Konzerva tuňáka pro 1,5leté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
25.8.12 09:58

Ahoj. Já dávám. Ne přiliš často, ale dávám. Na cibulce se zeleninou (co doma mám, i mraženou) a k tomu jako přílohu těstoviny. Dcera to miluje. Akorát teda už nic nesolím, protože ty konzervy jsou slané až moc. Rio mare obzvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
25.8.12 10:03

@hkac Takže normálně orestuješ cibulku, zeleninu a až to máš orestovaný do toho přihodíš toho tuňáka (samozřejmě bez oleje) + teda dovaříš těstoviny, že? Takový nějaký postup jsem si říkala, že bych mohla udělat. Tak uvidím jak s tím dcera bude bojovat snad to sní. Jinak ještě jeden dotaz tu konzervu tam dáváš celou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
25.8.12 10:17
@Agi20 píše:
@hkac Takže normálně orestuješ cibulku, zeleninu a až to máš orestovaný do toho přihodíš toho tuňáka (samozřejmě bez oleje) + teda dovaříš těstoviny, že? Takový nějaký postup jsem si říkala, že bych mohla udělat. Tak uvidím jak s tím dcera bude bojovat snad to sní. Jinak ještě jeden dotaz tu konzervu tam dáváš celou?

No tu konzervu alespoň na tři porce ne? 80g „masa“ mi přijde docela hodně :nevim: Já dělala rio mare s dýní a rýží a uvařila jsem 4 porce z těch 80g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
25.8.12 11:18

@monika32 Já právě nevím. Když jsem to otevřela tak se mi nezdálo, že by toho nebylo tak moc. Nakonec jsem to tam dala celý ale jídlo bude mít na dva dny. Já nevím jak je to s tou gramáží. Nedávno jsem přemýšlela jak je to i s masem. Kolik masa by se mělo dávat dvouletému dítěti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
25.8.12 11:21

@Scarlett2011 nektera doporuceni v CR jsou mi obcas k smichu, kdyz si clovek uvedomi co stejne vetsina lidi ji za s…ky.Dite nesmi tohle a tamto, maminky se hrozi, pribinacek ani pres mou mrtvolu…ale samy to na taliri nemaji o moc lepsi..

• Citovat
  • Upravit
17013
25.8.12 11:22
@Agi20 píše:
@monika32 Já právě nevím. Když jsem to otevřela tak se mi nezdálo, že by toho nebylo tak moc. Nakonec jsem to tam dala celý ale jídlo bude mít na dva dny. Já nevím jak je to s tou gramáží. Nedávno jsem přemýšlela jak je to i s masem. Kolik masa by se mělo dávat dvouletému dítěti. :nevim:

Dítě do roka a půl by mělo mít 20g a do 2,5 30g. To jsem našla někde na netu :mrgreen: No takže do 1,5roku jsou to 2 polévkové lžíce masa a potom 3lž. masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.8.12 11:58

@Agi20 Jo, celou. Ale máme to oběd na dva dny (obě). Druhý den třeba přivařím polévku a dojíme zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
27.5.14 12:38

Mně říkala dr že do 2let by deti konzervy neměly, ale taky mě to štve rada bych mu dala třeba pomazanku ze sardinek nebo tunaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
16.3.15 19:59

Holky, zítra bych poprvé chtěla malému dát tuňáka z konzervy, koupila jsem RioMarre.
Udělám mu ho s těstovinami a zeleninou. A dotaz zní, jestli se dá zamrazit? V té konzervě toho je dost, tak abych mu to dala do mrazáku na jindy? Nebo raději spotřebovat někde jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.3.15 20:02

@SarkaLo Nemrazila bych. Proč si nedáš s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
16.3.15 20:03

@SarkaLo Já osobně bych konzervu už nemrazila, ale dala bych si k obědu s dítětem taky, nebo ze zbytku udělala rybí pomazánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
16.3.15 20:07

@Svistice No vidíš, to mě vůbec nenapadlo :lol: :lol: A je to vyřešený :mrgreen: :mrgreen: Díky - dnes jsem mimoňka :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
16.3.15 20:09

@SarkaLo Já jsem si jednou udělala rizoto s tuňákem a bylo ho moc, tak jsem část zamrazila. Mražený tuňák z konzervy je strašně hnusný, nedá se to jíst. Má to strašně rybí chuť, zvedal se mi z toho žaludek. Takže rozhodně nemrazit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
16.3.15 20:49

@SarkaLo
Ahoj, muzu se zeptat jak ho budeš s tema testovinama připravovat? Já totiž ryby uplne nenavidim, male je skoro nedavam, jen z kupovanych sklinek. Nechtěla bych, aby se ji hnusily jako me. Nedokážu z ryby připravit jedine jídlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
16.3.15 20:53

:mrgreen: Uvařím normálně těstoviny a buď k tomu podušenou/povařenou nebo na másle, zeleninu - nejspíš mu tam k tomu dám brokolici :-) a pak smíchám s tuňákem a hotojo :-) Takhle bych to udělala já, ale třeba někdo poradí jinak… Já jdu na něj zítra poprvé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí