Kopání ve 23.tt

Anonymní
26.11.12 12:23

Kopání ve 23.tt

Ahoj těhulky,

mám otázku ohledně pohybů miminka, jsem ve 23. tt, jsem prvorodička, pohyby cítím cca 3 týdny, takové lehké ťukání, které ale nesílí, pouze je častější :) Když si tady pročítám diskuze, i těhulky ve stejném týdnu píší, jak je prcek i budí v noci, s čímž se já ještě nesetkala, nevím, jestli je ten prďola takový lenoch :D nebo má zatím dost místa, nejsem žádná vyžle, to zaprvé, takže předpokládám, že bych to mohl ten „airbag“ trošku tlumit? 8o také mám placentu dle dr na přední straně, což jsem se taky dočetla, že je důvodem slabších kopanečků…a ještě mám jednu otázku, všude čtu, jak je v těhu častý problém, skoro pravidlo, že se častěji chodí na záchod, zatím mi to nepřijde nějak tragické spíše chodím v noci, ve dne ani ne, ale v noci se vzdudím i třikrát jak mě tlačí v břiše a chce se mi čůrat 8o je to normální? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
26.11.12 12:28

Obecně „kopanečky“ jsou individuální záležitost. Můj malej byl klidnej a málokdy jsem se lekla kopnutí, či podobně. Spíš se vrtěl :mrgreen: Ta placenta na přední straně má určitě dost vliv. Každopádně důležité je, že pohyby cítíš :palec:
To samé „čůrání“ :palec: Někdo to má tak, někdo tak. Někdo se v noci vůbec nebudí (závist :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
26.11.12 12:32

Ahoj jsem 24 a mam placentu vepredu a jsem silnejsi postavy. Me teda obcas kopne tak ze se leknu nebo to i zaboli. Ale u kazdeho to je jinak. Vem si sebe samotnou. Das stejnou ranu treba kopanec do mice jako tvoje kamaradka nebo kazda jinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
26.11.12 12:33

Ahoj, já jsem pohyby cítila taky spíš méně, v tomto týdnu určitě jen ťukání jako ty. Placentu jsem měla také na přední straně. Nevzpomínám si, že by mě někdy vyloženě budilo kopání ani ke konci těhotenství. S tím nočním čůráním je to normální, já chodila pak ke konci snad každou hodinu v noci :roll:. Přes den už si to moc nevybavuju, ale ono se to ještě všechno změní, až bude tvoje miminko větší, tak bude víc tlačit na spodek a bude tě to na záchod nutit, to je normální. Já jsem vždycky začla hrozně potřebovala čůrat v autě, asi jak se to klepalo. To byl děs, několikrát jsem se málem po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.11.12 12:35

Placenta vepředu určitě pohyby tlumí a dělá to hodně. Ale jinak jsou mimča, která vyloženě nekopou. Až jsem měla placentu vzadu, vyloženě kopání jsem neměla nikdy. Syn se tam spíš jen převaloval a boulil. Takže pohyby jsou strašně individuální, stejně jako časté chození na WC. To, že nemusíš, je v pořádku a buď ráda, co by za to jiné daly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
26.11.12 12:38

Ahoj, mě teda pohyby malé nikdy neprobudily až do porodu :palec: taky nejsem žádná vyžle, nevím jak je možné že některé těhotné ty pohyby tak prožívají. Miminko má ve tvém týdnu zatím místo na cestování a pohyby, jen už ne na ty pravé kopanečky jako na začátku :mrgreen: postupně už snad ani žádné kopání neucítíš, ucítíš jen jak se malé uvnitř občas pohne nebo posune. Tak jsem to teda měla já.
A s tou druhou otázkou tě asi teda překvapim, já chodila už od začátku těhotenství častěji na záchod. Byla to hrůža, ani na film sem se nemohla pořádně podívat abych ho snad stokrát nemusela stopnout, konec těhotenství to už bylo nejhorší, skoro utrpení. Chodila jsem desetkrát za noc na záchod. Byla jsem vzhůru snad pořád, ani jsem se pořádně nevyspala a přes den když jsem šla na záchod, jen jsem si sedla přemýšlela jsem že musím jít znova, jenomže jsem tam chodila doslova s kapkou. Malá mi tak tlačila hlavičkou na močák že mi ani čůrat nešlo a tak jsem na tom wc prováděla psí kusy abych ji nějak posunula a trochu se vyprázdnila. Jestli tento problém nemáš, buď jedině ráda, věř mi. Ani při porodu to pak není nic příjemného když se musíš vyčůrat a nejde to a tak potřebuješ a do toho ty stahy :zed: Takže ti přeji poklidné těhotenství a rychlí a bezbolestný porod. Hezky si to těhotensví užívej, rychle to uteče a pak teprve s drobečkem všechno začíná ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
26.11.12 14:43

Já a pohyby - to je věčné téma :lol: Pořád si říkám, že Dan ( kluk v bříšku :) ) bude asi pohodář..na konci 24. týdne - v 24+0 jsem byla na gyndě, kde se mě zaptal doktor na pohyby - říkala jsem mu, že malej mě vůbec nekope, že cítím něco tak 2 x za den, jemné posouvání, nebo otočení prcka..doktor se podíval na ultrazvuk a kluk byl úplně v pohodě - doktor říkal, dívejte, zrovna hábe ručičkama - vůbec jsem to necítila. Placentu mám na přední stěně. Dnes jsem 27+0, malého jsem dnes cítila asi tak, že mně pošimral na minutu a hotovo. Za celé těhotenství jsem od něj dostala jen jeden kopanec, jinak téměř o něm nevím. Dnes jdu na kontrolu po třech týdnech, jak jsem byla v tom 24+0 a pohyby se téměř nezměnily - necítím je nějak víc :nevim: Prostě prcka aspon jednou za den cítím, ale velmi, velmi málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana0703
3.12.12 17:47

Ahoj všem,

pročítal jsem diskuze ohledně pohybů. Dnes jsem byla na kontrole, jsem 23+4. Doktor se mě ptal jestli cítím pohyby, ano sem tam, hlavně večer když si lehnu na záda položím ruku na břichi tak občas se poštěstí a tukne mě malá do ruky, i přítel to cítil. Občas mám pocit jako bych měla rybku v břiše. Třeba v práci když sedím u PC a asi tlačím moc břicho dolů. Doktor se mě ptal jestli je cítím denně, a to si nejsem jistá, spíš ne. Je to v pořádku?? Palcentu mám vzadu, ale na jednom UTZ byla malá otočená k páteři a na 3D jsme musela ležet na pravém boku 2× aby se malá natočila a pořád spala. Je vše OK?? nebo je ten náš prcek jen lenoch :)?? Díky za Vaše názory.

Jana :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí