Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Včelka
Nevím, co je Dw/v, ale v případě negativního rh faktoru se injekce píchá i okolo 28.týdne těhotenství.
Já jsem vždy od gynekologa dostala do těhotenské průkazky originální papír z laboratoře a tam bylo vše jasné.
@1Pears1 píše:
Včelka![]()
Nevím, co je Dw/v, ale v případě negativního rh faktoru se injekce píchá i okolo 28.týdne těhotenství.
Já jsem vždy od gynekologa dostala do těhotenské průkazky originální papír z laboratoře a tam bylo vše jasné.
Ne kazdej doktor to v 28. tydnu picha, muzou se jen zjistovat protilatky a kdyz je vse ok, injekce byt nemusi. ![]()
@1Pears1 píše:
Včelka![]()
Když jsou protilátky v pohodě, tak se ve většině případů píchá až po zjištění Rh faktoru dítěte po porodu.
@Serpentini píše:
Když jsou protilátky v pohodě, tak se ve většině případů píchá až po zjištění Rh faktoru dítěte po porodu.
Mně píchali i v těhotenstvích, protilátky jsem měla OK, říkali, že je to standartní postup už. Postupuje se jinak pouze v případech, kdy si těhotná tu injekci nepřeje.
Nepopírám ale, že jiný kraj může mít jiné zvyklosti.
@1Pears1 píše:
Mně píchali i v těhotenstvích, protilátky jsem měla OK, říkali, že je to standartní postup už. Postupuje se jinak pouze v případech, kdy si těhotná tu injekci nepřeje.Nepopírám ale, že jiný kraj může mít jiné zvyklosti.
Standardní postup u vás, u nás teda ne. Co jsi za kraj?
@1Pears1 píše:
Mně píchali i v těhotenstvích, protilátky jsem měla OK, říkali, že je to standartní postup už. Postupuje se jinak pouze v případech, kdy si těhotná tu injekci nepřeje.Nepopírám ale, že jiný kraj může mít jiné zvyklosti.
Ja jsem stredocesky kraj a overovano v praze u apolinare v porodnici. Pichat se nemusi, az po porodu jsem dostala a vse ok ![]()
Krásné ráno, předem varuji, že v této oblasti jsem absolutní neznalec, ale při vyšetření krve v těhotenství mi krevní skupina vyšla 0, což nebylo žádným překvapením, ovšem v případě RH faktoru je u výsledku napsáno jen Dw/v, a to, pokud správně chápu, je označení pro screening protilátek?
Screening protilátek vyšel negativní jak u enzymatického, tak i nepřímého antiglobulinového testu. Z toho chápu, že tělo si proti mimču protilátky nevytváří. Pan gynekolog mi totiž vrazil papír s výsledky při odchodu do rukou a já už se nestihla zabývat jeho obsahem, a teď trošku tápu
.
Zajímá mne, zda mám tedy 0 negativní a jestli to bude mít po porodu nějaké důsledky (vím jen o včelce s imunoglobulíny). Na příští kontrolu jdu až na konci února a já jsem až příliš zvědavá.
Máte nějaká s tímto zkušenosti?