Nejaský RH faktor

Anonymní
31.1.23 08:22

Nejasný RH faktor

Krásné ráno, předem varuji, že v této oblasti jsem absolutní neznalec, ale při vyšetření krve v těhotenství mi krevní skupina vyšla 0, což nebylo žádným překvapením, ovšem v případě RH faktoru je u výsledku napsáno jen Dw/v, a to, pokud správně chápu, je označení pro screening protilátek?

Screening protilátek vyšel negativní jak u enzymatického, tak i nepřímého antiglobulinového testu. Z toho chápu, že tělo si proti mimču protilátky nevytváří. Pan gynekolog mi totiž vrazil papír s výsledky při odchodu do rukou a já už se nestihla zabývat jeho obsahem, a teď trošku tápu :nevim:.

Zajímá mne, zda mám tedy 0 negativní a jestli to bude mít po porodu nějaké důsledky (vím jen o včelce s imunoglobulíny). Na příští kontrolu jdu až na konci února a já jsem až příliš zvědavá.

Máte nějaká s tímto zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
31.1.23 09:07

Včelka :mrgreen: :lol: Nevím, co je Dw/v, ale v případě negativního rh faktoru se injekce píchá i okolo 28.týdne těhotenství.
Já jsem vždy od gynekologa dostala do těhotenské průkazky originální papír z laboratoře a tam bylo vše jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
31.1.23 09:11
@1Pears1 píše:
Včelka :mrgreen: :lol: Nevím, co je Dw/v, ale v případě negativního rh faktoru se injekce píchá i okolo 28.týdne těhotenství.
Já jsem vždy od gynekologa dostala do těhotenské průkazky originální papír z laboratoře a tam bylo vše jasné.

Ne kazdej doktor to v 28. tydnu picha, muzou se jen zjistovat protilatky a kdyz je vse ok, injekce byt nemusi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
31.1.23 13:13
@1Pears1 píše:
Já jsem vždy od gynekologa dostala do těhotenské průkazky originální papír z laboratoře a tam bylo vše jasné.

Když jsou protilátky v pohodě, tak se ve většině případů píchá až po zjištění Rh faktoru dítěte po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
31.1.23 13:27
@Serpentini píše:
Když jsou protilátky v pohodě, tak se ve většině případů píchá až po zjištění Rh faktoru dítěte po porodu.

Mně píchali i v těhotenstvích, protilátky jsem měla OK, říkali, že je to standartní postup už. Postupuje se jinak pouze v případech, kdy si těhotná tu injekci nepřeje.

Nepopírám ale, že jiný kraj může mít jiné zvyklosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
31.1.23 13:42
@1Pears1 píše:
Mně píchali i v těhotenstvích, protilátky jsem měla OK, říkali, že je to standartní postup už. Postupuje se jinak pouze v případech, kdy si těhotná tu injekci nepřeje.Nepopírám ale, že jiný kraj může mít jiné zvyklosti.

Standardní postup u vás, u nás teda ne. Co jsi za kraj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
31.1.23 14:27
@1Pears1 píše:
Mně píchali i v těhotenstvích, protilátky jsem měla OK, říkali, že je to standartní postup už. Postupuje se jinak pouze v případech, kdy si těhotná tu injekci nepřeje.Nepopírám ale, že jiný kraj může mít jiné zvyklosti.

Ja jsem stredocesky kraj a overovano v praze u apolinare v porodnici. Pichat se nemusi, az po porodu jsem dostala a vse ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí