Zlobení u jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Weendulka - jj - máš pravdu včera jsem vařila těstoviny s bylinkovým máslem a zeleninou a jak jí šmakovalo
. Je pravdou, že i mě bylinková jídla moc chutnají - tak není čemu se divit - je to přece moje dcera
.
To mě takéVandina spinkala - sice tak až od 5.měsíce, ale já jsem jí přesto 1× za noc budila na jídlo - přes den mi totiž vůbec nepila mléko
- tak, aby měla alespoň jednu dávku. No a pak se zhruba od 10.měsíce na jídlo začala budit sama a skončilo to týden po 1. roce. Nyní vypije lahev Sunaru ke snídani.
Tak blahopřeji ke krásné noci
.To já na dnešek vstávala asi 5× - takžeopět nějaký zoubek
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janik 123 - tak děkuji za radu
, ale to by bohužel u nás nefungovalo, protože od narození mám nejdlíka - takže, když nedostane najíst, tak pro ni to rozhodně není žádné neštěstí. To okno by mi nevadilo - myslím, že by zabralo, ale bohužel stolička je malá a z ní nevidí
. Jinak pohled z okna miluje - bydlíme na " návsi", tak tam je docela ruch a tak bych se mohla zbavit hraček - škoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi něco připomíná
,naše malá 13m od jisté doby si taky musí u jídla hrát,ale občas je u jídla,hlavně když má spát dost mrzutá,takže vždy se snažím jí dát najíst s předstihem,protože pak je to přesně tak že nechce a zahazuje všechny hračky a někdy si jí musím vzít na klín před televizi,a to ještě pár lžiček dá.Kolikrát je kolem židličky takový ,,bordel z hraček,,
ale hlavně že malá snědla oběd,večeři:-) hračky uklidím,holt každý den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani191 - jj - přesně tak to u nás vypadá
. Jediné štěstí je, že hračky nehází na zem - ale já je postupně odkládám na stůl…no a pak je mytí a úklid - bohužel hračky nezůstávají čisté
. Ale otázkou je - kdy už to konečně přejde?????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petto píše:
Ani191 - jj - přesně tak to u nás vypadá. Jediné štěstí je, že hračky nehází na zem - ale já je postupně odkládám na stůl…no a pak je mytí a úklid - bohužel hračky nezůstávají čisté
. Ale otázkou je - kdy už to konečně přejde?????
Tak u nás jsou hračky čisté,protože jsem teda ještě nezavedla druhou lžičku,a talířek s jídlem mám dostatečně z dosahu:-) a když jdu se lžičkou do pusy,tak to jsou manévry jak kdybych byla nějaký školený letec,a šup do ,,hangáru,,
semtam mě ale sejme rukou,a pak se tomu strašně směje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani191 - jj - to je také tak u nás a ještě zabírá, když jí vypravuji říkanky anebo zpívám písničky…ale vzhledem k tomu, že jsem momentálně nastydlá, tak je to hrůza
, ale malé se to o to víc líbí a pěkně otevírá pusinku. Jak jsi psala s tím klínem a před televizi, tak to máme tak jednou za měsíc - to dá ještě těch pár lžiček, ale pak už nic…ale to musíme vydržet - kor když máme nejdlíky - jestli jsem to správně pochopila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petto píše:
Ani191 - jj - to je také tak u nás a ještě zabírá, když jí vypravuji říkanky anebo zpívám písničky…ale vzhledem k tomu, že jsem momentálně nastydlá, tak je to hrůza, ale malé se to o to víc líbí a pěkně otevírá pusinku. Jak jsi psala s tím klínem a před televizi, tak to máme tak jednou za měsíc - to dá ještě těch pár lžiček, ale pak už nic…ale to musíme vydržet - kor když máme nejdlíky - jestli jsem to správně pochopila
Tak to já zpívám spíš broukám,když uspávám,a někdy to ani není třeba,zvlášť teď když se přes den hodně unaví.No a jedlíci nebo ne,od začátku příkrmů jí doma vařím,chtěla jsem začít sklenkama,ale to jí nešlo,je domácí ,,stravařka,, jako její táta
jinak má 12kg a 80cm,ale každý den vymýšlet co udělat dobrého,už jsem si zavedla i takový sešit,kde mám pro ní recepty,aby to měla různorodé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé - tak to bys mi mohla doporučit pár receptů
. To u nás máme skleničky - sice nenáročné, ale už by to chtělo změnu - pro dětičky starší jednoho roku nemají až zas tak velký výběr
. A to máš holčičku pěknou - to ta má váží jen 9,5kg a měří 81cm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petto-no já teď vařím spíš stejně tak nějak od oka,co má nejraději,rajskou,špenát s vajíčkem a b.kaši,nebo brokolici,dětskou svíčkovou,koprovku,mrkvovou polívku,dětskou bramboračku bez hub,dříve když jsem začínala s příkrmy,tak jsem si něco našla na kojení.net, tam byla ta svíčková,koprovka ale jinak jsem si hlavně našla na netu co je ve sklenkách a to stejný jsem občas udělala i já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani191 - děkuji za tipy - určitě vyzkouším
. Je už na čase ušetřit nějakou tu korunu - přece jenom ty větší příkrmy už něco stojí…uvidíme, vyzkoušíme a dám vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petto píše:
Ani191 - děkuji za tipy - určitě vyzkouším. Je už na čase ušetřit nějakou tu korunu - přece jenom ty větší příkrmy už něco stojí…uvidíme, vyzkoušíme a dám vědět
nemáš zač:-) snad se i ušetří,já to spíš brala tak,že to domácí jí chutnalo více,teď občas koupím nějakou skleničku do zásoby,když nestihnu uvařit,ale to si dá stejně jen trochu a pak nechce,je fajn,že už jí pomaličku s námi.Těžký je,že nám teď rostou zase další zoubky,a s jídlem to pěkně fláká,vždycky tak trochu něčeho a tak furt vymýšlím co by si dala,dnes měla mlíčko,pak trochu chleba s žervé,polívky 2lžičky,jogurtu 2lžičky,jogurtu s banánem a sušenkou 4 lžičky a nakonec vypila před spaním 180mlíčka,to by jí šlo,no aspoň zase něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani191 - tak jsme něco s kamarádkou vyzkoušely a nic
. Sama byla překvapená, že opravdu mám nejedlíka
. No nevadí - dáváme příkrmy kupované a sem tam něco šoupneme a ona si zvykne - dokonce už i ochutnala šunku
. Tak to necháme být a až bude připravená na opravdové domácí jídlo, tak ho papat bude…
Jinak u nás jsou zoubky na denním pořádku - už jich máme osm a další 4 se klubou
. S jídlem problémy nemáme, ale zato se noci nevyspím
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petto píše:
Ani191 - tak jsme něco s kamarádkou vyzkoušely a nic. Sama byla překvapená, že opravdu mám nejedlíka
. No nevadí - dáváme příkrmy kupované a sem tam něco šoupneme a ona si zvykne - dokonce už i ochutnala šunku
. Tak to necháme být a až bude připravená na opravdové domácí jídlo, tak ho papat bude…
Jinak u nás jsou zoubky na denním pořádku - už jich máme osm a další 4 se klubou. S jídlem problémy nemáme, ale zato se noci nevyspím
.
U nás je to v noci střídavo oblačno,někdy spinká celou noc,někdy se furt budí,tak či tak si dělám na noc 2 dávky mlíčka,kdyby náhodou,ať to tu ve 2ráno nemusím měřit:-)Jinak kdyby mi malá chtěla jíst jen skleničky,tak jí je kupuju taky,tak jako kupuji stále Bebu.Jinak šunku jsem dala malé taky ochutnat(sama to jím jen občas kvůli rychlosolím),ale nedávám jí to ani do jídla,ani na chleba,to radši v jídle krůtí maso a na pečivo když tak dobrý plátkový sýr.Ale jak říkám,teď nám tam jdou zase ty zoubky,tak jsem stejně ráda,že do ní dostanu vůbec něco i na svačinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
prosím o radu, jak motivovat, jak vysvětlit, jak… nevím, aby jedla v klidu 4 letá. Tu 2,5 letou ještě beru, ale 4 letá je děs. Ona jí, dobře jí, sní prakticky cokliv, ale… to jsou blbostí a jiný zájmy a to jí bolí a to ji svědí… Snažím se po dobrém, různě se domluvit, ale když ji už hodinu pobízím, ať jí, tak mi už pracují nervy. Vím nebo spíš doufám, že ve školce to bude dobré. Jestli ne, tak ty učitelky trefí šlak.
Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 napobízím. Prostě ho upozorním, že se jí a dokud jím já, může jíst on, pokud to nesní, tak bude mít hlad a další jídlo je v… Nenapomínám ho dokola, protože pak to je jen horší. Celkem to funguje.
A potěším tě, ve školce jí celkem slušně. Ale je v partě nejmenších kluků, tak s nimi u stolečku většinou jí učitelka, tak to jde.
- Citovat
- Upravit