Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám 18ti měsíčního chlapečka a asi tak před měsícem si oblíbil jednu velmi zvláštní polohu. Leží na bříšku, pánev tlačí do země, má zatnutý zadeček a nohy, kterými někdy hmitá. Je to, jakoby posiloval hýžďové a zádové svaly.
V této pozici je schopen vydržet třeba 20 minut. Zprvu se nám to zdálo i docela srandovní. Dnes v noci se ale probudil, a ,,vobšournil" hodinu, což už mi zas tak srandovní nepřijde.
Napadlo nás, jestli ho třeba nesvědí pindík, ale nemá ho nijak začervenalý a nijak víc si na něj taky nesahá (při přebalování, koupání).
Tak jsem z toho taková docela neklidná. Na 18ti měsíční kontolu k doktorce jdeme až přístí týden,že bych se zeptala, jestli je to normální, nebo proč to dělá.
Nemáte s tím některá taky zkušenost, myslíte, že to je normální??
Díky za názory
Luzilka a Kubík vobšourníček
Ahojka, no já bych řekla, že klučík onanuje, asi si tře pindíka o plínku. Pokud se o něj jinak nezajímá, jakože by ho tam něco bolelo nebo svědilo, tak si hlavu nelam, tohle je úplně normální. Ale doktorky se klidně zeptej, ať máš klid:-)
Jazzi a Matýsek 15m.
Taky si myslim, ze se jedna o velmi prijmenou cinnost souvidejici s pindou.
A taky si myslim, ze je to prirozene a normalni. Jen mu budes muset casem vysvetlit, ze je to ryze soukroma cinnost - ale nic jineho s tim asi nenadelas ![]()
Kazdopadne ti nezavidim obdobi mezi odstranenim plinek a pochopenim terminu soukromi
My ted byli s kamarady na grilovani a protoze bylo vedro, decka litala nahata… Jejich klucina nepustil pindu (sveho) z ruky - primo mu to zakazat by nadelalo vic skody jak uzitku - holt museji jeste pockat, nez zacne chapat argumenty dospelych
A ver, ze nase holky ten jeho pinda taky docela zaujal - nastesti jen z technickeho hlediska - jaktoze ony maji neco jineho. Teda tohle zajimalo Adu, Pepina se jen snazila sebrat to, co mel chlapecek v ruce ![]()
![]()
![]()
Nastesti ji žto nevyslo ![]()
L.
Luzilko,
jo, máme s tím zkušenost
. náš Vašík už takhle „vobšourní“ (mankote to je nádhernej výraz) půl roku. My říkáme že „brousí piňďu“. Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost, už mi přišlo, že snad jsme jediní. Dělá to přesně tak, jak popisuješ. Jenomže on si ho kolikrát i odře.
Vysledovala jsem, že mu to nejde bez plíny, takže s ním ráno bojuju o plínku, kterou si nechce sundat. Kolikrát najednou začal plakat, když se snažil bez plíny a nešlo to („proč pláčeš?“ „bousit nende!“). Hele a už má přetaženou předkožku? Většinou to klukům nic moc neříká, dokud ji nedokážou přetáhnout, alespoň mám takovou zkušenost v okolí. Vašek ji má přetaženou od 3. měsíců kvůli zánětu močových cest.
Není na tom nic špatného, jediný problém, který vyvstává je, aby to nedělali mezi lidma. Takže se mu snažím vysvětlit, že tohle se dělá jen, když je sám. Myslím, že se často večer „ubrousí“ ke spánku. No a ráno mu tu plínu beru hned jak se vzbudí, jinak je schopen brousit jak šílenej.
makýš
No to jsem ráda, že nejsme ,,divní".
A teď mi došlo, že s tím začal opravdu až v době, kdy mu šel pinďa celej přetáhnout.
Ale ty poznámky okolí typu: No to začíná brzo, není nějakej divnej? To bude milovník! apod…
Okolí si nevšímej Luzilko,
jen mu to pak musíš pořádně vysvětlit, že to patří opravdu jenom do soukromí. U nás je to děsný problém, Ondra to dělá snad už od půl roku, teď má 4 a půl. Doma už jsme to odbourali, pořád je se mnou a bráchou, takže nemá možnost a ani už si na to nevzpomene. Ale začal problém ve školce, učitelky neposlouchá, a kdyby to dělal jenom na lehátku! Ani nevíš, jak je mi trapně, když si pro něho přijdu, učitelka si tam hraje s dětmi, je tam spousta lidí, chodí si pro děti a já otevřu dveře a Ondra leží uprostřed koberce všem na očích! Už to začal dělat i na zádech rukama.
Vždycky slibuje, že už to ve školce dělat nebude, ale je to marné.
Takže určitě nejste sami a snad nemáte takového tvrdohlavce ![]()
Makýš: vy taky? ![]()
Helča
Helčo, no jéje ![]()
vašek si kromě toho ještě vytahuje bradavky, taky už je má selý zarudlý…
Makýš
Luzilko,můžu tě „uklidnit“,že s holkama to může být podobné.Sestra má dvě a ta dvouletá taky nějakou dobu předvádí svá choulostivá místa docela brutálně,byly jsme na plovárně…ségra se zahrabávala do země.Asi to k tomu věku patří a časem si nechají vysvětlit,že před lidma se „to“ nedělá. ![]()
Jojo tak to dobře znám.Náš devítiletý Dominik takhle taky blbnul.Začal tedy později,ale bylo to něco.
Naštěstí už měl věk a vysvětlili jsme mu ,že jen v soukromí a tak tím oblažoval pouze nás.No a ted už ani nevím jestli pokračuje.Ale předpokládám,že určo ano jen už je velkej a tak to má vychytaný,že o tom už ani nevíme.Mnoho zdaru s chlapečkama přeje Andynka
PS:asi se z toho zcvoknu doma mám ty mužský tři! ![]()
ted jsem odpovedela na prispevek o masturbaci ale vidim ze az tady jsem ‚doma‘. Tak to jsem rada ze nejsme ‚divni‘ protoze ostatni maminky s detma muzskyho rodu ktery tu znam se mne pri optani na tento problem pouze zasmaly (po podrobnem vysvetleni ‚kopulacnich pohybu‘) protoze jejich deti tohle nedelaj. Ja se jen trochu bojim ze kdyz nas drobecek je takhle ‚smyslnej‘ uz od malicka ( i kojeni si uzival) tak jak to s nim bude vypadat az vyroste? ![]()
Tak zdravím po dvou letech (skoro),
jen tak pro zajímavost: vobšournění u nás nepřestalo, naopak malý vesele pokračuje dál, většinou to na něj přijde, když máme jít ven, když se má oblíkat a tak. Až dovobšourním… to je jeho…
No, už se těším, až v mi v září budou paní učitelky taktně naznačovat, že on ten Kubíček dělá takový nemravnosti…
Tak vobšournění zdar Luzilka