Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla vidět srdeční akci až v 9tt. Ale doktorka celou dobu komentovala, že se ani dříve dívat nebude, že je to zbytečné. ![]()
5+4 tt
Ale já byla na IVF, takže jsem přesně věděla ovulaci, transfer atd
A kdy jsi měla ovulaci víš? jako že jsi jí měla potvrzenou utz, měříš bt, nebo aspoň dle ovulačního testu?
prodělala jsem si 3× zamlklé těhotenství, 2× jsem při kontrole kolem 6+2 měla jen gestační a žloutkouvý váček bez embryonálního polu, následně kontrola za týden až 10 dní, kdy se sice pak objevil embryonální pol, ale stále bez srdeční akce a vždy to skončilo revizí. 1× jsem v 6+2 měla srdeční akci a embryo 8mm, nicméně bohužel další týden zase těhotenství zamlklo.
ovulaci si sleduji měřením BT a ovulačními testy, tzn plus mínus den mi to odpovídalo MS a tak jsem vždy věděla, že těhotenství nemůže být mladší a nález bez srdíčka je špatně.
ale pokud nevíš, kdy jsi měla ovulaci, mohla být později, může se tak jednat o mladší těhotenství, které neodpovídá dle MS, neházela bych flintu do žita a uvidíš na další kontrole, jestli bude nějaký progres, držím palce
6+3 a bylo vidět. Taky v tomhle týdnu je rozdíl každý den. Většinou do konce 7 týdne tzn. 7+0 srdíčko je. Takže máš ještě pár dnů čas. Příští týden rozhodne. Držím palce
Je brzy. Moje doktorka z tohoto důvodu zve poprvé až tak 8. až 9. týden těhotenství. Zbytečné stresy tohle. Nenech se natlačit do ukvapené revize. Hodně štěstí.
No podle me jsi presne na hrane, kdy uz videt bude nebo jeste ne, jestli jsi mela normalni cyklus..
@tevl srdecni akce musela byt samozrejme videt driv..
Nelezte k doktorum pred 9tt,
nelezte k doktorum pred 9tt,
nelezte k doktorum pred 9tt.
Je brzo!!
@Lucie_Sx píše:
Nelezte k doktorum pred 9tt,
nelezte k doktorum pred 9tt.Je brzo!!
@tevl srdecni akce musela byt samozrejme videt driv..
No a pak čteš příběhy, jak už měla žena jít na zákrok a najednou tam srdeční akce už byla. Na co tak pospíchat, že chtějí o případné revizi rozhodnout už 7+2? To já třeba ještě ani nebyla na první kontrole.
@mamadvou píše:
No a pak čteš příběhy, jak už měla žena jít na zákrok a najednou tam srdeční akce už byla. Na co tak pospíchat, že chtějí o případné revizi rozhodnout už 7+2? To já třeba ještě ani nebyla na první kontrole.
Presne tak. S revizi bych sakra pockala. No tak by se potrat pripadne rozjel samovolne, a co.
Já měla
6+5. Určitě vydrž, držím palce, aby všechno dobře dopadlo! ![]()
Nevím proč to vlastně píšu. Nejspíš abych uklidnila a možná se z toho aspoň vypsala. Dneska kontrola u Dr. Těhotenství odpovídá 6+2 (což odpovídá i dle MS) ale nebyla viděna srdeční akce. Poslal mě ještě do nemocnice na konziliarni UTZ. Tam mi řekli 6+2, žloutkový váček bez embryonálního pólu. Prý k tomu nemůže víc říct když to vidí poprvé. Do nemocnice si mě pozvali za týden a prý kdyžtak vyplnime zadanku na revizi
. Kdy jsem holky měli vy na UTZ
.?