Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat jaký je rozdíl mezi kontryhelovým čajem sypaným a pytlíkovým.Mě paní v lékarně říkala,že vůbec žádný,že v pytlíku mám přesnou dávku.
A ten čaj se tedy pije do ovulace tj asi raději 10 dní od prvního dne menzesu a zbytek měšíce jkste pily jiný speciální čaj?
A co říkáte na kontryhelové kapky.
Děkuji.Jsem po druhé revizi (obě v 8tt),všechny výsledky v pořádku.Tak nevím,kde je zakopaný pes-asi ta psychika
Já piju sypaný a víc mi chutná.. ![]()
Piju ho tři měsíce od prvního dne ms do ovulky… pak na měsíc vysadím…
mrzí mně co tě potkalo a přeji hodně sil ![]()
Já ho piju první měsíc, do ovulace a pak až s nástupem menstruace. A piju taky sypaný. Mám všeobecně bylinkové čaje ráda, takže mi to nevadí
Ahoj, já měla sypaný, ale myslím, že mezi nimy není rozdíl. Samozřejmě nejsem žádný odborník
.
Pila jsem ho cca do ovulace a po 3 měsících jsem otěhotněla
. Do té doby jsem měla nepravidelnou MS a nevím jestli probíhala ovulka.
Výhodou je, že se čaj pije dobře, já totiž na bylinky jinak moc nejsem. S kapkama zkušenost nemám.
Tak držím palce, ať se brzy zadaří ![]()
ahoj, já pila pytlíkový i sypaný
za sebe můžu říct,že jsem z něj měla spíš silnou MS
asi mně až moc prokrvil sliznici,i přesto že jsem ho pila jen do půlky cyklu…takže jsem se na něj pak vyprdla.....
Me to taky bylo jedno jestli pytlikovy nebo sypany. Ja ho pila po porodu, musela jsem na vyskrab, takze jsem ovu neresila a pila ho az se mi zavinula deloha cca 3 tydny.
Taky me mrzi co te potkalo:( ja si pujdu az dokojim do zlina na car pro dalsi miminko/a
wnad mi to zase dobre dopadne, tobe budu drzet palesky, ja mela jedno dvojcatko mizejici ktere ohrozovalo hematomem druhe ale nakonec to dobre dopadlo:)
vesper píše:PŘESNĚ ON TO TEN KONTRYHEL TAK DĚLÁ …NARUSTÁ MOC SLIZNICE A PAK JE SILNÁ MS … PAK JSEM ZAČALA PÍT GRAVOZEN,TAM JE HO MÉNĚ A UŽ TO BYLO V POŘÁDKU
ahoj, já pila pytlíkový i sypanýza sebe můžu říct,že jsem z něj měla spíš silnou MS
asi mně až moc prokrvil sliznici,i přesto že jsem ho pila jen do půlky cyklu…takže jsem se na něj pak vyprdla.....
KIKOLETEK píše:vesper píše:PŘESNĚ ON TO TEN KONTRYHEL TAK DĚLÁ …NARUSTÁ MOC SLIZNICE A PAK JE SILNÁ MS … PAK JSEM ZAČALA PÍT GRAVOZEN,TAM JE HO MÉNĚ A UŽ TO BYLO V POŘÁDKU
ahoj, já pila pytlíkový i sypanýza sebe můžu říct,že jsem z něj měla spíš silnou MS
jj, já si to myslela, tak jsem ho pak fakt nepila..asi jsem to nepotřebovala
ale pokud má někdo nízkou sliznici,tak mu třeba pomůže ![]()
Já za sebe můžu říct ,že so se MS týče tak mi ohromně pomohl!!
ale ono je to asi jak u koho no..
Janichka píše:
Me to taky bylo jedno jestli pytlikovy nebo sypany. Ja ho pila po porodu, musela jsem na vyskrab, takze jsem ovu neresila a pila ho az se mi zavinula deloha cca 3 tydny.
Taky me mrzi co te potkalo:( ja si pujdu az dokojim do zlina na car pro dalsi miminko/awnad mi to zase dobre dopadne, tobe budu drzet palesky, ja mela jedno dvojcatko mizejici ktere ohrozovalo hematomem druhe ale nakonec to dobre dopadlo:)
Také chodím do CARu ve Zlíně.Teď naposledy jsem čekala jednovaječné dvojčátka,ale bohužel ![]()
Dávám se dohromady a říkám si,že tam na mě čekají 2 mražáčky,tak snad už to budou ty pravé…
1simona1 píše:
Já za sebe můžu říct ,že so se MS týče tak mi ohromně pomohl!!ale ono je to asi jak u koho no..
já neříkám že ne, jen jsem napsala,že mně naopak toto zhoršil
ale to si musí každý vyzkoušet sám… ![]()
OBZOR píše:Janichka píše:Také chodím do CARu ve Zlíně.Teď naposledy jsem čekala jednovaječné dvojčátka,ale bohužel
Taky me mrzi co te potkalo:( ja si pujdu az dokojim do zlina na car pro dalsi miminko/awnad mi to zase dobre dopadne, tobe budu drzet palesky, ja mela jedno dvojcatko mizejici ktere ohrozovalo hematomem druhe ale nakonec to dobre dopadlo:)
Dávám se dohromady a říkám si,že tam na mě čekají 2 mražáčky,tak snad už to budou ty pravé…
Me tam taky cekaji jeste dva mrazacci
snad budou ok po rozmrazeni
uz mame ale jedno mimi ze zkumaky
, tak uz to neni tak deprimujici ![]()
Janichka píše:OBZOR píše:Me tam taky cekaji jeste dva mrazacciJanichka píše:Také chodím do CARu ve Zlíně.Teď naposledy jsem čekala jednovaječné dvojčátka,ale bohužel
Dávám se dohromady a říkám si,že tam na mě čekají 2 mražáčky,tak snad už to budou ty pravé…snad budou ok po rozmrazeni
uz mame ale jedno mimi ze zkumaky
, tak uz to neni tak deprimujici
já mám také 8-letou dceru z prvního manželství.Nynější manžel sio dcerku osvojil,tak jsme chtěly sourozence,jenže 2 roky snažení a nic ![]()
vesper píše:přesně jak píšeš.. tady zas každý děsně chváli Femigard , no co ten mi udělal za potvoru1simona1 píše:já neříkám že ne, jen jsem napsala,že mně naopak toto zhoršil
Já za sebe můžu říct ,že so se MS týče tak mi ohromně pomohl!!ale ono je to asi jak u koho no..
ale to si musí každý vyzkoušet sám…
Já jsem ho pila až dva dny po tom, co mi skončila menzes, protože jinak ne a ne skončit. Pila jsem ho pak do ovulky. Měla jsem nízkou sliznici, tak proto. Taky jsem měla utrogestan, tak asi obě věci mi pomohly 2 x po 4 měsících otěhotnět. Držím ti pěsti, aby to už konečně dopadlo. Pro mě je kontryhel malý zázrak. Levný a zřejmě u mě účinný. A hlavně po revizi ti krásně a rychle zhojí sliznici. U mě to tak bylo, protože než mi po potratu nasadil dr. utroš, tak už jsem měla krásnou a vysokou sliznici - jsem přesvědčena, že vlivem kontryhelu. Drž se, hodně štěstí.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.