Kontrola TBC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
7.8.06 22:42

Kontrola TBC

Holky, přišla mi dnes pro malou pozvánka na kontrolu na TBC. Nevíte, co to je? Budou ji očkovat nebo v čem to spočívá? Taky mě překvapilo, že to není od pediatra ale z nemocnice.
Díky. Anulenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
7.8.06 22:48

Nám takhle přišla první pozvánka z nemocnice, když byl pepi malý (napematuju si kolik mu bylo :oops: ). Přišli jsme tam, paní zkoukla ramínko a ďubku po očkování a šli jsme domů s tím, že se pak dělá ještě jedna kontrola ve dvou letech. Tak to je asi ta vaše a myslím, že ¨to bude to samé. Kouknou a řeknou buď že tam je a že je to OK, nebo navrhnou další přeočkování.
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.8.06 22:55

Nám přišla pozvánka do nemocnice na kontrolu TBC očkování v necelém půl roce; měřila se jizvička - kdo ji měl urč. velikosti (tzn. vytvořily se mu protilátky), bude přeočkovaný v 10 letech, kdo ne, už ve dvou. takže asi jdete na píchanec. :( Aspoň tak říkali u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
7.8.06 22:56

V pôrodnici (resp. vo veku mimi od 4 dní do 6tich týždňov) sú detičky zaočkované proti TBC do ramena. Zhruba v 4 mesiacoch prevedie Dr. alebo kalmetizačná sestra kontrolu úspešnosti tohoto očkovania. V prípade, že očkovanie nebolo úspešné - nedostatočná reakcia - v 2 rokoch je dieťa pozvané na preočkovanie, resp. na testy či je naozaj tuberkulin negatívne=nemá vytvorené dostatočné protilátky proti tuberkulóze. Ak nie, je znovu preočkované - pozývajú ich pozvánkou z kalmetizačného strediska - to je myslím váš prípad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
7.8.06 22:57

Přesně tak, ukážete ramínko a hned zase jdete. Neboj se nic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
7.8.06 23:00

ANULENKO,
omlouvám se, nekoukla jsem se na Váš věk… Opravuju tedy : Nevím, co a jak.. :cry: , ještě jednou se omlouvám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.8.06 10:08

Hmm, ach jo ...........Vůbec si ale nevzpomínám, že by nám někdy měřili nebo kontrolovali jizvu na ramínku.
Ačkoli asi jo, ale já myslela, že kontrolují, jak se jí to hojí :? Ale mám pocit, že nám říkali, že ta reakce je přiměřená..Nicméně v nemocnici jsme s tím rozhodně nebyli, to na ni koukal pediatr.
Anulenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.8.06 10:12

To je asi chyba, že to kontroloval jen pediatr. Mělo vám přijít pozvání na kalmetizaci, plicní oddělení, kde to kontrolují. Měla bys to poznat i podle razítka v očkovacím průkazu.
Osobně vzhledem k vašemu věku si myslím ,že se jedná o to přeočkování.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.8.06 10:18

Gabinko, teď jsem vyhrabošila očkovačí průkaz a fakt tam nic nemáme - teda myslím u toho tetanu, jen očkování v porodnici. :( No, až jí řeknu, že jí zase bodnou, tak bude řev. Já myslela, že už nás teď nic nečeká (už máme všechny ty mimicí vakcíny za sebou)…Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.8.06 10:44

Myslím, že máš ten očkovák, co my - takovej žlutej, původně z průkazu zdravotního. Tak na první stránce je to o očkování na TBC, datum a šarže očkování z porodnicce a pak je tam položka tuberkulinová zkouška apod a tam mam razítku, kdy nám to kontrolovali.
Nevím, jak to vysvětlit prckovi - mě čeká jí připravit na spalničky do ruky.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.8.06 17:28

Jojo, průkaz máme asi stejný.. A v té kolonce máme houbec :( Víš, co je divné - koukala jsem ještě jednou na tu pozvánku, v záhlaví jsou možnosti kontrola a přeočkování a my máme zaškrtnutou tu kontrolu. Jsem z toho fakt totálně zmatená, asi tam zítra zavolám, abych věděla, na co mám malou připravit - potřebuje vše vědět dopředu, vysvětlit a pak snáží věci líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.8.06 17:31

To bude rozumný. Dej vědět. Docela by mě to zajímalo…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
9.8.06 10:05

Holky, tak jsem tam právě volala a je to jen KONTROLA ramínka. Tak uvidíme :lol:
Díky všem. ANulenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
9.8.06 13:12

Tak jsem teď zjistila že malá má 2 roky a 5 měsíců a TBC nemá. v nemocnici se jí to nechytlo, tak prý nás pozvou ve 2 letech.Zapomněla jsem na to a nikdo mě nikam nezve?!!! Tak asi budu muset zavolat a objednat se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.8.06 13:17

Lajlo, asi bych se obrátila na vašeho pediatra, zeptala se ho. A uvidíte:) Ale zas je lepší se zeptat a mít klídek. Já si taky všechno hlídám, co s etěchto věcí týče.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect