7měsíční nejedlík, co nemá rád lžičku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
7 měsíční nejedlík, co nemá rád lžičku
Zdravím všechny maminky,
potřebovala bych poradit. Mám 7m Matyáška a nechce papat lžičkou, celkově toho asi taky nesní moc.
Už nekojim.
Od 5m přikrmuju masozeleninkou. Hned od začátku papal vzorově, skleničku naposezení lžičkou. Nyní asi měsíc sní jen 3–4lžičky a zbytek nechce. Musím utěkat do kuchyně to rozmixovat, přidat třeba 60tku Sunaru a zašejkrovat, pak to vypije přes flašku. Dr.říkala, že to občas tak děti dělají, že se vrátí k flašce…
Nic nechce papat lžičkou. Ani ovocné pyré, ani jogurty, ani kaše – vše musím udělat tak, aby to mělo trochu tekutou konzistenci + Sunar. Musela jsem sehnat savičku s větší dírkou a jednu jsem prostřihla, aby tam byla ta díra ještě větší.
Maty papá kromě ovoce všechno. Sice nad jogurtama (než to namixuju se s. tak mu to zkouším dát lžičkou) se šklebí – asi se mu zdají kyselé i ovoce.
Večer mu dávám Hajaju + 2–3odměrky nějaké kaše na ještě větší zasycení+třeba nějaký zbytek mléčné kašičky z krabičky.
Jinak mu chutnají právě ty kašičky v krabičkách od Sunaru a Nestlé.
Občas mu už dám piškotek na cucání. Čaje pije taky, ale víc mu šmakuje obyč teplá voda.
Za den má celkový příjem tekutin cca 750ml. Když jsem to říkala dr. tak mě řekla, že vypadá dobře a rozhodně nevypadá dehydrovaně, ať jsem v klidu… ![]()
Na oběd zbaští tu malou 125g skleničku (+ten sunar kvůli tekutosti), víc nedá.
Papá po 4hodnách. Posledně přibral 424g.
Netuším jak to zvládnu dál. Někdy už šílím. Naučil se kroutit v sedačce a když už nechce papat převrací se na bříško a brečí vzteky. Vždy ho musím při jídle nějakým způsobem zabavit. Třeba mu ukazuju mobil, korálky, hračky, ovladač,…atd.
Dnes večer teda strhl snad světový rekord, protože vypil večeři snad za 3minuty
, dle mého to ale bylo žízní.
U nás papáme takto:
3hod – 165ml
8hod – 165ml
12hod – oběd (160–200ml – podle toho jak vidím jaký má hlad, tolik toho udělám)
16–16:30 – 165ml
19:30 180–200ml
Snídáme brzo, ale nebudu to měnit, protože by pak papání měl posunuté a papal by jen 4× za den. V noci ho nebudím, slyším jak kňourá, tak mu dám.
Dr říkala, nechat ho spát jak dlouho chce on. Párkrát jsem ho nechala spát-přešla jsem kňourání a pak ráno už ani papat nechtěl. Člověk by řekl, že bude za celou noc hladný, -přiběhne s dvoujnásobnou dávkou mléčka a on nic nechce…
Navíc po součtu ml za celý den spapal MÍŇ
..tak jsem najela zpět na ověřený řežim.
Někdy má dny kdy papá hodně a to jsem nejšťasnější mamka na světě. Jenže za pár dnů totální obrat. Dr.říkala, že to může být i tím zoubkem…jenže za tu dobu, už by měl pusu plnou zubů.
Papá naprosto nestabilně. Vím, že každý den nemusí spapat stejně, to je mně jasné, ale když to trvá dlouho a ještě při tom dělá caviky.....
Už mu nedávám dřív, než si sám řekne. Někdy díky tomu máme časový skluz. No ale hlavně, že mu pak šmakuje.
Nechcu to zakřiknout, ale už papá líp. Jen netuším, jak dlouho bude pít s flašky ![]()
Dr.říkala, že tam měli holčičku, která do roka nic jiného než flašku nechtěla.
Je to zvláštní, dřív mu lžička nevadila a celou skleničku spapal bez problému.
Zkoušela jsem i vyměnit lžičky-nepomohlo. Nakoupila jsem příkrmy od různých značek, vařila mu papání-nepomohlo. Tak fakt nevím … ![]()
Jinak je Matyášek zlatý. Brebentí a výská, piští o 106. Je bystrý, mrštný a vnímavý. A hlavně je zdravý.
Maminky, pokud bude mít nějakou radu, sem s ní, budu moc vděčná.
Děkuji, Ája
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, neocitla jsem se sice ve stejné situaci, ale jednu dobu nám Eli přestala večer chtít kaši (respektive mlíko s kaší, děláme jí ho do flašky, protože je tak utahaná, že to do ní lžičkou prostě nenacpu) a řvala jak tur. Zkoušeli jsme jiné značky, dávat kaši dříve, dátmísto toho mlíko, dát lžičkou, nedávat vůbec… Nic nezabralo, za 3 dny vylez zub a bylo po problému. Nemůže to být třeba tímto? Že má citlivější dásničky a lžička ho prostě „bolí“?
Ještě mne napadlo, jakou používáte lžičku? Z obyčejné plastové malá nadšená zrovna nebyla, krmení trvalo hodinu a snědla minimum. Tak jsme pořídili na zkoušku jednu silikonovou a už bych ji za nic nevyměnila, je ohebná, měkká, malá si ji požužlá celou a pomalu si zvyká na lžičky všeho druhu.
No ať je to co je to, snad to brzy přejde
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj syn miloval KRMITKO On u jidla vzdycky delal hrozne divadlo, fakt bylo nejlepsi, kdyz se mohl krmit sam. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, je to tím, že si zvykl na to mléko do flašky. musí dostat hlad, aby chtělp papat lžičkou. takže ráno bych nedávala flašku a nechala ho vyhládnout, pak bude papat. smižovat dávku mléka do flašky a přidávat tuhou stravu.
- Citovat
- Upravit
Kajuli píše:
Ahoj, neocitla jsem se sice ve stejné situaci, ale jednu dobu nám Eli přestala večer chtít kaši (respektive mlíko s kaší, děláme jí ho do flašky, protože je tak utahaná, že to do ní lžičkou prostě nenacpu) a řvala jak tur. Zkoušeli jsme jiné značky, dávat kaši dříve, dátmísto toho mlíko, dát lžičkou, nedávat vůbec… Nic nezabralo, za 3 dny vylez zub a bylo po problému. Nemůže to být třeba tímto? Že má citlivější dásničky a lžička ho prostě „bolí“?
Ještě mne napadlo, jakou používáte lžičku? Z obyčejné plastové malá nadšená zrovna nebyla, krmení trvalo hodinu a snědla minimum. Tak jsme pořídili na zkoušku jednu silikonovou a už bych ji za nic nevyměnila, je ohebná, měkká, malá si ji požužlá celou a pomalu si zvyká na lžičky všeho druhu.No ať je to co je to, snad to brzy přejde![]()
Ahoj Kajuli,
zoubek skutečně leze, ale to odmítání jídla trvá už skoro 2měsíce. Nevím si rady. Tu silikonovou lžičku vyzkouším. Děkuju za nápad. Máš na mysli nějakou konkrétní značku? Jinak jsem zkoušela umělohmotnou vyměnit za kovovou… a nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zanet píše:
Muj syn miloval KRMITKO On u jidla vzdycky delal hrozne divadlo, fakt bylo nejlepsi, kdyz se mohl krmit sam.
Ahoj Zanet,
týjó tak o krmítku slyším prvně, myslíš, že se dá koupit běžně? Děkuju za typ!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vim, ze to neni moc vychovne a sijeme si na sebe bic, ale u nas jedine co zabira je, ze papa u televize-Teletubbies. Vazne nechce jist ani u jine pohadky. ![]()
Do 9.mesice mi cokoliv ze lzicky vyplivoval, nesnedl vubec nic, takze jsme byla vdecna i za tohle. Ted uz ji normalne 4× denne prikrm. ![]()
- Citovat
- Upravit
Lenkaamimi píše:
ahoj, je to tím, že si zvykl na to mléko do flašky. musí dostat hlad, aby chtělp papat lžičkou. takže ráno bych nedávala flašku a nechala ho vyhládnout, pak bude papat. smižovat dávku mléka do flašky a přidávat tuhou stravu.
Ahoj Leni,
taky mě tu už napadlo-nechat ho vyhladovět. Dokonce jsem to už i zkoušela. A dopadlo to tak, že si vzal 3-4lžičky, pak „semknul“ rtíky a bylo po jídle. Načež nastal šílený řev a já jsem to nevydržela a flašku mu dala. Asi máš pravdu, jenže se taky bojím, aby pak vůbec něco zbaštil..... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Scarlett2011 píše:
Vim, ze to neni moc vychovne a sijeme si na sebe bic, ale u nas jedine co zabira je, ze papa u televize-Teletubbies. Vazne nechce jist ani u jine pohadky.
Do 9.mesice mi cokoliv ze lzicky vyplivoval, nesnedl vubec nic, takze jsme byla vdecna i za tohle. Ted uz ji normalne 4× denne prikrm.
Ahoj Scarlett,
no tak to je mazec! Promiň, ale musela jsem se i smát jak jsou ty děti vychytralé a moc dobře ví jak na nás, že? ![]()
Já zas malému musím ukazovat technické věci…nyní je u nás aktuální foťák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Scarlett2011 píše:
Vim, ze to neni moc vychovne a sijeme si na sebe bic, ale u nas jedine co zabira je, ze papa u televize-Teletubbies. Vazne nechce jist ani u jine pohadky.
Do 9.mesice mi cokoliv ze lzicky vyplivoval, nesnedl vubec nic, takze jsme byla vdecna i za tohle. Ted uz ji normalne 4× denne prikrm.
U nas zabraly reklamy
kdyz mi dela voloviny a nechce jist,pustim tv a dlabe o 106 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
palapa píše:Scarlett2011 píše:U nas zabraly reklamy
Do 9.mesice mi cokoliv ze lzicky vyplivoval, nesnedl vubec nic, takze jsme byla vdecna i za tohle. Ted uz ji normalne 4× denne prikrm.kdyz mi dela voloviny a nechce jist,pustim tv a dlabe o 106
Jenze vis jak to je otravny, divat se porad dokola na 5 dilu teletubbies?
- Citovat
- Upravit
Já radím trpělivost. Malý mi nechtěl jíst příkrmy do 9 měsíců. Někdy snědl pár lžiček, ale často neotevřel pusu vůbec. V těch 9 měsících snědl tak 70-100 g a za měsíc se rozjedl, že jsem se nestačila divit. Když jíst nechtěl, nenakojila jsem ho hned, aby si to nespojil, že pokud nesní, dostane mléko, ale nejdřív po půlhodině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Herminka píše:
Já radím trpělivost. Malý mi nechtěl jíst příkrmy do 9 měsíců. Někdy snědl pár lžiček, ale často neotevřel pusu vůbec. V těch 9 měsících snědl tak 70-100 g a za měsíc se rozjedl, že jsem se nestačila divit. Když jíst nechtěl, nenakojila jsem ho hned, aby si to nespojil, že pokud nesní, dostane mléko, ale nejdřív po půlhodině.
Herminko, děkuju za dobrou zprávu!
A malý je šikulka, jen tak dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajulko, díky. Teď už se tomu směju, ale bylo to už kolikrát psycho, když ani skoro po 3 měsících tu pusu prostě neotevřel
, děsila jsem se, jak to bude pokračovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit