Recepty pro 7měsíčního mimíska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2947
5.3.12 08:46

Recepty

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na pár nápadů co jste vařili mimískovi, když mu bylo sedm měsíců??? maso a zeleninu papkáme, ale jen trochu přislazenou, jinak mi ji neposřela, chtěla jsem nějaké rady, jak to uvařit, abych už nemusela sladit a papá jen rozmixované, zatím jsem s kouskama neuspěla, tak bych postupně chtěla začít, ale zub ještě nemáme :nevim: děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
5.3.12 08:52

Sladila bych čím dál míň, časem to pozře i bez cukru. Někdo zahušťuje kaší nebo UM, ta to taky trošku osladí. Čím to sladíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.3.12 08:55

lžičkou cukru, teta (doktorka dětská) říkala, že tím už můžu, sladím od ukončené 6.měsíce, předtím mi párkrát zeleninu snědla a najednou nic, měsíc ji nejedla až když jsem to trochu přisladila. tak s tim chci skončit, aby mi pak jedla normální jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.3.12 09:00

Moje dr. mi taky řekla po šestém měsíci, že můžu s oporou posazovat, jinak je to super dr., ale zrovna tohle jí nežeru :lol:
Cukr mi tedy přijde hodně nevhodný. Zkus to s tím UM, pokud nemáš, tak fakt nějakou ochucenou kaši. Přidej víc mrkve, ta je sladká sama o sobě (pokud jí tedy mrkev nedělá problémy). Ale každopádně postupně a pomaličku ubírej. Když jí to sebereš naráz, tak to je jasný, že ten rozdíl okamžitě pozná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.3.12 09:30

a nějaké recepty na vaření??? pořád jí jen zeleninu s masem, jestli něco je jiného třeba s rýží nebo tak??? máte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.3.12 09:36

Tak já dávám ze zeleniny - brokolici, květák, mrkev, brambor, petrželku, špenát pak tam dávám buď rýži, nebo i kousek pečiva a mixnu, někdy půlku vajíčka (ale máme domácí)
Ovoce dávám přesnídávky a do nich třeba piškot nebo sušenku (Sunarka) ;)

Jinak s tím slazením netuším já jsem tohle nikdy nedělala… takže asi jak píše kakika postupně ubírat nebo popř. dát trochu UM my máme sunar a ten je sladký sám o sobě dost bych řekla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.3.12 09:37

teda ten cukr je opravdu hodně nevhodný …nezahuštúju ani kaší ani UM …prostě se ta polívka rozmixuje tak akorát ........postupně bych rozhodně odbourala, aby malá nepoznala rozdíl …

jinak pohledej na netu, receptů je spousta třeba: http://www.kojeni.net/…ty/index.php

nebo http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy

jinak našemu mladšímu už bude rok, tak už může pomalu jíst to co my, jen méně kořeněné ......jinak se dává zelenina s masem, jednou týdně místo masa žloutek (od roka i bílek), pak semolinové těstoviny (bezvaječné), rýže, kuskus, jáhly, ovesný vločky, zelenina, ovoce ......mrkev, dýně, cuketa, okurka, kukuřice atd. svačina - bílý jogurt, kaše, ovoce, přesnídávky ......vařit s lžičkou olivového oleje nebo kouskem másla ............

Příspěvek upraven 05.03.12 v 09:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.3.12 09:43

malé chutná: hrášek + kukkuřice + žloutek (tohle namixuji skrze šlupky) + kuskus a kapku oliv. oleje
brambory na kousky, mrkev, petržel, pórek (rozmačkám vidličkou) + kousíček poctivého másla
včera měla kuskus s lososem a troškou oliv. oleje
můžeš si to nakombinovat různě

na svačinu dávám ovoce, jogurt, kousek rohlíku už měla..

moje dcera má 8 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
5.3.12 09:49
Aishenka píše:
malé chutná: hrášek + kukkuřice + žloutek (tohle namixuji skrze šlupky) + kuskus a kapku oliv. oleje
brambory na kousky, mrkev, petržel, pórek (rozmačkám vidličkou) + kousíček poctivého másla

moje dcera má 8 měsíců…

No já zase četla, že dítě by do roka ryby nemělo. Už mám v tom fakt zmatek :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.3.12 09:50

klari - já také četla že ryby cca od 10.měs..náš malej ještě žádnou rybu neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.3.12 09:51
Aishenka píše:

moje dcera má 8 měsíců…

8o páni… chci být tvoje dcera :mrgreen: ;)

Tohle jsem teda taky ještě nezkoušela ani ryby, ani hrášek kukuřici apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.3.12 09:53

aishi - jo přesně taky nakombinuju co mě napadne ..já to ale ochutnávám taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.3.12 09:54
Klarinetka1 píše:
Aishenka píše:

moje dcera má 8 měsíců…
No já zase četla, že dítě by do roka ryby nemělo. Už mám v tom fakt zmatek :oops: :oops: :oops:

on totiž každý radí jinak, mám tu kuchařku od mamky z roku 1992 a tam je že se může přidat i 20g cukru, bramborová kaše i s normoš mléka, takže já taky netuším… jde mi o to, že to musím mixovat, tak jestli třeba pozná, že tam má rýži a tak… nebo možná, kdybych to jen rozmačkala.. nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.3.12 09:55
werunkaw123 píše:
Aishenka píše:

moje dcera má 8 měsíců…

8o páni… chci být tvoje dcera :mrgreen: ;)

Tohle jsem teda taky ještě nezkoušela ani ryby, ani hrášek kukuřici apod..

Já se s tím nemažu :mrgreen: malá má 8 měsíců a to už jsou skleničky s rybami… já to střídám, vařím x kupuji. Kousek rohlíku jí také neuškodí.. hrášek a kukuřice naprosto v pohodě (nikdy neměla potíže s bříškem). Myslím, že v dnešní době se to všechno moc řeší. Já také nevyrostla na „tabulkové“ stravě a jsem naprosto zdravá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.3.12 09:55
palapa píše:
Klarinetka1 píše:
Aishenka píše:

moje dcera má 8 měsíců…
No já zase četla, že dítě by do roka ryby nemělo. Už mám v tom fakt zmatek :oops: :oops: :oops:
on totiž každý radí jinak, mám tu kuchařku od mamky z roku 1992 a tam je že se může přidat i 20g cukru, bramborová kaše i s normoš mléka, takže já taky netuším… jde mi o to, že to musím mixovat, tak jestli třeba pozná, že tam má rýži a tak… nebo možná, kdybych to jen rozmačkala.. nevím

Tak rýži zkuz nechat ve vodě o chvíli dýl (jako spíš rozvařit) ale i když jsem to mixovala ponorákem tak ta drobné kousíčky byly :roll: ale naše to snědla a rýži z hovězím a mrkví no to je její :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí