Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, právě se mi pod ruku dostal tento dokument. Nebo tady. Je to hlavně o tom, jak se reklama zaměřuje na děti a jak moc je ovlivňuje ![]()
Tušila jsem problém, nerada dětem pouštím Animáčka, kde u každé reklamy slyším „to potřebuju“ nebo „to musíme koupit Máje“
I přes to mě tenhle dokument pěkně prašil. Díky za něj.
Snad bude zajímavý i pro vás.
@Ywett až budu mít čas tak se na dokument podívám… ale hrozně se mi líbil nápad kamarádky, která dětem řekla, že reklamy jsou jen na ty hračky, které nejsou pěkné a nikdo je nekupuje, takže pak slyší při Animáčku dceru jak říká: Tohle je blbost a tohle je taky blbost! ![]()
Fakt super díky za odkaz. Napíšu názor až to zkouknu celé. Ale myslím ale že se to ale netýká jen dětí. My dospělí jsme úplně stejný ![]()
Promiň… ale to jsi opravdu objevila ameriku…na tohle dokument nepotřebuju..stačí se rozhlídnout kolem sebe..
Je to dlouhé, uznávám, ale z mého pohledu to stojí za to. Hlavně prostřední pasáž o tom, že násilí je vlastně zábava ![]()
@Xhnip Dobrý nápad. To bych taky mohla zkusit
I když léto je před námi a na televizi bude mnohem míň času ![]()
@Tuco píše:
Promiň… ale to jsi opravdu objevila ameriku…na tohle dokument nepotřebuju..stačí se rozhlídnout kolem sebe..
To máš pravdu, není to žádná novinka, ale čím víc informací, tím líp, ne?
KOuknu na dokument později, ale komerční dítě nemám
On bere reklamy asi po svém. NIKDY neřekl že by chtěl něco z reklamy
Není nějak nemocný? ![]()
@Xhnip píše:
@Ywett až budu mít čas tak se na dokument podívám… ale hrozně se mi líbil nápad kamarádky, která dětem řekla, že reklamy jsou jen na ty hračky, které nejsou pěkné a nikdo je nekupuje, takže pak slyší při Animáčku dceru jak říká: Tohle je blbost a tohle je taky blbost!
Dělala jsem to samé u syna.Fungovalo to bohužel jen do té doby, než nastoupil do školky a kamarádi tam nosoli ty super hračky z reklam atd. ![]()
U nás se tv pouští naprosto cíleně, pohádky máme nahrané na disku, pokud na něco koukáme, tak podle programu, před začátkem pořadu je vypnutý zvuk, který se zapíná a když pořad doopravdy začne, v přestávkách reklamy vypínáme zvuk…
Já osobně momentálně naprosto netuším, jaké reklamy „letí“ v tv. A asi si hodně rozmyslím, než dětem pustím byť jen dětský pořad bez dozoru ![]()
@Gladys tak čt je docela vpohodě, spíš ty komerční- jako Barrandov a animáček atd.
Já už normálně u tv nadávám
- to jsou kraviny, to je hloupá reklama atd… Tak děti mě kopírují.. Dcera sama říká, to je hloupá reklama, vid? Ale taky to dokáže zdůvodnit
U nás rozdávaj letáky už ve školce a pod. Synovi jsem vysvětlila, že reklamy jsou triky, jak lidi nalákat, aby kupovali zbytečné věci a hotovo. Nikdy nepřišel, že by něco z reklamy chtěl. A když o tom mluvili ve školce, učitelka vysvětlila dost podobně jako já a je po problému. ![]()
@byron nám tady zrovna čt nejde, máme jen přenosnou anténu, takže chytáme novu, prima cool, barrandov tuším též, ale já přes den pouštím fakt jen ty pohádky z disku a tv jako taková se zapíná v 18:30 na simpsony.
Jednou jsem synovi pustila nějakou animovanou „moderní“ pohádku tuším na barrandově a sám řekl, že je to ošklivý (měl pravdu, kam se hrabou na Krtka a Vochomůrku
)
Jeden čas jsme tv neměli vůbec a bylo nám blaze ![]()
Je to vymílání mozků, takže mi pouštíme většinu animovaných na disku, navíc některé ty pohádky v animáčku jsou tedy dost ujeté.
Mě třeba reklama neovlivňuje vůbec, je mi to šumák, občas se musím chechtat jak je blbá, ale jinak vstávám od televize, jdu se vyčůrat, dělat něco jiného.
Trochu se toho do budoucna bojím, ono držet od toho dítě celé dětství asi nejde ![]()
..tak nejlepší obrana je asi nemít televizi..já nemám televizi (tv mám jen kvůli pouštění dvd -nemám programy)už asi čtyři roky a vůbec mi nechybí..stejně tam dávali prd a pochybuju, že se to za tu dobu změnilo k lepšímu…pohádky pouštím z dvd, sobě film taktéž nebo na pc..stejně mám radši filmy v originále než s dabingem..takže pro nás opravdu žádná ztráta..pochybuju, že si v budoucnu programy opět zřídím…ale je to stejně jen obrana částečná. Když malýmu pustim shreka a pak se na nás shrek culí v každym krámu z pitíček, časopisů pro děti a pamlsků..oni ví jak na to..s tím moc bojovat nejde..jde to jen omezit…
I z toho důvodu televizi prostě nemáme (a nejsme socky ani divní alternativci, akorát trávíme radši více času spolu a venku než civěním na televizi), reklamy mne vytáčí a vadí mi. Když se chci na něco podívat, mám počítač.