Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny. Prosím o radu. Už týden má malý šílenou vyrážku na obličeji. Mudra diagnostikovala kopřivku. Měl střevní chřipku, byl na zavodnění v nemocnici a jak jsme dojeli domů, tak jsme jeli nazpátek, protože jsem se uplně lekla. Vypadá to jako oheň přes celou tvář, přes oko, vzadu na krku a jde mu to do vlasů. Má to už týden a mám dávat Zyrtec a mazat fenistilem. Záda má uplně poďobané a ruky nateklé. Jsem z toho nešťastná. Už nevím co dávat na jídlo. Za týden jí jen suché rohlíky, brambory a to pořád dokola. Dne jsem udělala špenát a uplně se mu to rozjelo, pak jsem se dočetla jak je špenát nevhodný na kopřivku. Tak už nevím jak dál.
Máte někdo podobné zkušenosti? Zmizelo to samo, nebo je to na návštěvu alergologa?
Mám dávat v nejhorším dithiaden, ale stěžuje si po něm že ho bolí hlava a pořád spí, tak dávám opravdu až když to hodně svědí a na noc.
Ahojky,tady je těžko radit, protože kopřivku může vyvolat strašná spousta věcí,od různých chemikálií,přes zvířata až po potraviny,je to zkrátka alergická reakce a dokud se nezjistí a neodstraní alergen,tak se to asi bohužel nezlepší.Kamarádce,jejíž syn na to trpěl kdysi dr.poradila zkusit na to, když to moc svědí, koupel ve vlažné vodě,do které se přidá hrst jedlé sody,ale osobní zkušenost nemám.Nemohli mu třeba při té hospitalizaci podat nějaký lék,na který takto zareagoval?Měl to už dřív?Pokud to samo nezmizí v nejbližší době, asi bych radši šla s malým na alergologii ať co nejdřív zjistí příčinu.Jinak s tím jídlem to je fakt těžko radit,obecně se za neutrální potraviny považuje mrkev,jablko a banán,ale je mi jasné, že na tom taky asi nemůže být pořád.Ještě možná stojí za úvahu posilovat imunitu,protože kopřivka je vlastně projev oslabeného imunitního systému,no tak moc jsem asi neporadila,ale držím pěsti a a´t jste co nejdříve v pořádku.
Ahoj holky potřebuju poradit včera jsem jedla jahody ze zahrady a dneska se pořad jen škrabu jsem cela osipana od hlavy až po nohy myslite že je to kopřivka a za jak dlouho zmizi? a co si mam na ni dat aby to tak nesvedilo??? dekuji
Ahoj, dcera byla nemocná, tak jsme jí nacpali vitamíny a má kopřivku v obličeji. Teploty, kašel ani rýmu už nemá, ale ty tváře jsou fakt síla. Docela bych jí už poslala do školy, ale ty pupínky se prostě přehlédnout nedají, co teď? U doktora jsme zatím nebyli, nechci domů dotáhnout nic horšího… Je jasné, že když se nezlepší, tak půjdeme, ale nevím jestli jí nevrátí ze školy… Infekční to není, jen to vypadá blbě…
@Anonymní píše:
Ahoj, dcera byla nemocná, tak jsme jí nacpali vitamíny a má kopřivku v obličeji. Teploty, kašel ani rýmu už nemá, ale ty tváře jsou fakt síla. Docela bych jí už poslala do školy, ale ty pupínky se prostě přehlédnout nedají, co teď? U doktora jsme zatím nebyli, nechci domů dotáhnout nic horšího… Je jasné, že když se nezlepší, tak půjdeme, ale nevím jestli jí nevrátí ze školy… Infekční to není, jen to vypadá blbě…
Jak dlouho ma ty pupinky? Mizi a zase objevuji?
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
@Janča6 od včera, nemizí, přes noc zhoršení
Máš fotku? Jestli to není vyrážka k té viróze. Na kopřivku dát něco na alergii.
@meduzza foto nemám je možné že je to k té viroze, xadis jsem dala před hodinou