Do kolika let jste krmili své děti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do kolika let jste krmili své děti?
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, do kolika let jste krmili své ratolesti?
Je to spíše pro ty, kteří už mají odrostlejší děti, ale zajímá mě každá odpověď. Třeba i Ti, kteří děti ještě nemají nebo je mají malé. Do kdy je chtějí krmit.
Já jsem dceru krmila do necelých 3 let, syn už teď začíná jíst sám- 2 a 1/4 roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
dceru jsem krmila do roka, v roce mi vzala lžičku z ruky a už nevrátila
syn netušim, ale doufám že to bude stejně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi je myšleno kdy se dítě samo najedlo? No asi tak kolem 3 1/4 roku to zvládal sám dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Jitko ![]()
Co se dá napíchnout zvládne sám vidličkou, co se nabírá, tak mu někdy naberu a on to jakžtakž dopraví do pusy. Tekutý věci typu přesnídávka a jogurt krmím.
Malýmu je 15m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá se mi po lžičce sápala od té doby, co jsme začali s příkrmy, zezačátku si ji ovšem strkala až do krku, tak jsem jí lžičku zabavila. Teď (7,5 m) má jednu lžičku ona, druhou já a krmíme na střídačku, tak jsem zvědavá, jak dlouho nám to vydrží. Chtěla bych ji kolem toho roka směřovat k samostatnému jezení. Ale když to nepůjde, nebudu to lámat přes koleno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš chlapeček má 15m a krmím ho jen když spěcháme. Bordel mi nevadí, lehce to setřu, takže prostoru k učení má dostatek… Se lžičkou celkem ještě bojuje, ale nají se dosyta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no to jsem skoro v šoku
dcera jí perfektně sama od 14 měsíců, včetně polívek a jogurtů, vidličkou asi od roka a půl
Příspěvek upraven 29.02.12 v 14:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:
Asi je myšleno kdy se dítě samo najedlo? No asi tak kolem 3 1/4 roku to zvládal sám dobře
Ano, i tak se to dá říci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do roka, od té doby se nají sama. Jak je vidět, to je hodně individuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pře druhým rokem jsem přestala krmit,jen polívkou ho ještě občas krmím,ale chce už jí jíst sám,a docela mu to jde.
Mohla jsem s krmením přestat dřív,docela mě to mrzí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 13. měsíců, pak se dcera krmila sama - i polévky, jogurty. Ve školce v necelých 3 letech koukali, jak pěkně sama jí, nají se i příborem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn jí sám od 1,5 roku všechno. Od 12 měsíců trénoval, pořídila jsem z tchiba bryndáky s rukávky a sice se najedl i pes co upadlo na zem, ale prostě už chtěl jíst sám.
Příspěvek upraven 29.02.12 v 15:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzka.mamka píše:
no to jsem skoro v šokudcera jí perfektně sama od 14 měsíců, včetně polívek a jogurtů, vidličkou asi od roka a půlPříspěvek upraven 29.02.12 v 14:48
Zuzko, jak vidím, je to individuální. Zuzka mi skoro odmítala jíst sama, Ondra je naopak akčnější, a jogurty, obědy apod jsem mu začala dávat ještě před 2. rokem samostatně.
Polívky raději ještě krmím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď skoro ve dvou letech je schopná sama sníst cokoliv, buď to jde nabodnout vidličkou nebo nabrat lžičkou a kde technika selhává, to vydlabe rukama- nechávám jí, na kulturní stolování má moře času a hlavně že to zvládá sama, má pak velkou radost. Sestřenice u nás krmila svou dceru, které bylo 6,5let, polehčující okolností je to, že ona je velký nejedlík a sama by nesnědla nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit