Ovoce a ostatní jídlo pro 8,5měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
29.2.12 18:58

Ovoce a ost.jídlo

Ahoj maminy, mám holčičku 8,5 měsíce a chtěla bych se zeptat jaké ovoce jí dávat. Zatím jsem dala banán a jablíčko, ale ráda bych svačinky zpestřila. Třeba domácí zavařeninu meruňky či broskve?
Dále chci začít dávat jako přílohu k obědu těstoviny - dají se zamrazit rozmixované třeba s mrkví?? Zvykla jsem si zamrazit jídlo např. na týden do skleniček a pak už jen vytahuji. Uf.. Moc děkuji za rady a tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2248
29.2.12 19:02

Jak jste na tom s alergiemi v rodině? Broskve a meruňky bývají trošku výraznější a mohou způsobit u citlivějších dětí vyrážku, zkus hrušky (malá se po nich může utlouct) nebo třeba švestky. Těstoviny bych klidně zamrazila, přítel si tak mrazil omáčku s těstovinama, za týden to vytáhl a dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.2.12 19:02

Zavařeninu jako kompot? to je moc sladké… normálně kup jednu broskev a jedno jablko, pokrájej, podus a rozmixuj. Nebo jablko plus hruška atd. Zahustila bych nemléčnou rýžovou kaší nebo kukuřičným škrobem, pokud by bylo potřeba.

Těstoviny se zamrazit dají, ale mi pak nechutnají… Nebo zamrazit jen zeleninu a těstoviny uvařit čerstvé, nebo dej kuskus, ten se ani vařit nemusí pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
29.2.12 19:03

Ahoj, meruňky ani broskve bych se nebála. My dlabeme bez problémů banán, jablko, jahodu, meruňku, broskev - myslim jako přesnídávku. Nejprve samozřejmě vyzkoušet jako všechno ostatní, jestli nebude nějaká alergická reakce, ale my zatím neměli problém s ničím. Je nám taky 8 a půl.A s těmi těstoviny do mrazáku nemám zkušenost, ale proč by to nešlo?Já zamražuju zeleninu nebo maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.2.12 19:10

v té době jedl: jablko, hrušky, švestky, meruňky, broskve, hroznové víno, jahody, banán, mamgo, khaki, meloun.

Těstoviny nemrazím, nechutnají mu.

• Citovat
  • Upravit
6333
29.2.12 19:17

doporučuji tyto stránky. Já u prvního syna docela dost „jela“ podle nich.
http://www.kojeni.net/prikrmy.php (příloha Word - příkrmy postup) je to vše pěkně rozepsané, jaké potraviny od kdy, co ne…atd. třeba ti to trochu pomůže ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
29.2.12 19:19

jinak souhlasím, těstoviny se mrazit dají, ale nejsou pak dobré, taky nám nejely. Já taky mrazila, uvařila jsem třeba 4 porce, jedna se snědla a zbytek šel do kelímků do mrazáku. Mrazila jsem skoro vše (ještě když jsem to mixovala, pak většímu už ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 19:21

Já stejně starému děcku dala i rozvařený červený rybíz. Myslíte že je vhodný? Asi zejména kvůli těm semínkům toho nebudu dávat moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.2.12 19:28
Milu_Stodůlky píše:
Já stejně starému děcku dala i rozvařený červený rybíz. Myslíte že je vhodný? Asi zejména kvůli těm semínkům toho nebudu dávat moc :think:

jsem věděla že jsem něco zapomněla napsat. Rybíz, angrešt a višně taky jedl. Pokud nemělo alergickou reakci, tak bych klidně dávala. A kromě toho rybízu jsem nic nevařila.

• Citovat
  • Upravit
6230
29.2.12 19:39
lucenka píše:
v té době jedl: jablko, hrušky, švestky, meruňky, broskve, hroznové víno, jahody, banán, mamgo, khaki, meloun.Těstoviny nemrazím, nechutnají mu.

Páni - to už jste v 8 měsících měli taky pestrý jídelníček? Tak to asi taky budu muset něco přidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.2.12 19:42
Starrky píše:
lucenka píše:
v té době jedl: jablko, hrušky, švestky, meruňky, broskve, hroznové víno, jahody, banán, mamgo, khaki, meloun.Těstoviny nemrazím, nechutnají mu.
Páni - to už jste v 8 měsících měli taky pestrý jídelníček? Tak to asi taky budu muset něco přidat.

my začínali ovocem v ukončeném 5. měsíci. Takže jsme s tím asi byli dost napřed.

• Citovat
  • Upravit
461
29.2.12 19:48

Bohužel v tomto období žádné čerstvé ovoce není :( a kupovat v této době meruňky či broskve z HM se mi teda nechce neboť ta chuť nebude stát za nic. Takže tedy vyzkouším ovoce z domácích kompotů.
Ještě jedna otázka ohledně těstovin - vařit je s různou zeleninou nebo třeba se smetanou či jinak připravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
29.2.12 20:18
Edit1 píše:
Bohužel v tomto období žádné čerstvé ovoce není :( a kupovat v této době meruňky či broskve z HM se mi teda nechce neboť ta chuť nebude stát za nic. Takže tedy vyzkouším ovoce z domácích kompotů.
Ještě jedna otázka ohledně těstovin - vařit je s různou zeleninou nebo třeba se smetanou či jinak připravit?

Smetanu bych nedávala. Smíchala bych je s masem a zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.2.12 20:23

těstoviny jsem nakrájela na kousky a polila „omáčkou“ z masa a zeleniny - rozmixované s větším množstvím vody a trochou smetany/mléka. Mléko se na vaření může od ukončeného 8. měsíce, takže na té smetaně snad taky není nic špatného.

• Citovat
  • Upravit
6594
29.12.21 07:04

Holky, můžu dát 8,5m hroznové víno? Zatím má vyzkoušený banán, jablko, hrušku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat