Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, takový hloupý dotaz.. Jsem 23+2 tt a malá už krásně kope. Když ležíme, tak s partnerem pozorujeme ty její kopance
a najednou přišel dotaz „jaké to je? Ten pocit?“
je to prostě neuvěřitelné
a přemýšlím nad tím už chvíli, jak bych to popsala, ale nevím. Jak by jste popsaly vy, komukoliv ty kopance? ![]()
No to nevím, já to všem popisovala jako když se ti hýbou střeva ![]()
Přesně včera se mě na to ptal partner taky. Jsem dnes 23+0
já ho šťouchala do břicha s tím, ať si to představí zevnitř ![]()
Zvláštní
později bolestivé
občas jsem to přirovnávána k vetřelci ![]()
Jako kdyz si do bricha zavres stene a to se tam prevaluje. Proste divny a celkem neprijemny ![]()
@Mmjelito twl.. kor pokud se protahuje, tak je to hrozně nepříjemné, bolestivé
úplně nějaký super pocit z toho nemám, když se kolikrát nemůžu nadechnout ![]()
Mně to hrozně připomínalo tiky ve svalech, jenom byly v břiše. A když se malá protahovala, vždycky jsem si vzpomněla na scénu z Mumie, kde tomu chlápkovi pod kůží lezou skarabové
.
Prostě kopnutí takto ze začátku. Takové jemné. Později dost nepříjemný vetřelec. Oni ty pohyby ke konci i dost bolí. Jako pocit v tím smyslu, že je v tom břiše živé dítko je krásný, ale ty pohyby ke konci jsou nic moc. Ale v těchto týdnech je to fajn.
Předtím to bylo, jak když praskají bublinky. Ted končím 20tt a je to takové štouchání zevnitř.
Ze začátku jako prdy, pak jako když se ti snaží vetřelec dostat z břicha ven ![]()
Ahoj jsem na konci 17 tt, cítím takové tlaky v podbřišku, jako kdyby se mi tam něco chvelo, častěji chodím na záchod. Myslíte si že to může být pohymi plodu?
@Jana.49 píše:
Ahoj jsem na konci 17 tt, cítím takové tlaky v podbřišku, jako kdyby se mi tam něco chvelo, častěji chodím na záchod. Myslíte si že to může být pohymi plodu?
Ano
Bylo to opravdu takové zvláštní.
Moc jsem se na to těšila. Ale mé dítko byl takový lenoch už, když si hověl v bříšku, tak jsem si zase tak velké kopance neužila, no… ![]()