Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si právě taky říkala, že kdbych se o to nějak extra nezajímala a pila to celou dobu, tak co by se stalo, no těžko říct ![]()
@Alik.htm Do ovulace se má pít kvůli tomu, že by pak mohl teoreticky uškodit na začátku těhotenství. To je na zlepšení sliznice a celkově na srovnání cyklu. Když se pije pár dní před menstruací tak ještě více zmírňuje menstruační bolesti a další s tím spojené obtíže. A v kuse bych ho nepila více jak 3 měsíce, bylinky by se měly střídat nebo průběžně vynechávat.
Někdo to kombinuje tak, že do ovulace pije kontryhel, od ovulace maliník. Ten taky upravuje menstruaci, ale zase by se prý neměl pít na začátku těhotenství.
Takže bych zvolila kontryhel prvních 10-14 dní cyklu. Já to déle než 11 dní nikdy nevydržela - pak už mi prostě nechutná, nevím proč, ale je to tak dobře vymyšlené. ![]()
@Litta jasně, díky za pěkné vysvětlení
tak já to prostě teď začnu pít, mezes mám dostat někdy kolem 12.4. a pak přestanu. Já stejně bohužel neovuluju, takže je to stejně teď jedno, snad by to nemělo uškodit, jen pomoci. Já předtím pila odvar z červené řepi od Grešíka a po nějaké době mi taky prostě přestal chutnat, ale teď před nedávnem jsem ho zase pít začala.. no snad to pomůže ![]()
@Alik.htm Na sliznici je bezva, mně hodně pomohl i s úpravou délky cyklu a s bolestmi. Uvidíš, ne všem vyhovuje, ale většinově je chválen. A koukala jsi na Gynex? Přijde mi, že by pro tebe mohl být ještě o něco vhodnější. Nebo ne v kapkách, ale taky jako čaj, prostě nějakou směsku, „ženský čaj“ se to většinou jmenuje. Abys to měla pestřejší, pokud chceš jen podporovat otěhotnění, ale neřešíš jeden konkrétnější problém. ![]()
@Litta no já mám syndrom polycystických vaječníků, takže to chci podpořit nějak, jak to půjde. Tak zkusím na to kouknout, díky ![]()
@Alik.htm Hlavně ať to konečně dopadne dobře, hodně sil přeji!
![]()
Zdravim, chtela jsem se zeptat, kolik caje z kontryhele muze denne vypit.
Na krabicce je doporuceno 2 salky. Pila nektera z vas vetsi mnozstvi? Muze se neco stat?
@_BBQ_s Já mám čaj, který se zalévá- 1 sáček a 500ml vody a na krabičce je napsáno maximálně 2× denně, takže co udělá větší množství nevím, ale to „maximálně“ mě donutilo nepřesahovat dávkování ![]()
@X-333
Ja mam sypany, 1-2 lzicky zalit 250ml.
Takze teoreticky bych mohla vypit i ten litr pokud si dam do 4 salku po 1 lzicce anebo 4 lzicky do litove konvice. To by odpovidalo tem tvym dvema sackum na litr?
@_BBQ_s Tak pokud si to rozložíš takhle, tak v tom nevidím problém ![]()
Ahoj holky, měla bych dotaz. Jsem po revizi dělohy. Nevíte některá, jak bych měla pít kontryhelový čaj? Mohla bych ho pít až do 1 MS? Chci se totiž co nejdřív dát do kupy a začít zkoušet
Děkuji za rady ![]()
@Petka007
Ahoj.. ja tedy piju jen kratce, ale myslim si, ze nemuzes nic zkazit, na kazdeho asi bude pusobit jinak, tak uvidis jak to bude vyhovovat tobe.
@Petka007 píše:
Ahoj holky, měla bych dotaz. Jsem po revizi dělohy. Nevíte některá, jak bych měla pít kontryhelový čaj? Mohla bych ho pít až do 1 MS? Chci se totiž co nejdřív dát do kupy a začít zkoušetDěkuji za rady
Kontryhel se zacina pit v MS a pije se cca 14 dni do ovulace..
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.