už v porodnici.
No já bych asi taky jela..přeji rychlý porod!!! Dej pak vědět, jak vše probíhalo
držím pěsti!!!
Tak maminky, vsem moc dekuju za rady
nakonec jsem jela kdyz nezabrala ta sprcha a mala se narodila ve 22.02 vazi 3110g a meri 48cm ale dala mi pekne zabrat rostanda jedna ![]()