Kontrola 10tt bez ultrazvuku

Anonymní
3.9.20 09:58

Kontrola 10tt bez ultrazvuk

Ahojky, tak dnes jsem byla konečně na kontrole u své gyn. těšila jsem se, jak uvidím nějakou změnu a konečně nebudu mít na fotce jen fazolku bez ničeho, docela mě ale zarazilo, když mě gyn. jen prohmatala a ultrazvuk mi nedělala. Stalo se vám taky někomu, ze gyn. neudělala ultrazvuk? Těhotenskou průkazku jsem dostala, ale i tak mi to přijde divný. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
3.9.20 10:00

V podstatě pojišťovna hradí jen 3utz za těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
3.9.20 10:02

Nestalo. Ale ja jsem chodila do vip soukromého zarizeni. Pojistovny obvykle proplaci 3 ultrz za cele tehotenstvi, a nekteri lekari se toho proste drzi a neudelaji nic navic :nevim: Urcite jdes nekam na screening ve 12 tydnu, ne? Dva tydny uz to vydrzis a uvidis vsechno do detailu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
3.9.20 10:03

Ja byla vcera na kontrole v 10tt, byla to ma 2. kontrola a ultrazvuk mi doktor delal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
3.9.20 10:06

Nestalo, mně dělala UTZ na každé poradně. Hlavně do 13.tt byla vždy obrovská změna a posouvala mi trochu termín :nevim:
Na první, druhý a třetí screening jsem vždy šla do centra prenatální diagnostiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.9.20 10:08

Máš nárok na 3 ultrazvuky za těhotenství. Pokud už byla na ultrazvuku vidět srdeční činnost, není důvod prozatím dělat další. Odborníci se do dnešního dne nedokázali shodnout, zda je ultrazvuk pro plod úplně neškodný. Takže se pořád bere, že čím méně, tím lépe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.20 10:09

Je aha, tak o těch 3 utz jsem vůbec nevěděla. Kamarádce taky dělal pokaždé. No asi hold se toho zrovna má MUDr. drží no.. :zed: a na 1. Screening se datum dozvím příští týden při odběru krve. Celkově z ni nedostanu nikdy moc informaci.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
3032
3.9.20 10:12

Nestalo, mě doktorka dělala ultrazvuk každou poradnu.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
3.9.20 10:16

Je to zvláštní, mě také dělal doktor UTZ každé navštívení poradny a vždy řekl to nejdůležitější: tak srdíčko bije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
3.9.20 10:25

@Ewangelle Jako jak posouvala termin. Vzdyt ten se pise do prukazky podle posledni menzes a pak se to koriguje pri prvotrimestralnim screeningu.

Zakladatelko, ne, nestalo se mi, ze by gynekolog neudelal sono, na druhou stranu ja tam byla za cely tehotenstvi asi 5× vcetne potvrzeni a screeningu, takze mezi potvrzenim a prvnim screeningem jsem mela jen laborator bez navstevy gynekologie. Stejne jsou nejlepsi fotky z toho screeningu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
3.9.20 10:28

Ja mela utz pokaždé, ale bylo to pod carem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
3.9.20 10:59

Měla jsem za celé tehotenstvi 4 ultrazvuky. Není to televize.

• Citovat
  • Upravit
4912
3.9.20 11:45

Já byla na první kontrole u dr. až na konci 10tt :lol: A tam teda ultrazvuk udělala. Hned asi 10 dní na to jsem šla pak na screening

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
3.9.20 11:56

Moje doktorka dělá ultrazvuk na každé návštěvě :) Ale platí se u ní „balíček nadstandartních služeb“ (který vlastně musí zaplatit každá pacientka :D ) a v něm má napsáno, že se dělá ultrazvuk na každé kontrole :) To je takový ten roční poplatek, který tak prostě nesmí být pojmenovaný :D Ale takhle na začátku mi dělali ultrazvuk pokaždé i u jiné doktorky (u minulého těhu), kde jsem neplatila nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3258
3.9.20 14:01

Doktor mi dělá ultrazvuk na každé kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí