Jen celozrnné pečivo dětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
238
29.2.12 18:36

Jen celozrnné pečivo dětem

Je tu nějaká maminka, která dává svým dětem jen celozrnné pečivo a žádné bílé? Nemyslím tím tmavé, které je barvené karamelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
29.2.12 18:41

Já nedávám vůbec, celozrnné pečivo se dětem dávat nesmí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.2.12 18:42

A že celozrné pečivo zatěžuje trávicí trakt dětí pro vysoký obsah vlákniny, to víš? No jsem zvědavá, kolik žen žijících zdravě „za každou cenu“ se ozve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
29.2.12 18:42

A proč se nesmí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
29.2.12 18:46

Protože je v něm příliš mnoho vlákniny, kterou dětská střeva neumí zpracovat, může způsobovat průjmy a zrníčka můžou poškodit střeva. Je jasné, že do školy ná sváču už je to asi ok, ale minimálně do 3 let bych ho nedala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
29.2.12 18:48

Teď to zkoumám na netu a někde se píše, že kvůli tomu nadbytku vlákniny by se nemělo dávat až do 10ti let věku 8o To už je teda fakt hodně :think:

Příspěvek upraven 29.02.12 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.2.12 18:50

Dávám občas od tří let. Pravidelně ho dlouho ještě nedám :) jak psaly holky, kvůli vysokému podílu vlákniny. I já s tím mám někdy co dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.2.12 18:57

Já mu dávám jenom celozrnnej rohlík nebo chleba.ALe sní max. půlku rohlíku nebo krajíček chleba za den.A jí to scca od roka a je v pohodě.Doma peču buchty ze špaldové/pohankové/kukuřičné mouky…bílou nepoužívám skoro vůbec…

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
29.2.12 18:58
Gladys píše:
A že celozrné pečivo zatěžuje trávicí trakt dětí pro vysoký obsah vlákniny, to víš? No jsem zvědavá,kolik žen žijících zdravě „za každou cenu“ se ozve…

Nežiju zdravě za každou cenu,ale bílý pečivo mi přestalo chutnat a od tý doby co jím zdravě se taky cítím o 100% líp. ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
29.2.12 19:08
lucineeccka píše:
Gladys píše:
A že celozrné pečivo zatěžuje trávicí trakt dětí pro vysoký obsah vlákniny, to víš? No jsem zvědavá,kolik žen žijících zdravě „za každou cenu“ se ozve…
Nežiju zdravě za každou cenu,ale bílý pečivo mi přestalo chutnat a od tý doby co jím zdravě se taky cítím o 100% líp. ;)

Jenže ono není zdravé všechno pro děti, co je zdravé pro dospělé. A spousta lidí si řekne, celozrnné pečivo je zdravé, dítě má jíst zdravě, ergo dám dítěti celozrnné pečivo. Dítě nedostává jen bílé pečivo, ale celozrnné nepřevažuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
29.2.12 19:14

Já také někde četla, že celozrnné pečivo až nejdříve dětem školního věku, dříve ne. Já ho dětem nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.2.12 19:23
Gladys píše:
lucineeccka píše:
Gladys píše:
Nežiju zdravě za každou cenu,ale bílý pečivo mi přestalo chutnat a od tý doby co jím zdravě se taky cítím o 100% líp. ;)
Jenže ono není zdravé všechno pro děti, co je zdravé pro dospělé. A spousta lidí si řekne, celozrnné pečivo je zdravé, dítě má jíst zdravě, ergo dám dítěti celozrnné pečivo. Dítě nedostává jen bílé pečivo, ale celozrnné nepřevažuje.

Myslíš,že mu půlka rohlíku denně může ublížit? Myslím,že ne.Jinak dostává pečivo z pohanky/jáhlů atd.ale prostě pšeničné se u nás skoro nevedem.Samozřejmě občas koupím bílou bagetku nebo listové těsto,občas mu koupím rohlík,těstoviny jíme tak půl na půl(myslím jako „normální“ bílé X pohankové,…)Ale vyloženě jenom celozrnné to neeee.

• Citovat
  • Upravit
9511
29.2.12 19:26

Jsem zvědavá, jaký „doporučení“ budou na příští rok :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.2.12 19:27
lucineeccka píše:
Já mu dávám jenom celozrnnej rohlík nebo chleba.ALe sní max. půlku rohlíku nebo krajíček chleba za den.A jí to scca od roka a je v pohodě.Doma peču buchty ze špaldové/pohankové/kukuřičné mouky…bílou nepoužívám skoro vůbec…

Chleba (obyč) není tmavé pečivo ;) ten jíst děti mohou. Tedy pokud se pod pojmem „tmavé“ rozumí celozrnné. Tipuju, že ani ty buchty nepečeš z celozrnné mouky, přestože je např. špaldová, páč z celozrnné by ti to moc nekynulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.2.12 19:29
Gina108 píše:
lucineeccka píše:
Já mu dávám jenom celozrnnej rohlík nebo chleba.ALe sní max. půlku rohlíku nebo krajíček chleba za den.A jí to scca od roka a je v pohodě.Doma peču buchty ze špaldové/pohankové/kukuřičné mouky…bílou nepoužívám skoro vůbec…
Chleba (obyč) není tmavé pečivo ;) ten jíst děti mohou. Tedy pokud se pod pojmem „tmavé“ rozumí celozrnné. Tipuju, že ani ty buchty nepečeš z celozrnné mouky, přestože je např. špaldová, páč z celozrnné by ti to moc nekynulo.

:mrgreen: Nejsem debil.Jasně,že vím,že vím,že obyč chleba je z normální mouky,ale Matyas jí ten celozrnnej ;) A stejně tak vím,že z celozrnné to moc nenakyne,ale nepečeme z bílý pšeničný. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko