Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymka2799 pokud je krev na toaletaku, není to krvácení, ale spineni.. Krvácení je fakt krev.. 2× jsem v těhotenství měla regulérní ms, deti obě přežily.. Aktuálně 33 tt, krvácení fakt hodně už 3×, pokaždé pár dní ve spitale, mrne drží.. Příroda si poradí.. Pokud je mrne ok, udrží se.. ![]()
Takhle že začátku je to prostě buď a nebo, nedá se s tím nic dělat ani to nijak ovlivnit. Spousta žen že začátku špiní, některé i krvácí a vše je v pořádku, některé potratí. Já že začátku špinila, poté byl klid a na konci druhého trimestru jsem opět špinila, po styku i bez zjevné příčiny, opakovalo se to až do porodu a mám zdravé dítě. Tak snad to ti dopadne stejně. ![]()
Krvácení být občas může. Spíš by mě znepokojoval ten pomalejší tep. Takhle sem to měla 2× a těhotenstvi mi pak vždy zamlklo.
Ahoj, nase miminko melo take kolem 6 az 7 tt pomalejší srdicko, dr nam rekla docela neurvale, ze se to asi nechyti a dal se s nama nemazala. Presla jsem k jinemu dr, protože chování pani dr. Bylo kazdou navstevu čím dal horší a nemej obavy, dr. Mi vysvetlil ze se to srdicko teprve rozjíždí, ze nemůže hned bouchat jako blazen. Tak nemej strach, bude to v pořádku. Jen nechápu, proc ti nenasadila utrogestan? Zkus ji o nej zavolat, je na podporu udržení těhotenství. A moc nechapu ten macmiror? Ja myslela ze je to neco jako antibiotika?
Příspěvek upraven 09.09.20 v 02:59
Já taky trochu krvácela v 7 tt, prý to může být, měla jsem utrogestan.
Až bude vše o. k. řekni aby se ti podívali na placentu (jak je umístěná)…
Krásný den holky, ráda bych poprosila o vaše zkušenosti. Jsem sice po třetí těhotna, ale poslední porod byl skoro před šesti lety tak si připadám jak prvorodička. V pátem týdnu těhotenství mě moje gynekoložka odeslala do nemocnice na podezření mimoděložního těhotenství. To se nakonec nepotvrdilo, před týdnem už bylo srdíčko, teď v pondělí jsem měla poslední kontrolu v nemocnici všechno v pořádku a předali mě zpátky mé doktorce, tam jdu příští týden v úterý. Jsem 7+4 a včera večer jsem začala slabě krvácet/špinit. Hodně mě to vyděsilo, stalo se mi to i před 14ti dny, v nemocnici mi předepsali na zavádění Amelgen ráno a večer, krvácení a špinění po něm zmizelo, užívám ho dal a i přesto se mi to objevilo. Začala jsem brát i Ascorutin. Ve zprávě mám napsáno, že kontrola v nemocnici v případě bolestí a silného krvácení. Bolestí mám tak nějak normální jako celou dobu, těhotenství, žádné křeče nic. Doktorka je v ordinací až v pátek a tak nějak nevím jestli na pohotovost, když vlastně léky na udržení už užívám a poslední kontrola proběhla v pondělí, kdy bylo všechno v pořádku. Moc vám všem děkuji za vaše zkušenosti. ![]()
Proč tě v 5tt poslala NS vyloučení mimodelozniho? Byl tam ze začátku nějaký problém?
@karkarka HCG mi nerostlo tak jak mělo, co druhý den nebyl dvojnásobný nárůst. V nemocnici na lepším ultrazvuku viděli náznak gestačního váčku, na kontrole po třech dnech kdy tomu nedávali moc šancí, kvůli tomu špatně rostoucímu HCG byl vidět i náznak žloutkového váčku, dali mi pak ještě týden a za týden už bylo embryo se srdeční akcí. l,teď v pondělí poslední kontrola a vše v pořádku.
Leky na udrzeni uzivas, v tomhle tydnu se stejne nic jineho neda delat. Sla bych v patek pro klid duse k doktorce, jestli tam jeste je srdecni akce.
V pondeli nerikali ze je treba embryo mensi/nizsi tepova frekvence/hematom?
Pokud velke krece/velke krvaceni/zvraceni/obtizne dychani tak bych sla na pohotovost.
Drzim pesti at to nic neni ![]()
@adies Moc děkuji ♥️ Říkal, že je všechno v pořádku a tak mě předal do péče doktorky. Ještě jsem koukala do zprávy, před týdnem v pondělí jsem byla 6+4 a po týdnu mi tam napsal 7+2,ale neříkal vůbec nic.
@Anonymní píše: Více
Ten vývoj moc dobře nevypadá. Léky máš, nic víc se dělat nedá. Uvidíš na další kontrole.
Holky tak mi to nedalo a pro jistotu jsem zavolala do nemocnice. Byl tam zrovna doktor co mě vyšetřoval v pondělí. V pátek si mám dojít na kontrolu ke svojí doktorce. Mám nasadit Ascorutin, který už jsem stejně nasadila a kdybych začala krvácet hodně tak mám hned přijet. Jinak dál zavádět Amelgen, prý se stejně teď víc dělat nedá.
Mam bohuzel spatne zkusenosti s jakykoliv krvacenim a spinenim, vzdy to skoncilo spatne. ALE! Vzdycky jsem hledala informace a utesovaly me pribehy s dobrym koncem. Drzim palce. ![]()
Dobrý den, jdu si sem pro radu

Jsem v 7 týdnu těhotenství a teď v pátek jsem po vnitřním ultrazvuku začala u gynekoložky krvácet..poslala mě ihned do nemocnice kde mi teklo té krve opravdu hodně - ale nezjistili mi nic vážného, řekli mi že miminko je v pořádku ale má trochu pomalejší srdeční tep než by mělo mít. Ale že to prý nemusí být nic špatného. Napsala mi tedy MacMiror - vaginální tobolky na noc po dobu 12cti dnů a Ascorutin - kdybych náhodou krvácela mám si ho dát.
První dva dny s těmi čípky macmiror jsem měla klid ale dnes už druhý den po sobě krvácím ( není toho hodně, a krvácení je vždy chvilkové, většinou když jdu na záchod tak akorát na toaletním papíře ). Žádné bolesti nemám akorát takhle špiním. Měla jste některá taky takový problém? Je to moje první těhotenství ale mám strach abych nepotratila