Stažení nejen břicha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.9.20 22:49

Stazeni nejen bricha

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat… Za dva měsíce mam TP. Ale jsou to tak cca 2 týdny zpět (možná necelé)… Často mi tvrdne břicho, ale tak jako dobrý - to je normální a tvrdnuti břicha jako takové neresim… Ale s tím tvrdnutim mi přijde, že se mi stáhne jakoby i část „horního hrudníku“. Takové celkove sevření, jako kdyby me někdo do něčeho stáhnul. Možná mi přijde i trochu, že se mi sevre i malinko v krku. Na dýchání to
vliv nemá (nebo jsem si nevšimla). Po skončení tvrdnutí břicha vse zmizí.
Začínám mít trochu černe myšlenky, co to je, zda je to v pořádku, zda se uvnitř „netvoří něco špatného“ atd atd atd… Asi 2×- 3× za den si jen tak lehce zakašlu a vzdy vykašlu kousek hlenu (omlouvám se za nechutnost). Je čistý, bez krve. Do poradny jdu az na konci týdne a určite to chci dr říct.

A eventuelne, v 32 tt by se mohl udělat rtg hrudníku (plic), aby to neposkodilo miminko?

Mate prosim s tímto někdo zkušenosti. Moc děkuji a omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1276
1.9.20 23:25

Právě zažívám to samé… Při tvrdnutí se mi jakoby stáhne hrudník, a pak vše zase povolí. Prostě tvrdnutí břicha. Pokud nebolí podbřišek nebo to není pravidelné, tak bych řekla, že děloha prostě jen cvičí na porod a u toho se stahuje bránice. S tím hlenem ti ale neporadím, to nemám. Rtg se v těhu dělá jen výjimečně a to už musí být hooodně pádný důvod… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.9.20 23:55

Neznám, ale napadá mě, že ta tvrdnoucí děloha ti možná nějak tlačí na žebra a hrudní koš se malinko jinak nahne? Možná je to blbina. Potom mě napadá nějaké stlačení nervů. Hlen s tím asi nebude moc mít co do činění a na rtg tě kvůli tomu určitě nepošlou. Konec těhotenství bývá svým způsobem dost otravný, tak snad už to nějak doklepeš. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
2.9.20 06:52

Ahoj, taky to tak mám a taky občas myslím černe, proto jsem i ráda, že se tu tento „problém“ objevil. Jsem ve 29+4,do poradny jdu zítra a též se na to doktorky chci zeptat, asi potřebuju uklidnit jako ty ;). A přesně, jak povoli bříško, tak povoli i to celkové stažení.
A ten kašel, není to spíš nějaká alergie na něco?
Ale dr v poradně to řekni a uvidíš. Držím palce :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
2.9.20 12:23

@Peťula21 toho stažení hrudníku bych se spíš neobávala… Já čekám už druhé dítě a bylo mi řečeno, že pokud to jde to tvrdnutí nahorů tak je to dobrý, ale jakmile začnu pociťovat u toho tvrdnutí bolest dole v podbřišku, tak mám zpozornět. Mě se ten hrudník teď u 2. Stahuje od 20tt co chvila… Teď jsem 37tt a je to čím dál častější a intenzivnější… Ale vliv na porodní cesty to opravdu u mě zatím nemá… :roll: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
2.9.20 15:22

@Veny89

Tak to ráda slyším. Nemyslím to nijak ve zlem, ale docela jsi me uklidnila :kytka:. U prvních třech dětí jsem neznala ani samotné tvrdnutí břicha. U čtvrtého jsem tvrdnutí už pocitovala a teď mam jak tvrdnuti tak i ten stazeny hrudník, což jsem taky začala šašit co to mám :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
2.9.20 16:05

@Peťula21 mě to taky hrozně vyděsilo, když se mi to stalo poprvé… Tak jsem se na to ptala. A ono to má logiku, ta dělo tlačí na branici, hrudní koš a plíce… Proto ta dušnost… :palec: já mám vypozorované, že čím víc tvrdne, tím mi jde hůř dýchat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
2.9.20 16:14

@Veny89

Me se asi dýchá normálně, jen se mi to uvnitř Všechno stáhne snad az úplně nahoru. Když se mi to před pár týdny stalo poprvé, tak jsem docela zpanikarila co to je a možná se mi začalo hur dýchat, ale věřím tomu, že to mohlo být i z psychiky. Občas jsem takový nervák a občas me nerozhodí vůbec nic. Ale v těhu mi přijde, že resim a vykolejim snad úplně ze všeho :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí