Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, potřebuju se tady trochu vypovídat😅. Jsem ve 30tt a s manželem spolu v podstatě nespíme. Ze začátku s tím neměl problém, ale okolo 20tt se mi začalo zakulacovat bříško, pomalu jsem začala cítit pohyby a manžela jsem přestala přitahovat. Mluvili jsme spolu o tom několikrát. Prostě mu „vadí“ to bříško, nevzrušuju ho s ním. Říkal, že mu přijde divný mít sex s tím pocitem, že v tom bříšku je miminko. A že občas má chuť, ale jak si vzpomene na to, že mě malá kope atd.. tak ho to přejde. Snažím se ho pochopit a úplně respektuju to, že nechce a já ho nemůžu do ničeho tlačit. Ale já si prostě přijdu hrozně ošklivá, nepřitažlivá. Odstěhovali jsme se do jinýho města, abychom to měli blíž do práce, ale teď jsem na nemocenský takže jsem do toho doma pořád sama a když manžel přijde po celým dni domu, tak se mě pomalu ani nedotkne. Vím, že na miminko se moc těší, vybírá s semnou výbavičku, pořád mluví o tom, jak se nemůže dočkat, až tu s námi bude naše princezna, ale bříško nehladí, mě sotva obejme.. Hodně mě to mrzí a shazuje mi to sebevědomí. Měla jste to taky takhle některá? Uklidněte mě, že po porodu se vše vrátilo do normálu 😔
No asi bych ho nebrala k porodu.
Kámoška to tak měla s manželem a pak dobrý.
@Hana0876 můj nemůže, boji se. A já to respektuji ![]()
U porodu byl, chtěl. Ale od chvíle, kdy se mimco začne hlásit, tak se prostě bojí a nemůže. Bylo to tak u společného prvního, je to tak i teď. Po porodu zase vše ok. Ale i mi přímo řekl, že má strach, aby neublížil, i když načetl, že je to nemožné… Hele, já bych to tak nezatracovala, ne každému je to prostě příjemné
neznamená toy že jsi nepřitažlivá, jen prostě je tam to mimino
Začni si hledat kamarádky, ideálně taky těhotné, už teď, soc, sítě jsou na to ideální. POkud můžeš chodit ven a nemáš nakázan klid na lůžku, tak choď ven, zkus třeba nějaké cvičení pro těhotené.
Pokud máš nakázaný klid na lůžku, tak stejně souložit nemůžete.
Primárně ti vadí ta nuda a samota, to řeš. Po porodu nejspíš chuť na sex nebudeš mít zase ty, no.
A to že nedělá hysterické scény nad břichem - no to fakt není ani vada charakteru, ani vraz toho že nemá rád tebe, či vaši dceru. Máš mozek zaplaven hormonama a příliš si bereš věci. zejména díky tomu že se nudší a nezaměstnáš ten mozek čímkoliv zajímavm, tak hledá cokoliv, čeho by se chytil.
Neboj, někteří to tak mají. Můj taky nechtěl, sám řekl, ze jak už mám brisko tak nechce, přijde mu to divné. Tak cele tehotenstvi bylo bez sexu. Ošklivá ani nepritazlivá nejsi, každá těhotná je krásná, je to to nejhezčí, co na ženě muže byt. Nosíš v sobě nový život.
Býci neskacou na brezi krávy, to dá rozum
![]()
U nas taky tak, a po porodu vše vždycky dobrý, máme spolu dvě děti. ![]()
Úplně normální. Čekáme třetí dítě a vždy je to stejné. A úplně ho chápu. Mě je to kolikrát taky divné, když už cítím pohyby. Po porodu zas není čas, únava, děti. Ale v podstatě se vše vždy vrátí do úplného normálu. ![]()
U nás taky. Taky mě to mrzelo a chvilema jsem se cítila hrozná, ale chápala jsem že na to břichu nic pritazliveho fakt není. U porodu pak byl, chtěl. A po porodu je problém někde úplně jinde…
Škoda, ale nijak bych se tím netrápila. Jestli seš ve 30 tt, konec už se blíží a ty poslední týdny už možná spíš budeš ráda, že máš klid ![]()
Hele u nás naopak… Už druhé těhotenství skoro u konce, jako přes kopírák toho prvního. Manžela strašně přitahuju, pořád by šahal, objímal, nadrženej… Já úplně frigidní, sex i jakýkoli kontakt je mi strašně nepříjemnej… (Normálně je všechno v naprostém pořádku a spíme spolu skoro každý den).
Takže chápu z druhé strany, taky si chudák musí připadat že se mi nelíbí atd… Mluvíme o tom, asi to chápe a prostě ví že se do toho cca jednoho sexu týdně trochu nutím… Jediná rada je vydržet to. V prvním těhotenství jsem se strašně bála, že to tak zůstane a hned po porodu se to úplně změnilo jak mávnutím proutku a ani jsme nakonec nedodrželi šestinedělí
Tak doufáme že podruhé to bude stejně…
@Semtex píše:
Býci neskacou na brezi krávy, to dá rozum![]()
U nas taky tak, a po porodu vše vždycky dobrý, máme spolu dvě děti.