Konzerva tuňáka pro 1,5leté dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj. Já dávám. Ne přiliš často, ale dávám. Na cibulce se zeleninou (co doma mám, i mraženou) a k tomu jako přílohu těstoviny. Dcera to miluje. Akorát teda už nic nesolím, protože ty konzervy jsou slané až moc. Rio mare obzvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac Takže normálně orestuješ cibulku, zeleninu a až to máš orestovaný do toho přihodíš toho tuňáka (samozřejmě bez oleje) + teda dovaříš těstoviny, že? Takový nějaký postup jsem si říkala, že bych mohla udělat. Tak uvidím jak s tím dcera bude bojovat snad to sní. Jinak ještě jeden dotaz tu konzervu tam dáváš celou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agi20 píše:
@hkac Takže normálně orestuješ cibulku, zeleninu a až to máš orestovaný do toho přihodíš toho tuňáka (samozřejmě bez oleje) + teda dovaříš těstoviny, že? Takový nějaký postup jsem si říkala, že bych mohla udělat. Tak uvidím jak s tím dcera bude bojovat snad to sní. Jinak ještě jeden dotaz tu konzervu tam dáváš celou?
No tu konzervu alespoň na tři porce ne? 80g „masa“ mi přijde docela hodně
Já dělala rio mare s dýní a rýží a uvařila jsem 4 porce z těch 80g
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 Já právě nevím. Když jsem to otevřela tak se mi nezdálo, že by toho nebylo tak moc. Nakonec jsem to tam dala celý ale jídlo bude mít na dva dny. Já nevím jak je to s tou gramáží. Nedávno jsem přemýšlela jak je to i s masem. Kolik masa by se mělo dávat dvouletému dítěti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scarlett2011 nektera doporuceni v CR jsou mi obcas k smichu, kdyz si clovek uvedomi co stejne vetsina lidi ji za s…ky.Dite nesmi tohle a tamto, maminky se hrozi, pribinacek ani pres mou mrtvolu…ale samy to na taliri nemaji o moc lepsi..
- Citovat
- Upravit
@Agi20 píše:
@monika32 Já právě nevím. Když jsem to otevřela tak se mi nezdálo, že by toho nebylo tak moc. Nakonec jsem to tam dala celý ale jídlo bude mít na dva dny. Já nevím jak je to s tou gramáží. Nedávno jsem přemýšlela jak je to i s masem. Kolik masa by se mělo dávat dvouletému dítěti.
Dítě do roka a půl by mělo mít 20g a do 2,5 30g. To jsem našla někde na netu
No takže do 1,5roku jsou to 2 polévkové lžíce masa a potom 3lž. masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agi20 Jo, celou. Ale máme to oběd na dva dny (obě). Druhý den třeba přivařím polévku a dojíme zbytek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně říkala dr že do 2let by deti konzervy neměly, ale taky mě to štve rada bych mu dala třeba pomazanku ze sardinek nebo tunaka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, zítra bych poprvé chtěla malému dát tuňáka z konzervy, koupila jsem RioMarre.
Udělám mu ho s těstovinami a zeleninou. A dotaz zní, jestli se dá zamrazit? V té konzervě toho je dost, tak abych mu to dala do mrazáku na jindy? Nebo raději spotřebovat někde jinde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo Já osobně bych konzervu už nemrazila, ale dala bych si k obědu s dítětem taky, nebo ze zbytku udělala rybí pomazánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice No vidíš, to mě vůbec nenapadlo
A je to vyřešený
Díky - dnes jsem mimoňka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo Já jsem si jednou udělala rizoto s tuňákem a bylo ho moc, tak jsem část zamrazila. Mražený tuňák z konzervy je strašně hnusný, nedá se to jíst. Má to strašně rybí chuť, zvedal se mi z toho žaludek. Takže rozhodně nemrazit!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo
Ahoj, muzu se zeptat jak ho budeš s tema testovinama připravovat? Já totiž ryby uplne nenavidim, male je skoro nedavam, jen z kupovanych sklinek. Nechtěla bych, aby se ji hnusily jako me. Nedokážu z ryby připravit jedine jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvařím normálně těstoviny a buď k tomu podušenou/povařenou nebo na másle, zeleninu - nejspíš mu tam k tomu dám brokolici
a pak smíchám s tuňákem a hotojo
Takhle bych to udělala já, ale třeba někdo poradí jinak… Já jdu na něj zítra poprvé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit