Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V tomto týdnu se odhady pohybují +- 500g. Jinak jediné onemocnění, které má vliv na porodní váhu, je myslím těhotenská cukrovka.
Mám dvoutýdenního syna, kterému odhadovali ve 38.tt také přes 4000g. Do toho strašili s tím, že má velkou hlavu a že budou muset vyvolávat…Dopadlo to tak, že se narodil přirozeně, s úplně standardní hlavičkou a váhou 3640g
. Věřím, že i u vás to nakonec bude v pohodě ![]()
Je to jen odhad jak píšeš. U první dcery jsou měla v 38tt odhad 3800g, rodila jsem za týden po tom a měla 2960g. Druhá odhad 38tt na 3200g, opět jsem rodila za týden a realita 3650g…
Nejstarsi dcera mela takto odhad 3800g a pak se narodila v 41. tydnu s 2980g. Takze kilo rozdil. Nedesila bych se predcasne. ![]()
Naše měla odhad ve 38tt 4200g, a narodila se 3730g 😌 ale já měla těhotenskou cukrovku na inzulinu, kvůli vysokým lačným hodnotám.. ( 5,6-7)
Me nikdo odhady nerikal, ani v porodnici, ani na gynde. Mozna je to lepsi, clovek se zbytecne nestresuje. Dite melo skoro 4kg, tak asi fakt dobre, ze mi to nerekli ![]()
Klid, to bude v pořádku ♥️ Naše dítě odhad 4400 g, já na mrtvici a porodní váha 3600 g. A pořád mě s tím doktoři strašili. Mě přijde, že je to snad baví ![]()
Bez cukrovky 4700 g, dítě zdravé. Dokonce i bez šití a epiduralu ![]()
Odhad před byl 4100-4300 g, tak to úplně neklaplo ![]()
Příspěvek upraven 30.01.23 v 20:42
Syn měl v tomto týdnu váhový odhad ještě vyšší. V termínu byl pak odhad 4750g. Jsem malá, takže z důvodu velikosti miminka a celkově veliké hlavičky jsem rodila nakonec sekcí. Reálně nakonec vážil 4500g. Měření před porodem jsem absolvovala na vlastní žádost v porodnici u několika lékařů, protože jsem chtěla rodit přirozeně, navíc to nebyl první porod. Všichni 4 se shodli, že bude mít kolem 4,5 kg a pánev je úzká… takže sekce byla bezpečnější. Žádné zdravotní potíže jsem v těhotenství neměla, ani těhotenská cukrovka, nic. Syn byl a je zdravý kluk, prostě je jen velký. V osmi letech má nohu velikosti 39 a měří skoro 150 cm. Chápu obavy před porodem, také jsem je měla. Moc mi pomohlo, že jsem mohla absolvovat měření s více lékaři a rozhodnout se potom.
Holky, kam to chodíte na ty odhady?
U nás ve fn, 2 děti:
dcera odhad 3000g, porodní váha 2990g
syn odhad 3700g, porodní váha 3690 g
Měla jsem týden po termínu odhad 4700, dítě se narodilo o den později a mělo jen 4300, porod úplně v pohodě, pár stehů. Bála bych se spíš vyvolávání než vysoké porodní váhy, to už bych radši císaře než vyvolávaný porod velkého dítěte.
Zatím bych nepanikarila a pokud by odhad byl extrémní i později a lékaři by mluvili o vyvolávání (aby ještě nenarostlo), žádala bych spíš císař (ale porucit si to člověk člověk nemůže, tak bych se snažila se domluvit).
Tak já jsem byla ve FN, odhad celé těhotenství, že je větší. Ve 38+0 odhad 4750g, 38+1'se dcera narodila císařem a měla 3310g
. Jsou to prostě odhady…
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, setkaly jste se některá s tak vysokým váhovým odhadem v tomto týdnu? Vím, že odhad je jen odhad a často je realita úplně mimo, ale ten odhad má větší po celou dobu těhotenství, takže větší mimčo to pravděpodobně opravdu bude, ale toto číslo už mě docela vyděsilo a mám strach, jestli nebude nějak nemocný, i když všechna vyšetření byly vždy v pořádku.
Odhad 5 kg.. nakonec měl 41+6 TT jen 4.36 kg.. je to jen odhad
@DandátkoP píše:
Me nikdo odhady nerikal, ani v porodnici, ani na gynde. Mozna je to lepsi, clovek se zbytecne nestresuje. Dite melo skoro 4kg, tak asi fakt dobre, ze mi to nerekli
Mě také nikde nedělali odhad a jaké bylo překvapení, když vykoukla holčička 5.08kg
já bez nástřihu a poranění
Ahoj maminky, setkaly jste se některá s tak vysokým váhovým odhadem v tomto týdnu? Vím, že odhad je jen odhad a často je realita úplně mimo, ale ten odhad má větší po celou dobu těhotenství, takže větší mimčo to pravděpodobně opravdu bude, ale toto číslo už mě docela vyděsilo a mám strach, jestli nebude nějak nemocný, i když všechna vyšetření byly vždy v pořádku.