Musím se učit, stýská se mi po dceři...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
6.8.06 22:08

Sama doma

AHojte holky, prosím poraďte mi - jak to zvládáte, když nemáte ty Vaše drobečky s Váma doma? Já jsem z toho šílená - skoro :(
Moc si s manželem přejeme druhé miminko, takže jsem se rozhodla, že letos v září s pokusím dodělat svoje poslední zkoušky v životě (doufám). Manžel má přes prázdniny hodně volna (relativně), takže pro mě zbylo relativně nejvíc času na učení. A hodně nám s malou pomáhají naši. Teď musel ale manža na 14 dnů do zahraničí.. ANinka je hodně času u mých rodičů, což je od nás asi 3 km. Hodně za ní jezdím, zbytek šprtám. Vím, že se má báječně, je o ní dobře postaráno, navíc se vrátil zrovna můj brácha, což je strejda, kterého miluje a celé dny se o něj nehne (i když tam jsem s ní:-) Ale stejně mám výčitky, že nemůžu být s ní kvůli blbýmu učení (pardon), stýská se mi… Máte to taky tak? Doufám, že mě nezatratíte, že jsem špatná máma :?
Díky. Anulenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
250
6.8.06 22:22

Anulenko,
vůbec nejsi špatná máma, jenom snad příliš fixovaná na své dítě - stejně jako já :wink:
Když mi Šárinku manžel odvezl na pět dní na tábor, tak první den, co jsem měla být sama s miminkem doma, jsem regulérně onemocněla, bylo mi tak zle, že jsem sotva lezla - taková migréna kombinovaná s pořádnou horečkou :roll: Doktor nevěděl, co s tím :lol:
Přešlo to přesně ve chvíli, když jsem dozvěděla, že už se mi za chvíli vrátí :wink: Najednou bylo po horečce a já jsem v dobré náladě vyskočila z postele - fakt! 8O Moje máma valila zraky :lol:
Tak už věřím na psychosomatické potíže :)
Takže tak jsem to (ne)zvládla já.
Držím moc palce, ať zkoušky dobře dopadnou a máš pokoj!
mamulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.8.06 22:28

Myslim, ze tve smisene pocity jsou naprosto normalni. Potrebujes se ucit a pritom bys byla nejradeji s malou. Dobre vis, ze je o ni dobre postarano, ze neni nijak zanedbana, ze se ji urcite vsichni plne venujou a tak nestrada. Mamina jsi urcite uzasna, jen chces stihnout nestihnutelne. Ted se soustred na uceni a po zkouskach ji to vsechno vynahradis. Neboj. Tve pocity jsou normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
6.8.06 22:57

No a co si tam jeden večer zajet na návštěvu? Určitě se taky ty ráda odreaguješ zase od učení a oba budete mít radost..........teda jestli to tvoje dítko snáší tak, jako Luky v příspěvku výše. A kdyby ne, po usnutí se dá odjet taky a ještě popovídáte s babičkou.....
A držím pěsti, ať ti to vyjde u zkoušek!!!! Máš můj obdiv, já jsem si VŠ neobhájila :?
Tak dobrou a hodně sil nejen do učení
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.8.06 23:06

Holky díky, uklidnily jste mě. Já tam za ní jezdím, to bych nevydržela … Aninka to taky snaší dobře, je tam opravdu ráda - naší mají dům se zahradou, takže spousta zábavy. Hlásí mi, co dělají…Včera odpo jsem pro ni přijela, že pojedeme domů a nechtěla (demonstrativně zalehla do postele, že bude hajat tam). Za to, když dnes dopoledne volal děda, že pro ni přijede, tak šla nadšeně otevřít, i když teprve vyjížděl od nich :D
Když odjíždím, tak mi v pohodě mává, ví, že zase přijedu… No, jí se fakt nestýská (to bych ji tam nenechala), horší je to se mnou :) Ale snad se to teda tady zlepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.8.06 08:54

No co já bych za to dala, kdyby s malým někdo vyjel ven tak na hodinku a já měla čas na sebe… :?

Ale faktem je, že už jednou byl u babičky pár hodinsám a líbilo se mu to. Chcem to zopáknout, neboť potřebujeme zařídit dveře k bytu a to s batoletem moc nejde. A taky v rámci osamostatňování. :P

No těch pár hodin poprvé jsem na to nejdřív nemyslela a fachčila z hadrem po výměně oken, ale pak když ho měli přivízt, tak jsem chodila k oknu a koukala, kdy už pojede. Málem jsem ho láskou snědla.....no je to prostě normální, jsme matky, ne?

Ale odpočinek od dětí je taky fajn.
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
7.8.06 13:01

Anulenko, uplne presne vim, co citis! Ja jsem tedka v cervnu musela dokoncovat dizertaci, a to je jasne, ze s dvouletym prckem, ktery navic vyzaduje mou pritomnost a pozornost neustale, nejde :(, takze byl ty tri tydny pres den bud s hlidackou nebo u babicky.
Vypadalo to tak, ze jsem rano vstala oblekla ho a hned predala „na hlidani“ a vecer vetsinou uz po veceri jsem si ho zase vyzvedavala. Cely den jsem pak pracovala v klidu na te dizertaci. Mela jsem z toho prvni dny strasny trauma, jako ze jsem spatna matka, ktera dvoulete dite odlozila, ale pak kdyz jsem videla za a) ze ho to bavilo leckdy vic nez se mnou samotneho doma a za b) ze pak kdyz byl se mnou sam doma, tak se ani nevztekal, ani nedelal naschvaĺy jako obvykle, proste si toho nejak vic „vazil a uzival“
At zvladnes zkousky bez problemu. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.14 17:18

Oživuji diskuzi ;-) malá mi včera odjela k babičce asi 30km od domova, a já tu od rána každou chvilku brečím, že se mi stýská a ze pro ni chci jet:-) manžel na mě kouká jak na blázna:-D malá se vrati v úterý, nevím jak to vydržím. S mamkou si volám, malá je v pohodě. Je u nich spokojená. Asi hormony pracují jsem těhotná

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
20.7.14 17:30
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi ;-) malá mi včera odjela k babičce asi 30km od domova, a já tu od rána každou chvilku brečím, že se mi stýská a ze pro ni chci jet:-) manžel na mě kouká jak na blázna:-D malá se vrati v úterý, nevím jak to vydržím. S mamkou si volám, malá je v pohodě. Je u nich spokojená. Asi hormony pracují jsem těhotná

Jo, jo, tak to bude určitě těma hormonama ;)

• Citovat
  • Upravit
49159
20.7.14 17:39
@Anonymní píše:

udělej si nějaký hezký program s mužem..malá je ok není důvod proč bys neměla být taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
20.7.14 18:49

@anulenka nejseš špatná máma…jen spíš moc fixovaná na dítě…mmch já bych přesně něco takovýho potřebovala, aby mi někdo hlídal, abych se mohla učit…bohužel nikdo ty mý dva čertiska hlídat nechce :mrgreen:, tak to lepim po večerech :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
20.7.14 18:52

Mě se dcera (3) vrátí zítra po týdnu… taky už se na ní moc těším a to ode mě byla beruška 300km s babičkou a dědou na dovolené… denně si 2× voláme.. já doma šílím a jí se ani nechce domů, dneska mi do tel řekla, že domů nepojede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
20.7.14 18:59

Muj syn jezdi kazdy vikend za svym otcem 70km daleko, nekdy je tam od patku do nedele a obcas i dyl, napriklad 5 dni nebo tak..Zacatky byli strasny, brecela sem, bylo mi nehorazne smutno..Ted uz je to rok co to takhle mame a smutno je mi teda porad, nejvic jak odjede, ale vvim ze se tam ma dobre, jezdi tam rad tak co se da delat
Aspon si odpocines, hlavne ze tam je mala spokoje a :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect