Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj jsem po druhé tehotna je mi 20 let, tatínek dítěte není a já nejsem na 2 miminko finančně zabezpečena a ani připravena, proto bych se chtěla zeptat jestli existuje nějaký web nebo něco kde se mužů stát náhradní matkou ale s tím ze už tehotna jsem, předem vám moc děkuji za odpovědi.
Nedávno tu někdo hledal maminku na přímou adopci, tak zkus pohledat…
Já bych možná raději zkusila OSPOD, kde ti poradí, co by pro tebe a miminko bylo nejlepší, nevím jestli můžou doporučit vhodnou rodinu, ale bylo by možná lepší najít rodinu, která je již ověřená státem ![]()
To je vtip? Vzdyt to dite bude Tvoje, tak jakapak nahradni matka.
@Anonymní píše:
Ahoj jsem po druhé tehotna je mi 20 let, tatínek dítěte není a já nejsem na 2 miminko finančně zabezpečena a ani připravena, proto bych se chtěla zeptat jestli existuje nějaký web nebo něco kde se mužů stát náhradní matkou ale s tím ze už tehotna jsem, předem vám moc děkuji za odpovědi.
Tatínek není? To dítě se neudělá samo.
A když nevíš koho je, je dobré se chránit.
Lidi něco chcou a pak se zbavují dětí, psů..
Hrozné.. Smutné..
Náhradní maminka je žena, která odnosí cizímu páru jejich biologicky vlastní dítě - např. když žena nemá dělohu nebo je po nějakém závažném onemocnění / úrazu a není možné, aby dítě odnosila. Vajíčko i spermie je ale biologických rodičů dítěte, náhradní matka „pouze poskytne“ svou dělohu. To není tvůj případ. Ty už těhotná jsi, dítě nese tvou genetickou informaci a muže, který je zplodil.
Pokud ale dítě nechceš nebo si ho nemůžeš nechat, můžeš ho nabídnout k přímé adopci nebo po narození vložit do baby boxu. Přímá adopce je pro miminko rychlejší cesta, jak se dostat k milujícím rodičům. A když pohledáš, tak tady nějaké inzeráty najdeš. Věřím, že párů toužících po miminku je spousta.
Dobře to promysli a zvaž možnosti. Je to těžká volba.
Je fajn, ze nechces jit na potrat a chces nekomu pomoct
ale jsi si jista, ze dokazes nosit svoje miminko, celych 9 mesicu se vyporadavat s priznaky, koukat na utz, citit kopani, naloz hormonu.. a pak se miminka jen tak zbavit?
Chapu, ze to myslis dobre, ale tim, ze bysis to potom rozmyslela, bys spis nekomu ublizila, nez mu pomohla
@korneli píše:
Tatínek není? To dítě se neudělá samo.
A když nevíš koho je, je dobré se chránit.
Lidi něco chcou a pak se zbavují dětí, psů..
Hrozné.. Smutné..
Nesuď. Zakladatelka to má uz tak dost těžké a snaží se to řešit nějak
@Anonymní píše:
Dej dítě do přímé adopce nebo baby box.. Náhradní matka být nemůžeš, tam se používá sperma otce nové rodiny..
@Anonymní píše:
Dobrý večer, je to ještě aktuální?
@Anonymní píše:.
@bucekm o něco výše píšou, že to už není aktuální, jestli to teda dobře chápu…