Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
sad 1 píše:
Já jsem ho pila až dva dny po tom, co mi skončila menzes, protože jinak ne a ne skončit. Pila jsem ho pak do ovulky. Měla jsem nízkou sliznici, tak proto. Taky jsem měla utrogestan, tak asi obě věci mi pomohly 2 x po 4 měsících otěhotnět. Držím ti pěsti, aby to už konečně dopadlo. Pro mě je kontryhel malý zázrak. Levný a zřejmě u mě účinný. A hlavně po revizi ti krásně a rychle zhojí sliznici. U mě to tak bylo, protože než mi po potratu nasadil dr. utroš, tak už jsem měla krásnou a vysokou sliznici - jsem přesvědčena, že vlivem kontryhelu. Drž se, hodně štěstí.
Takový možná blbý dotaz.Může člověk otěhotnět po revizi,když má sex ještě před první MS.Nějak jsme to nevydrželi,ale hlídali jsme se
.Ale to ale vrtá v hlavě.....
Já jsem 5 týdnů po revizi v 8tt. 1. MS přišla před 3. dny. Hodně silná, hodně bolestivá, ale čajík mi dost ulevil a o dost zmírnil krvácení, takže teď už je to paráda. Určitě bych čajík doporučovala nejen kvůli MS, ale i kvůli dalšímu snaženíčku a případně těhu ![]()
Ahojky,urcite otehotnet muzes,u nekoho normalne po revizi probehne ovulace(u nekoho jen ovulace bez vajicka,myslim anovulace nebo tak nejak to dr.rikala) a pak normalne menzes..ja jsem toho prikladem,ovulovala jsem od 18.ledna a na revizi jsem byla 3.ledna..ted cekam na ms..mela by do tydne prijit podle dr..kdyby jsme na to toho 18.vlitli,to bych si ale dva tydny po revizi neriskla ani nahodou,tak bych mohla otehotnet dr. mi to v pondeli na kontrole rikala..ale bylo by tam velke riziko potratu jak je prej cipek otevrenej či co a hlavne ta deloha/stena je po kyretazi hodne nizoucka,tak by se mimi ani treba nemelo kam uchytit.Me jen vysavali zbytky,kyretou me nic nevyskrabovali,nevim jak tobe..ale nekdy to nekomu vyjde takhle hned a miminko normalne donosi..je to fakt individuální..nijak se netrap a uvidis,telo si samo rekne kdy je na mimi pripravene..:-)
My jsme sex sice riskli, ale s kondomem, bez něj nevim nevim, nejde tak o těhu jako o možnost zánětu. Někomu těhu vyjde ikdyž otěhotnění takhle brzy po zákroku. To si řekne tělo samo, pokud bude chtít, tak otěhotníš a když ne, tak ne. Neměla bych z toho takový strach. Ale kvůli infekci bych radši sex s kondomem, myslim, že ti to ani nestojí za to, aby ses pak musela léčit antibiotikama a tim se snažení a všechno prodloužilo. My jsme kondomy taky nikdy nepoužívali, ale dá se to přežít, Pořád lepší něco než nic ![]()
Tak jestli te jen docistovali „vysavali“jako me..tak mne rekli pockat do ms a pak se snazit,tak kdyby jsi ted nahodou otehotnela,tak si myslim,ze by ti nikdo hlavu netrhal:-) a urco by bylo vsecko ok. Ono je fakt rozdil kdyz jsem potratila uz pred tim sama a nebo kdyz maj holciny zamlkle tehu,to se pouziva ta kyreta na vyskrabnuti toho mrtveho plodu..nasla jsem si novou doktorku a ta mi fakt vse vysvetlila,co vlastne mi delali atd..ja jsem taky zila v predstave,ze me vydlabali snad celou delohu,ale oni nakonec jen odsali to co uz bylo v deloze potrhany,ale kuli zavrenemu cipku to nemohlo ven..tak pockej na ms a kdyby furt potvora nesla udelej testik a treba nas tady potesis // ![]()
Ahojky. S přítelem jsme se „dneska“ domluvili na druhém miminku. Zítra mám dostat MS(ve středu jsem dobrala HA). Během MS si chci ale oběhat sociálku a zaměstnavatele, aby jsme věděli jaké máme možnosti co se týče finanční stránky a jestli je „vše“ tak, jak se domnívám, páč kdyby nebylo, asi bych musela s druhým miminkem ještě chvíli počkat. Ale k jádru věci..v případě, že se o miminko snažit budeme, tak chci již zítra začít pít kontryhelový čaj. A můj dotaz zní-když ho zítra začnu pít, ale z již výše uvedených důvodů bych musela pokračovat v HA(což je od čtvrtka)a čaj vysadila-mohl by ten čaj mít nějakej vliv na již „zaběhnutý“ cyklus? Děkuji
Rekla bych ze ne, tak pockej, az budes vedet, na cem jste a pak zacni…myslim, ze je jedno kdy se zacne pit, ale pije se do ovulace…a ms ti stejne ridi HA
A hlavne s branim HA se tomu neda rikat zabehnuty cyklus, ten se ti po dobrani muze pekne zmenit
@Brambůrka10 děkuji za reakci. Počítám s tím, že jak doberu HA, tak to budu mít všemožně a nemožně-jen mi jde o to, že kdybych u té HA zůstávala, tak jestli bych „to“ měla stejně jak do teď nebo jestli by..já nevím..například neměl ten čaj vliv na účinnost HA a nebo abych nezačala mezi MS špinit a tak
@Anonymní píše:
@Brambůrka10 děkuji za reakci. Počítám s tím, že jak doberu HA, tak to budu mít všemožně a nemožně-jen mi jde o to, že kdybych u té HA zůstávala, tak jestli bych „to“ měla stejně jak do teď nebo jestli by..já nevím..například neměl ten čaj vliv na účinnost HA a nebo abych nezačala mezi MS špinit a tak
hele nevim, ale myslim, ze by nemel nic zmenit, pije se i na ms bolesti atd, tak by to asi nemelo vadit ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak je nejvhodnější pít čaj z kontryhelu. Pravděpodobně ke konci dubna půjdeme na druhý KET, tak jestli ho má už teď začít pít a nebo až po MS? Vůbec nevím
díky
@Alik.htm kontryhelový čaj se pije vždy první půlku cyklu…takže cca 14 dní do ovulace a pak zase pakza do menstruace..Takže bys měla začít popíjet první den MS ![]()
@Vermion jj, dobře, díky, já co jsem tady pročítala, tak jsem se jen chtěla zeptat, jestli jsem to dobře pochopila, tak díky za tip ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.