Zlobení u jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zlobení u jídla
Ahojky maminky! Chtěla jsem se podělit o jednu starost. Má skoro 14.měsíční dcera začala asi před 14 dny zlobit u jídla ( dosud vše snědla bez reptání
).Nyní vyžaduje u každého jídla nějakou hračku - buď staví kostky anebo si prohlíží knížky - vše ve stoličce s pultíkem. Když nic nedostane - ukazuje prstíkem a hračku jí musím dát - jinak prostě jíst nezačne
. Přes den to docela jde, ale večer je to už fakt únavné. Máte také takový problém. Popřípadě, jestli není na čase změnit večeři - zatím má jen kaše - různé druhy.
Děkuji moc za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj máme úplně to samé… Prcek má 17 měsíců a hračky máme u jídla pořád. nám pomohlo to, že mu šoupnu do ruky lžičku a pomáhám mu baštit. Pak si na hračky ani nevzpomene. Zkus to, třeba vám to také pomůže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
weendulka píše:
Ahoj máme úplně to samé… Prcek má 17 měsíců a hračky máme u jídla pořád. nám pomohlo to, že mu šoupnu do ruky lžičku a pomáhám mu baštit. Pak si na hračky ani nevzpomene. Zkus to, třeba vám to také pomůže
Ahoj, tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama. S tou lžičkou to zkusím - každý dobrý nápad se vítá. Kor, když večer hračky dochází - dokáže totiž klidně 10 hraček odmítnout, než si vybere tu správnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to vybírání hraček je jak u nás… Už mi pomalu docházela trpělivost, tak jsem mu jednou šoupla lžičku. Samo, že to nezabere na celý krmení ale ten největší hlad se nají ´sám´ a pak už ho dokrmím a to mu stačí už jen jedna hračka a nebo lžička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to ti papá už sám? To já jsem ještě nezkoušela, aby se krmila sama - to mi přijde brzo.....jasně, že lžičku v ruce drží, ale aby sama jedla?
Oběd a svačina ještě ujde - to si vystačí se 2 hračkami, ale ta večeře je někdy fakt děsná
. Když vytáhneš skoro 20 hraček a ona ti všechny odmítne…ale nejhorší je, když začne brečet ještě před jídlem - to je potom záhul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě ne, musím mu pomáhat nabírat ale do pusy se trefí. Dopolední sváča taky jde, to mu nakrájím chlebík na kostičky a k tomu do misky jablíčko a to baští a na hračky si ani nevzpomene. Ale zbytek dne je kolikrát boj…
Mám doma to samé v bledě modrém, vyskládám skoro všechna hračky a ani jednu nechce a pak mu dám vařečku a misku a je klid…
No Petřík občas brečí už když mu ohřívám jídlo a nebo ho chystám a to jak píšeš je záhul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo - s těma dětmaje to kříž
. Je ale zajímavé, že mi takhle začala zlobit z ničeho nic…jinak je moc hodná
. To já raději zkoušet nabírat na lžičku nebudu - sice se s prázdnou trefit umí, ale potom to uklízení
. Jinak teď už máme po obídku - trvalo to asi 15 minut - zkusila jsem dát lžičku a docela to zabralo
. Jo, obídky jsou celkem v pohodě, protože podle mě má hlad - snídá totiž kolem půl deváté a to jen 210UM a potom sní tak myx. plátek tvrdého sýra, sváča také ujde - to má ovoce ( skleničku ) anebo jogurt. Jen přemýšlím o té večeři, jestli jí nezměnit
. Doposud jen kašičky, ale co dát, aby vydržela přes celou noc? jen podotýkám, že jí pouze kupované jídlo - jednou jsem jí dala dělané a to byl tedy děs
. Snědla tak 5 lžiček a hrozný řev - a to jsem jí udělala bramborovou kaši s kuřátkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj a taky se s dětmi nenudíme
Tak to malej zvládá docela dobře ale taky to je uklízení a pak kolikrát rovnou převlíknout do čistého
Ze začátku jsem to dělala tak, že jsem mu dala talířek na jeho pultík, dala mu druhou lžičku a nechala ho v tom patlat a současně ho krmila. Uklízení je po tom hodně ale to si nevzpomněl na žádné hračky ![]()
Petřík taky jedl jen kupované jídlo, a pak jsem mu začala vařit. Nejprv jsem to míchala jedna ku jedné a pak ubírala skleničku a přidávala domácí. Teď baští kupovaní jen když nestíhám uvařit.
No a k večeři má buď kaši a nebo mu něco uklohním. A taky nevydrží celou noc, ale myslím že si na to zvykl a odnaučit ho to bude boj… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelce neporadím, nicméně ji mohu ujistit, že za 5 let už hračky při jídle vyžadovat nebude. Ale je možné, že za 15 let si bude chtít u jídla číst. ![]()
Příspěvek upraven 05.03.12 v 13:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha - tak to jsem asi na Vandíka šla moc zhurta
. Já jsem jí rovnou udělala tu kaši s kuřátkem - nenapadlo mě, abych jí to míchala jedna ku jedné…
. Ale zanedlouho to asi budu muset začít dělat anebo se naučí jíst naše. Ale je zajímavé, že když s manželem jíme potom, tak nám samozřejmě ujídá
. Ale nějak si nedovedu představit, že bych jí to dala jako její jídlo - i když možná to, co vezme do ruky, tak by snědla..
.
Jinak po kaši mi vydrží spát celou noc - usíná kolem deváté a vstává někdy v osm, ale už se stalo, že i v devět
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petto - některým dětem nevadí přestum z kupovaného jídla na domácí. Petříkovi to taky trošku dělalo problém. Ale zvykl si. Jo to Petřík nám taky ujídal z talíře a co si budem povídat ujídá dodnes
Může být zrovna po jídle ale jakmile vidí, že někdo jí, tak už stojí u něj a škemrá dokud nedostane a pokud mu zachutná tak se nabaští znova ![]()
Tak to ti závidím že ti spinká celou noc. To náš čertík chodí spát kolem sedmé a vstává kolem šesté a když má svůj den tak v sedm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Weendulka - jj - souhlasím s tebou, zkusíme to pozvolna a uvidíme- ale myslím, že si také zvykne - sice nevidím v tom kupovaném tak velký rozdíl, ale je fakt, že jsou dost kořeněné ( bylinky ) a to v domácím jídle chybí. Sice v podstatě domácí jídlo papá - jak píšeš - ujídá z talíře a v podstatě jí 2× - to samé u nás
.
Vandina byla vždy moc hodné miminko - v podstatě od narození krásně spinká - vyjímku však tvoří růst zoubků - to vstávám třeba 10× za noc
, ale doufám, že rychle vyrostou a já si trošku pospím. Zatím to je tak, že 3 dny spím a pak se klube další…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, synovi je 15 měsíců, při jídle sedí ve dřevěné židličce s pultíkem a občas mívá období, že se v té židličce otočí nebo blbne, hračky naštěstí nechce. Většinou se otočí, aby viděl z okna ven, takže zařazují roletu a když se otáčí i pak, řeknu mu, už nechceš jíst? Tak jo, tak já to odnesu a vstávám a odcházím a jak rychle se pak otočí a baští. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alifie píše:
Zakladatelce neporadím, nicméně ji mohu ujistit, že za 5 let už hračky při jídle vyžadovat nebude. Ale je možné, že za 15 let si bude chtít u jídla číst.Příspěvek upraven 05.03.12 v 13:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petto- taky jsem v tom neviděla rozdíl. Ale začala jsem používat různé bylinky a jak mu šmakovalo ![]()
Petřík byl taky hodné miminko, jako novorozenec se budil dvakrát za noc na kojení. od třech měsíců spal celou noc. Ale od půl roka se to zadrhlo. Od té doby vstává jednou za noc na jídlo… Ale musím přiznat, že má i světlé chvilky a prospí celou noc, jako například dnes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit