Recepty pro 7měsíčního mimíska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2075
5.3.12 10:32
Manticora píše:
Ty ryby - nám doktorka říkala, že můžeme zkusit od 10. měsíce sladkovodní. Na kojení.net jsem četla, že všechny ryby od roka a v cizině se běžně dávají všechny ryby od sedmého měsíce.Tak, teď si vyberte.

Já si vybrala, něco málo před 8mým měsícem dostala první rybu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.3.12 10:33
Manticora píše:
Ty ryby - nám doktorka říkala, že můžeme zkusit od 10. měsíce sladkovodní. Na kojení.net jsem četla, že všechny ryby od roka a v cizině se běžně dávají všechny ryby od sedmého měsíce.Tak, teď si vyberte.

no většinou píšou, že věkové hranice jsou pouze orientační :lol:

jo do pusy cpe absolutně všechno .....my sme teda s Tobíkem naše příkrmy začali tim, že malej zblajznul kočce z misky kousek masový kostičky v 6.měsících :lol: .....a to byla rychlost blesku :lol: …to bylo v pátek, kdy v neděli sem se těšila jak mu dáme poprvý mrkvičku a jak to mužskej nahraje na video stejně jako u staršího syna :-) místo toho sme jeli k doktorce. jelikož sem měla strach aby se mu to nezarazilo někde v krku ........naštěstí vše O.k.- a ted´máme další rodinnou historku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.3.12 10:37
brumdinka píše:
Manticora píše:

no většinou píšou, že věkové hranice jsou pouze orientační :lol:

jo do pusy cpe absolutně všechno .....my sme teda s Tobíkem naše příkrmy začali tim, že malej zblajznul kočce z misky kousek masový kostičky v 6.měsících :lol: .....a to byla rychlost blesku :lol: …to bylo v pátek, kdy v neděli sem se těšila jak mu dáme poprvý mrkvičku a jak to mužskej nahraje na video stejně jako u staršího syna :-) místo toho sme jeli k doktorce. jelikož sem měla strach aby se mu to nezarazilo někde v krku ........naštěstí vše O.k.- a ted´máme další rodinnou historku :mrgreen:

:lol: u nás by to nestihla, pes sežere granule rychlostí blesku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.3.12 11:45

tak jsem zkusila jeden recept bramborovou kaši se sunarem a brokolicovou omáčku se žloutkem a sunarem, tak držte palce, snad to sní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.3.12 12:41

tak jsem zkusila žloutek jen rozmačkat a na kouskách toho žloutku se mi začne dávit a vyplivávat ven, tak nevím, spraví se to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.3.12 12:52

pali - jo spraví se to, ale až bude větší …pro začátek bych jí ten žloutek spíš zavařila do polívky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.3.12 12:56

já to rozmixnu.. já myslela, že už to maj umět, tak jsem to zkusila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
5.3.12 13:28

Teda Holky 8o když tady čtu co všechno ty vaše děti papají tak se nestačím divit. Vy se máte :palec: To moje smraďoška není moc velký jedlík. Začaly jsme po pátém měsíci na večer kaší a pak mrkví atd. a teď jí bude 8 měsíců a sní maximálně tu malou skleničku a to ještě né celou. Ale to už musí mít sakra hlad:-D
Ze začátku jsme se jí snažila zeleninu vařit a pak jak jsme přidaly maso tak kupuju skleničky, protože na těch pár zčiček co snědla to nemělo moc smysl…
Snažím se jí to kombinovat ale kdenic tu nic :think:

už nevím co sní…ale když vidí flašku z mlíkem tak to by se strhala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.3.12 13:36

cony -..neřekla bych že ti jí nějak málo :think: když dávám skleničky, tak Tobík sní celou malou nebo polovinu velké, ale on se jinak láduje celej den něčim i kdyby to byla jen křupka nebo si vzpomene na prso :lol: za to ten starší - tam s jídlem furt bojujeme …jí v 8 letech jak kdyby mu byli 4 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.3.12 14:01

U nás taky není problém s jídlem, ba naopak, já musím jíst na tajňačku :-) Malá sní vše, zeleninu, ovoce, křupky, piškot.. jen vodu nechce pít. Kousky mi jí v pohodě od cca 6 měsíce. Pokud se jí navaluje tak mixuj a zkoušet dávat třeba ty křupky nebo kousky ovoce do pusy aby si zvykla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
5.3.12 14:57

No když to zprůměruju tak na oběd sní tak 10 zžiček mosozeleniny, a k svačině tak cca 7lžiček přesnídávky. A když jí chci třeba za hodinu nabídnout jako aby to dojedla tak prostě řev ale když jí dám flašku tak vypie třeba 150ml… no snad se to zlepší:-) zkusím pár typu co jste tady psali a uvidíme.

Jo a z tou vodou… tak mě nechce pít krom mlíka taky nic - a přislazovat jí to nechci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
5.3.12 16:26

Tak jsem si myslela, že Tobouš moc nejí a podle toho, co popisujete, mám doma otesánka :D a většinou sní všechno, co mu dám, i takové ty nic moc chutě jako pastiňák nebo cuketu. Tak jo, už si nebudu stěžovat :palec:

Vůbec mi ale nechce pít, dostanu do něj stěží 50 ml za den, ucucává z prsa, tak mu to asi stačí, ale stejně, co bude pít až ho odstavím, nevím.

Holky se staršími dětmi, kdy jste začaly dávat lesní ovoce (maliny, borůvky)? Dneska jsem viděla skleničku lesní plody, byla od 5. měsíce, ale já těm popiskům moc nevěřím. Synovi je 6,5 měsíce. Myslíte, že už můžu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.3.12 16:29
Manticora píše:
Tak jsem si myslela, že Tobouš moc nejí a podle toho, co popisujete, mám doma otesánka :D a většinou sní všechno, co mu dám, i takové ty nic moc chutě jako pastiňák nebo cuketu. Tak jo, už si nebudu stěžovat :palec:

Vůbec mi ale nechce pít, dostanu do něj stěží 50 ml za den, ucucává z prsa, tak mu to asi stačí, ale stejně, co bude pít až ho odstavím, nevím.

Holky se staršími dětmi, kdy jste začaly dávat lesní ovoce (maliny, borůvky)? Dneska jsem viděla skleničku lesní plody, byla od 5. měsíce, ale já těm popiskům moc nevěřím. Synovi je 6,5 měsíce. Myslíte, že už můžu?

Tu jsem malé dala (skleničku lesní plody). Po 6 měsíci už měla maliny (mražené). V 7 měsíci jsem začala dávat borůvky, nic jí není… ale každé dítě je jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.3.12 16:32

Já mám borůvky ještě v krabičce v mražáku, tak občas hrst vyndám a hodím je malý do jogurtu. Je jí 8,5 měsíce. Poprvé je měla asi v 7 měsících, tak myslím, že můžeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
5.3.12 16:32
Aishenka píše:
Manticora píše:

Holky se staršími dětmi, kdy jste začaly dávat lesní ovoce (maliny, borůvky)? Dneska jsem viděla skleničku lesní plody, byla od 5. měsíce, ale já těm popiskům moc nevěřím. Synovi je 6,5 měsíce. Myslíte, že už můžu?
Tu jsem malé dala (skleničku lesní plody). Po 6 měsíci už měla maliny (mražené). V 7 měsíci jsem začala dávat borůvky, nic jí není… ale každé dítě je jiné

Tak já ještě počkám do toho 7. měsíce, radši. Syn teda zatím žádnou reakci na potraviny neměl, ale já i manža jsme alergici, tak si dávám pozor, co a kdy mu dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí