Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nestalo. Ale ja jsem chodila do vip soukromého zarizeni. Pojistovny obvykle proplaci 3 ultrz za cele tehotenstvi, a nekteri lekari se toho proste drzi a neudelaji nic navic
Urcite jdes nekam na screening ve 12 tydnu, ne? Dva tydny uz to vydrzis a uvidis vsechno do detailu..
Ja byla vcera na kontrole v 10tt, byla to ma 2. kontrola a ultrazvuk mi doktor delal.
Nestalo, mně dělala UTZ na každé poradně. Hlavně do 13.tt byla vždy obrovská změna a posouvala mi trochu termín ![]()
Na první, druhý a třetí screening jsem vždy šla do centra prenatální diagnostiky.
Máš nárok na 3 ultrazvuky za těhotenství. Pokud už byla na ultrazvuku vidět srdeční činnost, není důvod prozatím dělat další. Odborníci se do dnešního dne nedokázali shodnout, zda je ultrazvuk pro plod úplně neškodný. Takže se pořád bere, že čím méně, tím lépe.
Je aha, tak o těch 3 utz jsem vůbec nevěděla. Kamarádce taky dělal pokaždé. No asi hold se toho zrovna má MUDr. drží no..
a na 1. Screening se datum dozvím příští týden při odběru krve. Celkově z ni nedostanu nikdy moc informaci.. ![]()
Je to zvláštní, mě také dělal doktor UTZ každé navštívení poradny a vždy řekl to nejdůležitější: tak srdíčko bije ![]()
@Ewangelle Jako jak posouvala termin. Vzdyt ten se pise do prukazky podle posledni menzes a pak se to koriguje pri prvotrimestralnim screeningu.
Zakladatelko, ne, nestalo se mi, ze by gynekolog neudelal sono, na druhou stranu ja tam byla za cely tehotenstvi asi 5× vcetne potvrzeni a screeningu, takze mezi potvrzenim a prvnim screeningem jsem mela jen laborator bez navstevy gynekologie. Stejne jsou nejlepsi fotky z toho screeningu ![]()
Měla jsem za celé tehotenstvi 4 ultrazvuky. Není to televize.
Já byla na první kontrole u dr. až na konci 10tt
A tam teda ultrazvuk udělala. Hned asi 10 dní na to jsem šla pak na screening
Moje doktorka dělá ultrazvuk na každé návštěvě
Ale platí se u ní „balíček nadstandartních služeb“ (který vlastně musí zaplatit každá pacientka
) a v něm má napsáno, že se dělá ultrazvuk na každé kontrole
To je takový ten roční poplatek, který tak prostě nesmí být pojmenovaný
Ale takhle na začátku mi dělali ultrazvuk pokaždé i u jiné doktorky (u minulého těhu), kde jsem neplatila nic.
Ahojky, tak dnes jsem byla konečně na kontrole u své gyn. těšila jsem se, jak uvidím nějakou změnu a konečně nebudu mít na fotce jen fazolku bez ničeho, docela mě ale zarazilo, když mě gyn. jen prohmatala a ultrazvuk mi nedělala. Stalo se vám taky někomu, ze gyn. neudělala ultrazvuk? Těhotenskou průkazku jsem dostala, ale i tak mi to přijde divný.