Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Má zkušenost s kontryhelem čajem i kapkami. bolesti při ms byli sice menší. jenže místo pomoci k růstu sliznice mi ji snižoval. zjistila jsem, že jsem nebyla jediná na koho působil opačně…
Ahoj, příští týden mám podstoupit revizi po zamlklém těhotenství. Slyšela jsem, že je dobré pít kontryhelový čaj. Kdy s tím můžu začít? Hned po revizi? A jak dlouho, do první menstruace anebo ovulace po první mentruaci? Asi už se tu někde probíralo, ale hlavně nemůžu najít kdy začít…
@Anonymní píše:
Ahoj, příští týden mám podstoupit revizi po zamlklém těhotenství. Slyšela jsem, že je dobré pít kontryhelový čaj. Kdy s tím můžu začít? Hned po revizi? A jak dlouho, do první menstruace anebo ovulace po první mentruaci? Asi už se tu někde probíralo, ale hlavně nemůžu najít kdy začít…
Ahojky, já četla, že se má pít od 1. dne menstruace do ovulace a pak vynechat. Já ho tak piju, ale bylinářka mi řekla, že můžu klidně každý den ale max. 0,5L, tak já nevím čemu věřit. Jak říkám, já ho piju jenom do ovulky… ![]()
@Sinquinita děkuji… To tak nějak asi chápu také, ale nevím jak je to po té revizi. Po ní dostanu menstruaci nejspíš později (někde jsem četla 5-6 týdnů… tak mne zajímalo, jestli nemůžu něčemu uškodit, jestli začnu ten čaj pít třeba hned v den revize a budu s tím pokračovat po celou dobu až do první menstruace, popř. ovulace po první menstruaci…
@Anonymní píše:
Mě bylo řečeno že po revizi, kdy pak je normálně šestinedělí, se může pít pořád. Aby sliznice rychle regenerovala. Při snažení jen do ovulace.
![]()
@MarkyPapa Já jsem byla na revizi letos v květnu. Bylo mi řečeno (i jsem to četla), že revize se dá považovat za MS. Takže bys pak klidně mohla začít čaj pít. Taky mám v tom chaos, jestli ho pít do ovulace nebo déle. Většinou píší do ovulace, ale moje kolegyně v práci ho pila furt a ničemu to nevadilo. Otěhotněla a mimčo je v pořádku.
Pokud se nebudete snažit, což hned po revizi asi ne, tak ho můžeš začít pít hned a pít pořád. Jen při snažení se doporučuje pít jen do ovulace, po ní by při případném oplodnění mohl vadit při uhnízdění.
Super holky! Moc děkuji… začnu ho pít tedy hned po revizi a po první menstruaci do ovulace (zhruba 14 dní od prvníhho dne menstruace, že?) Už aby to bylo za mnou…
Po revizi jsem zacala pit hned, pila jsem ho az do prvni ms kazdy den. Kdyz jsme se snazili tak vzdy jen do ovulace. A urcite za me sypany, je ucinejsi…
Já ho taky piju od prvního dne po revizi a hodlám v tom pokračovat až do dalšího otěhotnění.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.