Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
nemáte některá aktuální informace jak je to s přestupem v metru na Můstku? Jak to nejsnáz absolvovat s pupkem (34tt), golfkama, 16ti měsíčním dítkem a výbavou na celodenní výlet?
Díky, Katka
Katko, obávám se, že jediným řešením je u každých nejezdících schodů poprosit někoho o pomoc ![]()
a neda se to „objet“ treba tramvaji? je to mene schodu a snad by se nekdo nasel, kdo by pomohl? a nebo autobusem? treba vyjet u andela eskalatorem az na horu a z knizeci pak jezdi autobus do dejvic … a nebo nekam, kde jezdi tramvaj na druhou stranu Acka, nevim odkud kam potrebujes …
Čeká mě trasa Zličín - Jiřího z Poděbrad a zpět. Vzhledem k tomu, že tou dobou už budu mít za sebou cestu dálkovým autobusem, chci zvolit nejkratší možnou trasu, což je právě metro. Zličín i Jiřího z Poděbrad je v pohodě, ale Můstek jsem nesnášela i coby netěhotná bezdětná
Hlavně si teď nedokážu vybavit, kde jsou které schody. Všechny tipy i názory jsou vítány.
K.
Ja bych se toho tak nebala. Zvolila bych ty normalni schody uprostred nastupiste, vybrala si nejaky sympaticky mlady par, vysvetlila jim, jak vzit ty golfacky s prckem, aby je nerozbili a ty uz po svych vyjdes
Nad schodami je popros o doprovod az na horni nastupiste, at se zbytecne nestresujes na eskalatorech.
Preju hodne stesti a hezky vylet!
Přesně tak, byla jsem na tom stejně (golfky, dítě, břicho, baťoh) a tenhle přestup, ač je fakt hnusnej mi nikdy nedělal problém. vždycky se našli dva ochotní, co golfky s Vaškem vzali a často jsem si nemusela ani říkat, nabídli se sami.
Pokud bys tohle absolvovat nechtěla, můžeš na Béčku vystoupit (nahoru to jde po eskalátorech), vyjít václavák pěšo do půlky k tomu obchoďáku na rohu Jindřišský a tam se vnitřkem dostat dolů po eskalátorech v tom obchodním domě na Áčko. Ale to je dost zdlouhavý, zbytečný a hlavně, opačným směrem to nejde, protože na Béčku se nedostaneš dolů.
Makýš a Tygříci
Ahoj, no tak na Jiriho z Podebrad teda nevim nic chytrejsiho nez metro s prestupem … Ale snad tam jsou jen 1 nejezdici schody a celkem kratke, na Bcku, jestli se teda nepletu.
Tak stastnou cestu ![]()
Tak já to ve 34. TT, se sedmnáctiměsíčním prckem, golfkama a šesti kily meruněk absolvovala dneska ráno, dokonce svépomocí (z B na A) - jaksi nebyl nikdo okolo -takže mám dobrou zprávu, jde to!
Jinak lepší se mi zdají spíš ty schody na konci, než uprostřed, ale může jít o mylný dojem. A když pojedeš jindy než brzo ráno v neděli, určitě ti někdo pomůže…