Kontrolor kvality vs uklízečka

156
19.10.17 11:12

Kontrolor kvality vs uklízečka

Ahoj,

mám za sebou dne dva pohovory. A nevím, pro který se rozhodnout. Ač mám titul, tak práce u nás ve městě na daných místech je jen při protekci a známosti.

Rozhodující je pro mě jednosměnný provoz a víkendy volné.

Tak tedy:

První pohovor na pozici uklízečky, 30 minut cesta busem z domova do města a pak na vesnici do jedné fabriky. Prozatím brigáda, po 3 měsících možnost na HPP. Plat ( neví jistě ), ale 7.500 kč má " kolega " co mě provázel, 6.5 hod., práce a půl hodiny pauza. Úklidu je dost ( šatny, chodby, schodiště, toalety… ) Pondělí až pátek.

Mám si přijít práci vyzkoušet, až se ozvou.

Druhý pohovor.
Chlap mi nepřišel sympatický. Naopak narážky typu, že mám titul a hlásím se na dělnickou pozici. Práce kontrolora kvality, ač bylo udáno, že jde o ranní, nemá ji má jen 2, či 3 směnný provoz. 80 kč/hod + pohyblivé složky. Najdete vadu na výrobku, který není klasická vada a máte 500 kč navíc, naopak nevšimnete si vady, pustíte výrobek dál, tak 500 kč jde dolů - nepochopila jsem, zda z platu, nebo z nějaké složky navíc???
Kdybych měla zájem pokusí se o místo na jednosměnném provozu. Počítám, že asi i víkendy se dělají??
Místo je ve městě, čili busem, či na kole 20-30 minut.

Co dělat? Láká mě spíš to uklízení z pohledu, že mi nikdo nic nestrhne, přeci jen 500 kč/výrobek je dost, taky se může stát, že nic nebudu mít… Nebo jak to je?

Nebo děláte tu někdo pracovníka kontroly kvality?? Co to je za pozici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36203
19.10.17 11:15

Ty platy máš jako v hrubém, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.10.17 11:24

@Bike L ty jo 7500 za 6,5h práce? To je cca nějakých 9000 za klasiku 8h, to je tedy síla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

@Bike L Já se přiznám, že bych nechtěla ani jedno. Opravdu nikde není nic dostupného? Já mám taky titul, tři děti a sice budu dojíždět do práce hodinu tam a hodinu zpátky, ale lze to skloubit. Je to blbé takto říct, ale docela si tím zkazíš životopis, pokud pak budeš chtít hledat něco lepšího, až děti trošku odrostou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
@pikola píše:
Ty platy máš jako v hrubém, nebo jak?

i kdyby to bylo v čistém, tak je to masakr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36203
19.10.17 11:27
@Yasminn píše:
i kdyby to bylo v čistém, tak je to masakr :nevim:

No právě, oboje zní už podle popisu jako pěkná odrbávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.10.17 11:32
@pikola píše:
No právě, oboje zní už podle popisu jako pěkná odrbávka.

to teda jo. A ještě když má paní titul. :nevim: Jako zase na druhou stranu chválím to, že i přes titul uvažuje vzít takovou práci :think: Je to těžký no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
19.10.17 11:39

Ani jedno, bych se za prací přestěhovala. Vystudovat a pak uklízet… Jako dočasně, proč ne, ale na trvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.10.17 11:39

@Bike L Upřímně? Šla bych na uklízečku a v mezičase usilovně hledala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.10.17 11:40
@Yasminn píše:
to teda jo. A ještě když má paní titul. :nevim: Jako zase na druhou stranu chválím to, že i přes titul uvažuje vzít takovou práci :think: Je to těžký no :think:

Tak pokud hledá práci třeba rok, pak samozřejmě ano. To si myslím, že je rozumné a asi by to udělal každý (včetně mě). Ale pokud ne, tak v tom vidím spíš to, že si uzavře všechny dveře, kam by případně časem mohla chtít nastoupit, nehledě na to, že je spousta lidí, kteří shánějí nekvalifikovanou práci, díky čemuž se jim pracovní možnosti zmenšují. Já se vždycky cítila i blbě, když jsem se hlásila na středoškolské pozice, protože jsem měla pocit, že tím beru práci lidem s maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24987
19.10.17 11:42

Jestli s titulem nebo bez to je fuk, ale pokud nemáte finanční krizi, tak bych hledala dál, já bych nešla (pokud by nebylo nutně potřeba) asi ani do jednoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
19.10.17 11:57

Ani jedno…

• Citovat
  • Upravit
5316
19.10.17 12:06

Hledala bych dál, ty peníze jsou šílené. Pokud bych práci nutně potřebovala a opravdu nebylo nic jiného, vzala bych dočasně ten úklid a ve zkušebce se všemi silami snažila najít něco jiného. Nevím teda, co máš vystudováno za školu, ale nějak se mi nechce věřit, že není nic jiného - práce někde v kanclu nebo v obchodě, kde by ses mohla propracovat na nějakou vyšší pozici časem. Jinak ty srážky podle mě budou z té pohyblivé složky platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.17 12:21

S titulem bych urcite hledala dal. Maximalne to uklizeni jako brigadu na prechodnou dobu.

Kdyz uz bych si musela vybrat, volila bych kontrolora kvality. Mene, nez minimalni mzdu, Ti dat nemuzou, takze na tom budes platove pri nejhorsim stejne, jako u toho uklizeni a mozna lepe. Je to i blize k bydlisti, muzes jet na kole, tim neco take usetris. Trvala bych na jednosmennem provozu.

Ale jak rikam, pokud jsi byla schopna vystudovat VS, mas urcite na vic. Co jsi delala predtim?

• Citovat
  • Upravit
19078
19.10.17 13:11
@Amys píše:
Tak pokud hledá práci třeba rok, pak samozřejmě ano. To si myslím, že je rozumné a asi by to udělal každý (včetně mě). Ale pokud ne, tak v tom vidím spíš to, že si uzavře všechny dveře, kam by případně časem mohla chtít nastoupit, nehledě na to, že je spousta lidí, kteří shánějí nekvalifikovanou práci, díky čemuž se jim pracovní možnosti zmenšují. Já se vždycky cítila i blbě, když jsem se hlásila na středoškolské pozice, protože jsem měla pocit, že tím beru práci lidem s maturitou.

ano, to je jasné, souhlasím s vámi, ale pokud hledá delší dobu…aspoň se snaží něco sehnat, na rozdíl od některých lidí, že… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat