Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Právě zažívám to samé… Při tvrdnutí se mi jakoby stáhne hrudník, a pak vše zase povolí. Prostě tvrdnutí břicha. Pokud nebolí podbřišek nebo to není pravidelné, tak bych řekla, že děloha prostě jen cvičí na porod a u toho se stahuje bránice. S tím hlenem ti ale neporadím, to nemám. Rtg se v těhu dělá jen výjimečně a to už musí být hooodně pádný důvod… ![]()
Neznám, ale napadá mě, že ta tvrdnoucí děloha ti možná nějak tlačí na žebra a hrudní koš se malinko jinak nahne? Možná je to blbina. Potom mě napadá nějaké stlačení nervů. Hlen s tím asi nebude moc mít co do činění a na rtg tě kvůli tomu určitě nepošlou. Konec těhotenství bývá svým způsobem dost otravný, tak snad už to nějak doklepeš. ![]()
Ahoj, taky to tak mám a taky občas myslím černe, proto jsem i ráda, že se tu tento „problém“ objevil. Jsem ve 29+4,do poradny jdu zítra a též se na to doktorky chci zeptat, asi potřebuju uklidnit jako ty
. A přesně, jak povoli bříško, tak povoli i to celkové stažení.
A ten kašel, není to spíš nějaká alergie na něco?
Ale dr v poradně to řekni a uvidíš. Držím palce
![]()
@Peťula21 toho stažení hrudníku bych se spíš neobávala… Já čekám už druhé dítě a bylo mi řečeno, že pokud to jde to tvrdnutí nahorů tak je to dobrý, ale jakmile začnu pociťovat u toho tvrdnutí bolest dole v podbřišku, tak mám zpozornět. Mě se ten hrudník teď u 2. Stahuje od 20tt co chvila… Teď jsem 37tt a je to čím dál častější a intenzivnější… Ale vliv na porodní cesty to opravdu u mě zatím nemá…
![]()
Tak to ráda slyším. Nemyslím to nijak ve zlem, ale docela jsi me uklidnila
. U prvních třech dětí jsem neznala ani samotné tvrdnutí břicha. U čtvrtého jsem tvrdnutí už pocitovala a teď mam jak tvrdnuti tak i ten stazeny hrudník, což jsem taky začala šašit co to mám
.
@Peťula21 mě to taky hrozně vyděsilo, když se mi to stalo poprvé… Tak jsem se na to ptala. A ono to má logiku, ta dělo tlačí na branici, hrudní koš a plíce… Proto ta dušnost…
já mám vypozorované, že čím víc tvrdne, tím mi jde hůř dýchat… ![]()
Me se asi dýchá normálně, jen se mi to uvnitř Všechno stáhne snad az úplně nahoru. Když se mi to před pár týdny stalo poprvé, tak jsem docela zpanikarila co to je a možná se mi začalo hur dýchat, ale věřím tomu, že to mohlo být i z psychiky. Občas jsem takový nervák a občas me nerozhodí vůbec nic. Ale v těhu mi přijde, že resim a vykolejim snad úplně ze všeho
…
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat… Za dva měsíce mam TP. Ale jsou to tak cca 2 týdny zpět (možná necelé)… Často mi tvrdne břicho, ale tak jako dobrý - to je normální a tvrdnuti břicha jako takové neresim… Ale s tím tvrdnutim mi přijde, že se mi stáhne jakoby i část „horního hrudníku“. Takové celkove sevření, jako kdyby me někdo do něčeho stáhnul. Možná mi přijde i trochu, že se mi sevre i malinko v krku. Na dýchání to
vliv nemá (nebo jsem si nevšimla). Po skončení tvrdnutí břicha vse zmizí.
Začínám mít trochu černe myšlenky, co to je, zda je to v pořádku, zda se uvnitř „netvoří něco špatného“ atd atd atd… Asi 2×- 3× za den si jen tak lehce zakašlu a vzdy vykašlu kousek hlenu (omlouvám se za nechutnost). Je čistý, bez krve. Do poradny jdu az na konci týdne a určite to chci dr říct.
A eventuelne, v 32 tt by se mohl udělat rtg hrudníku (plic), aby to neposkodilo miminko?
Mate prosim s tímto někdo zkušenosti. Moc děkuji a omlouvám se za anonym.