éčka v potravinách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
19.12.08 22:19

éčka v potravinách

ahoj všem maminám, chtěla jsem se zeptat zda u potravin, které dávate svým ratolestím koukáte na složení, objevila jsem skvělé stránky wwww.emulgatory.cz, a překvapilo mě co výrobci všechno nedají do potravin určených zejména pro děti, na těchto stránkách jsem se totiž dočetla jak jsou různá éčka nebezpečná, zda je to alergen a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
19.12.08 22:21

Hlídat si složení potravin je snad normální nebo ne? Jinak je tady dost diskusí o ekologické rodině a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.12.08 23:04

Dobré informace o éčkách jsou i na http://www.bezkonzervantu.cz/ .

Na ty nebezpečné dávám pozor. Je to opravdu leckde, tak např. obyčený pudink - Dr. Oetker Original je většinou s nebezpečnými éčky typu chinolinová žluť a třeba Dr. Oetker Naturamyl je většinou v pořádku - jen s betakarotenem nebo riboflavinem. Nechápu, proč to těmi nebezpečnými éčky barví, vždyť mně by chutnal stejně i méně žlutý pudink.

Mimochodem ten prvně zmiňovaný stojí cca 7 Kč a ten druhý do tří korun.

• Citovat
  • Upravit
2649
20.12.08 15:29

Samozřejmě, že to sleduju - není mi jedno, co mé děti jí a nechci jim ucpávat organismus chemií už od malička. Čím víc zaneřáděný organismus, tím horší imunita. Zpočátku to byl problém, nakupovala jsem neuvěřitelně dlouho, než jsem přelouskala etikety na výrobcích, ale teď už vím, po čem sáhnout.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.5.10 07:21

a na www.chemievjidle.cz je seznam potravin, ve kterém se rychle zorientujete, jaká potravina je dobrá a jaké potravině je lepší se vyvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.4.11 12:14

Po cem tedy sahnout? Ja se stale ucim a zkousim je to docela narocny ale emulatorum se jiz ze zasady vyhybam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.1.13 11:32

Přesně tak, je třeba si hlídat, co kupujeme za potraviny. Pročítám si složení, ale někdy nevím, co které E… znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.1.13 11:54

Teď jsem v časopisu Dieta našla seznam škodlivých "éček ". Tak například E133 zvyšuje hyperaktivitu dětí! To si udělám seznam a budu ho mít pořád v kabelce. :) Fakt to není jednoduché se v tom všem vyznat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek